Prosimy testerki, które otrzymały zestaw do karmienia butelką: Butelki S-shape, NOWOŚĆ Ekspres do mieszania i dozowania mleka modyfikowanego i ekocertyfikowane tabletki do zmywarki o podzielenie się w wątku opiniami o produktach ![]()
Bardzo dziękuję za możliwość przetestowania zestawu, jestem nim zachwycona ![]()
Zacznę od Ekspresu do mieszania i dozowania mleka modyfikowanego ten sprzęt zdecydowanie ułatwił moje macierzyństwo
używanie go jest bardzo proste i intuicyjne, a przygotowanie mleka trwa kilka sekund. Największym zbawieniem jest dla mnie ekspres podczas nocnego karmienia, nie muszę męczyć się z termosem z gorącą i zimną woda i przygotowywać odpowiedniej temperatury, ani nie muszę liczyć miarek proszku, a z tym miałam największy problem w środku nocy.
Obawiałam się czy w mleku nie będzie pęcherzyków powietrza, które będą powodowały kolki u syna, ale nic takiego się nie dzieje
Mleko zawsze jest w idealnej temperaturze i jest dobrze wymieszane, nie ma grudek.
Dzięki ekspresowi udaje mi się zaoszczędzić sporo mleka, bo robię mniejsze porcje- nigdy nie wiem ile synek zje, czasami je 60, czasami 90 a jeszcze innym razem 150. Nigdy nie potrafię ucelować jaka porcje zje, a z ekspresem mogę zrobić mniejsza porcję i trzymając synka na rękach mogę dorobić mu w kilka sekund dokładkę. W tym czasie synek nawet nie zdąży się zorientować że skończyło mu się mleko ![]()
Ekspres jest bardzo prosty w czyszczeniu i wygląda świetnie w kuchni, ma bardzo nowoczesny wygląd, jest bardzo zgrabny i zajmuje bardzo miejsca
dzięki niemu zyskałam sporo przestrzeni, bo z blatu zniknęły termosy, podgrzewacz, puszka mleka, termometr do wody i garnek w którym gotowałam co chwilę wodę do termosu.
Jedyne czego mi brakujecie to instrukcji do pobrania na telefon, bo bardzo nie lubię papierowych instrukcji, a póki nie pamiętam które części trzeba myć codziennie czy na przykład jak wypompować wodę z komory grzewczej to często wracam do papierowej instrukcji, więc taka instrukcja do pobrania na tel byłaby jeszcze większym ułatwieniem. Fajnie by było gdyby był przygotowany filmik jak prawidłowo ustawić ekspres czy jak go czyścić, mimo tego że instrukcja jest napisana w łatwy sposób to i tak zastanawiałam się czy na pewno zrobiłam wszystko dobrze, bo przez wstawanie w nocy mam trudności z czytaniem ze zrozumieniem ![]()
Mimo że ekspres ma od kilku dni to już nie wyobrażam sobie karmienia bez niego. Mąż również jest mega zadowolony i był bardzo zdziwiony, że przygotowanie mleka może być takie szybkie i proste.
Butelka s-Shape - obawiałam się czy synek zaakceptuje nową butelkę, bo ma już swoje preferencje i przyzwyczajenia, ale moje obawy nie były słuszne. Synek od razu polubił butelkę, nie miał problemu z zaakceptowaniem nowego smoczka i nie denerwuje się że przepływ jest za wolny ani za szybki. Syn często przysypia przy karmieniu, a dzięki temu, że ze smoczka nie leci mleko jak synek przestaje ssać to się nie krztusi jak miało to miejsce w butelkach, których używaliśmy wcześniej. Zauważyłam też, że po użyciu butelki s-Shape zmniejszyły się kolki i bóle brzuszka, a mleko nie wylewa się z kącików ust podczas picia. Szkoda, że wcześniej nie korzystaliśmy z tej butelki. Dodatkowo jest ona niezwykle poręczna i wygodna w trzymaniu.
ekocertyfikowane tabletki do zmywarki - uwielbiam je. Naczynia nie mają po nich chemicznego zapachu i są świetnie domyte. Testowałam na ciężkich zabrudzeniach z którymi tabletki swietnie sobie poradziły. Bez problemu rozpuszczają się w zmywarce ![]()
Tabletki do zmywarki i butelka s-shape to produkty których na pewno dokupię więcej, bo są super ![]()
Zacznę od gwiazdy wieczoru ![]()
Czasem człowiek nie wie , ze czegos potrzebuje dopóki tego nie ma . I tak jest w przypadku ekspresu do mleczka !
Mleko bez grudek , w idealnej temperaturze w kilka sekund no brzmi idealnie i tak właśnie jest !
To niesamowite, ze mozna tak ulatwoc sobie macierzyństwo, szczególnie w nocy
kiedy maluch budzi sie sie jedzenia a jedyne co trzeba to skoczyc do kuchni i nacisnąć przycisk . Działa cicho i jak juz wyżej wspomniałam mega szybko
wiec koniec z przelewaniem przygotowanej wody do termosu , dolewanie cieplej, zimnej , mieszania i kontrolowania temperatury . Co więcej ekspres dostepny jest w przyzwoitej cenie , wiec mysle , ze spokojnie na kazda kieszen. Mycie tez idzie sprawnie , dzieki samoczyszczeniu , wystarczy umyć tylko na koniec dnia a do tego ten designerski wyglad
estetyczny , idealnych rozmiarów, bedzie pasować do wystroju kazdej kuchni , i nie zajmie całego blatu ![]()
Tabletki do zmywaki
Pomimo tego , ze moja zmywarka powinna juz dawno isc na zasłużona emeryturę, naprawde świetnie sie spisują! Maja etykietę ekolabel wiec to dodatkowy atut , bo kto jak nie my mamy zadbać o srodowisko
duzy plus rowniez za rozpuszczalna folijke , której oczywiscie nie trzeba zdejmować . Niby to szczegół , drobnostka ,ale to sprytne rozwiązanie kiedy nie trzeba sie szarpać ze zdjeciem opakowania .
Domywaja pozostałości mleka ![]()
No i butelki s shape . Jedyne do czego mogę sie przyczepic to to , ze marze o różowej wersji ![]()
![]()
Moja corka juz nie pije z żadnej innej , ta jest o tyle fajna , ze przez kształt “S” nie trzeba przy końcówce mleka trzymac jej nie naturalnie wysoko , bo umówmy sie jest to po prostu nie wygodne . Zaakceptowała nowa flaszke odrazu . Mniejsza wersja ma smoczek z mniejszym przepływem wiec duzo spokojniej pije jej sie mleczko , za to wieksza z wiekszym przepływem wykorzystujemy do kaszki ryżowej.
Dodatkowym atutem jest to , ze mozna rozkrecic ją na czesci , wraz z dnem , dzieki temu łatwo sie myje ![]()
Może jednak uda mi sie wyprosić tą rozowa wersję ![]()
![]()
Od kąd pojawił się na rynku ekspres do mleka modyfikowanego bardzo chciałam go mieć u siebie ale zawsze były jakieś wydatki w domu i jednak nie było okazji kupić , ostatnio udało się i wygrałam ekspres do mleka modyfikowanego, to cudo jest od teraz moim must have w wyprawce dla mamy. Od kąd mamy go w domu nocne wstawanie do malucha nie jest już naszą zmorą gdyż mleko robi się w kilka sekund. Wystarczy jeden guziczek i mamy mleko gotowe z odpowiednią temperaturą. Ekspres jest łatwy w obsłudze, z tyłu jest pojemnik na wodę, na górze pojemnik z mieszadłem na mleko. Po wpisaniu ilości mleka , temperatury wszystko zapisuje się automatycznie. Super że jest również opcja podania samej wody z odpowiednią temper, dla mnie to dodatkowy atut gdyż jestem mamą dzieci rok po roku i każde z dzieci ma inne mleko modyfikowane więc dla młodszego robię mleko z ekspresu a dla córki używam podgrzania wody także oboje moich dzieci korzysta z ekspresu. Dla mnie to cudo największy pomocnik dla mam , wielkie ułatwienie macierzyństwa ![]()
Butelki antykolkowe s shape jedne z najlepszych jakie używaliśmy świetnie odprowadzają powietrze z butelki co zapobiega kolkom. Mają fajny oryginalny kształt dzięki ktoremu ułatwiają chwytanie.
Kapsułki do zmywarki już kiedyś pisałam opinię o nich , jestem bardzo zadowolona, wszytkie naczynia są idealnie czyste, radzą sobie z tłuszczem i domywają wszytkie nawet te przypalone. A najważniejsze że są to tabletki bezpieczne przeznaczone do mycia dziecięcych talerzyków , miseczek itp. Super są te tabletki . Polecam w 100%
Ekspres do mleka to coś co zdecydowanie ułatwia macierzyństwo. Kiedy planowałam wyprawkę dla bliźniaków wiedziałam że taki sprzęt będzie w mojej kuchni. Chociaż karmię piersią, przy dwójce niemowląt muszę mieć w zanadrzu mleko modyfikowane i przez pierwszy miesiąc zanim zostałam testerką, przygotowywałam wielokrotnie mleko tradycyjną metodą… Od kiedy jestem szczęśliwą posiadaczką ekspresu karmienie butelką to banał
Mleko przygotowane tak szybko przy dwójce maluchów jest zbawieniem kiedy jedno przekrzykuje drugie. Idealna temperatura mleka to coś co było głównym argumentem do posiadania takiego sprzętu. Wcześniej nigdy nie byłam przygotowana i spontaniczna butelka nie wchodziła w grę. Brak przegotowanej wody, czekanie aż wrzątek ostygnie albo podgrzewanie parę dobrych minut w podgrzewaczu do butelek… to zmora macierzyństwa. Teraz mleko jest gotowe tak jak tego oczekują bobasy, czyli “NA JUŻ”
Wymienialnym tylko zalety tego sprzętu, bo przy użytkowaniu zgodnie z instrukcją nas nie zawiedzie
Cena również jest konkurencyjna na rynku w tej kategorii.
Butelka S-Shape ma ciekawy kształt, który ułatwia karmienie. System z dziurkami w podstawie, który zapobiega nadmiernemu połykaniu powietrza działa . Po wypiciu mleka z tej butelki nie zauważyłam bóli brzuszka. Mimo wąskiej podstawy smoczka przeciwnie do innych butelek które mamy dzieci dalej chętnie piją z piersi. Jedyny minus jaki zauważyłam to po podgrzewaniu mleka w tej butelce woda wlewała się do przestrzeni w postawie butelki i zaskakiwała potem przy przechyleniu butelki.
Eko Tabletki do zmywarki Bardzo dobrze oczyszcza naczynia i nie pozostawia chemicznego zapachu w zmywarce. Zdecydowanie warte zakupu, a cena poniżej 1 złotówki na rynku jest bardzo korzystna. ![]()
Eko tabletki do zmywarki uwielbiam. Dobrze domywaja nie tylko naczynia ale również podłogę ![]()
a zarazem są bezpieczne i mogę teraz myć naczynia małego w zmywarce bez żadnych wyrzutów.
Butelka S-shape ma inny kształt niż zwykłe butelki przez co faktycznie odprowadza powietrze tak jak powinna. Bardzo wygodnie się ją trzyma.
Ekspres do mleka był prezentem dla kuzyna ale nie mogłam się powstrzymać żeby choć raz nie zrobić mleka oczywiście przy kuzynie. Dobrze napisana instrukcja obsługi. Mleczko robi się szybko bez żadnych grudek i w idealnej temperaturze. Pozatym bardzo nowoczesny design i niska cena w porównaniu do innych znanych marek czyni go naprawdę luksusowym sprzętem
Ekspres do mleka to urządzenie które powinna mieć każda mama od początku przygody z macierzyństwem . Nie ma lepszego sprzętu na noc które pozwoli na szybkie zrobienie mleka dziecku bez wybudzania się przy tym
.
Ekspres do mleka super ułatwil nam karmienie zwłaszcza w nocy, kilka sekund i mleko zrobione, nie trzeba sie martwic czy za gorące, za zimne , czy odpowiednia miarka , jedym kliknieciem mleko gotowe
ekspres latwy w obsudze jak i w czyszczeniu , instrukcja oblsugi jasna i zrozumiala ![]()
Kapsulki do zmywarki jeszcze nie testowalismy , zostaly oddane do siotry wiec czekam na opinie ![]()
Butelka antykolkowe s shape doskonale sie sprawdza w karmieniu, jego kształt jest idelany bo w kazdej pozycji smoczek jest pełen mleka
rowniez polecamy
Tabletki super domywają butelki i smoczki i o wiele bezpieczniejsze dla dziecka i środowiska. Butelki są bardzo wygodne i dobrze leżą w dłoni i łatwo się je myje. Ekspres jest po prostu boski mega ułatwia przygotowanie mleka szczególnie w nocy
Dziewczyny które używają ekspresu - czy wyłączacie go pstryczkiem po zrobieniu mleka czy macie go włączonego cały dzień i noc?
Cały czas włączony
wyłączam tylko na czyszczenie
Ekspres do mleka
Przy Synku nie miałam… i jestem dumna z siebie że 2 lata dawaliśmy radę bez.
Przy karmieniu mlekiem modyfikowanym/dokarmianiu ten ekspres to wybawienie. Mniej stresu dla Dziecka i Rodziców. W końcu nie trzeba sie martwić, że w nocy na pół śpiąco pomyli się ilosć miarek proszku.
Ekspres bardzo ladnie się prezentuje. Także bez problemu wkomponuje się w wystrójj kuchni. Zniajomi byli bardzo ciekawi co to za nowy ekspres do kawy mamy ![]()
Pojemnik na mleko z tylu. U góry pojemnik na mm. A na przodzie panel sterujący i miejsce na butelke.
Oczywiście do ekspresu dołączona jest instrukcja. Po przeczytaniu nie ma problemu z obsługą.
Ekpres zrobi gotowe mleko. Ale można też skorzystać z opcji dozowania samej wody o danej temperaturze. Dla mnie świetna opcja bo statszak na noc pije jeszcze mleko.
Mleczko robi się szybko. Proszek z wodą jest super wynieszany. Nie ma grudek. Wystarczy zakręcić butelkę i Maliszek ma gotowe jedzonko.
Do ekspresu pasuja różne butelki. Tacke na butelki można ustawic na różnej wysokości wiec spokojnje mieszczą się butleki o wiekszej pojemności.
Jedyny mankament, który dostrzegam po 6 tygodniach codziennego użytkowania to to że na panelu sterującym zdarl się napis start.