Mamy Canpolu dziękujemy za możliwość przetestowania tego zestawu.
Pieluszki muślinowe w ulubionym wzorze paryskich kotków - w zestawie są dwie sztuki, gładkie i w kotki. Córka bardzo lubi mieć je w pobliżu podczas spania nie ma co się dziwić, bo są mile w dotyku. Zarówno ich kolory jak i rozmiar 70*70 nie zmieniły się po praniu.
Podkłady zarówno w dużym jak i małym rozmiarze idealnie przydały nam się do odpieluchowania córki. Dzięki przylepcom podkłady nie przesuwają się. Wykonane sa porządnie, grubsze, bardziej zbite i mają przyjemną warstwę wierzchnią. Są bardzo chłonne i zatrzymują nieprzyjemne zapachy w środku podkładu.
Suche chusteczki bambusowe zamkniętę są w kartoniku, z którego wygodnie się je wyciąga. Są miękkie i przyjemne w dotyku. Nie rozrywają się i nie podrażniają delikatnej skóry maluszka. Idealne zarówno przy katarze - nie obciera sie noska i nie powstają ranki jaki i na mokro - wystarczy je zwilżyć i można używać jako chusteczki nawilżane do higieny dziecka jak i naszej. Sprawdzają się również podczas podróży - ostatnio w podróży córka ma chorobę lokomocyją i one ratują sytuacje, bo są bardzo chłonne. A do tego wszystkiego przyjazne dla środowiska.
Zestaw do paznokci zamknięty w etui - dla mnie super, bo wszystkie elementy znajdują się w jednym miejscu i nie trzeba ich szukać po koszyczkach co zapewnia też ich higieniczne przechowywanie. Nożyczki są zaokrąglone i dobrze obcina się paznokcie. Obcinacz poręczny, chociaż zawsze mam przed nim obawy. Pilniczek przydaje się by przypiłować nieróności na płytce.
Elektryczny aspirator to nasz nieodłączny element wyprawki do przedszkola, używamy go do czyszczenia noska, bo mamy odwieczny katar. U nas radzi sobie na tyle dobrze, że nosek zostaje odblokowany. Ładuje się przez kabel USB i bateria wytrzymuje naprawdę długo. Ma dwie końcówki, trzy moce ssania i jest bezpieczny dla dzieciaków.
Termometr eletryczny zamknięty w etui - mierzy temperaturę podobnie do tego na podczerwień - dla mnie ma to ogromne znaczenie by był precyzyjny. Podczas gorączki nie ma czasu na analizowanie czy dobrze, czy źle mierzy. Szybki pomiar, czytelny wyświetlacz i sygnał o zakończeniu pomiaru.