W tym wątku testerki zestawu do rozszerzania diety (naczynia silikonowe, kubek, śliniak silikonowy i podgrzewacz 3 w 1) zostawiają swoje opinie.
W tym wątku testerki zestawu do rozszerzania diety (naczynia silikonowe, kubek, śliniak silikonowy i podgrzewacz 3 w 1) zostawiają swoje opinie.
Będziemy testować i opinia na pewno się pojawi
Wiem że najważniejsza jest opinia po przetestowaniu produktów natomiast My właśnie dostaliśmy paczkę i ja już wizualnie patrząc na te produkty nie wyjmując ich jeszcze z opakowań po prostu oczarowana I zakochana w nich. Nam do testów dostał się zestaw niebiesko miętowy cudowny po prostu wprost cudowny dla mnie jako mamy synka jest to kompletny hit i rewelacja jeszcze dziś zaczynamy testowanie wszystkich produktów .Silikonowa miseczka z przyssawką jak również talerzyk coś co bardzo mnie ciekawi jak u nas się sprawdzi mały jeszcze nie do końca potrafi jeść sam wiadomo rączkami to i owszem ale sztućcami nie potrafi się sprawnie posługiwać ta miseczka to może być fajna opcja ponieważ stabilnie będzie trzymać się na krzesełku co małemu pozwoli pewniej manewrować ręką i uczyć się jeść łyżeczką a ja będę miała pewność że miseczka się nie przewróci a zawartość się nie wyleje takiemu malcowi jeszcze trochę ciężko jest wytłumaczyć że drugą rączką powinien przytrzymać sobie miseczkę bądź talerzyk. gdy biorę opakowanie z talerzem w dłoń to już widzę i czuję że jest dość ciężki co również oznacza że gdy przyssawka się przssie będzie naprawdę stabilny i swietnie będzie spełniał swoją funkcję ogólnie jego zamysł super cały ten misio uszka oczka i dziubek jest to coś cudownego dla mnie jako dla rodzica a co dopiero dla takiego malucha na pewno chętnie przyciągnie niejednego niejadka u nas zęby idą na potęgę i mały aktualnie faktycznie zrobił się dużym niejadkiem .Myślę że ten zestaw pomoże mu od nowa poczuć przyjemność ze spożywania posiłków .Śliniaczek również bardzo fajny widać że wykonany z porządnego silikonu fajna sprawa to jest ta kieszonka która łapie jedzonko które wypadnie dziecku tutaj jest też to że siniak jest zapinany z tyłu na zatrzaski my mamy w naszej kolekcji kilka siniaków natomiast są to śliniaki albo na rzepki i bywa że gdy mały ręką niefortunnie pociągnie za śliniak on po prostu mu spada albo są też śliniaki wiązane na sznurek i przy tych siniakach trochę się denerwuje gdy już chce siadać jeść a ja zaczynam wiązać mu śliniak na karku. Tutaj widzę że będzie to szybkie rozwiązanie jedno kliknięcie nie będzie on również tak łatwy do ściągnięcia niefortunnie przez malucha. Kubeczek niekapek coś na co w sumie też bardzo czekam mój mały nie jest chętny za bardzo do picia z tych wszystkich bidonów ze słomką nie potrafi jeszcze zrozumieć o co w tym wszystkim chodzi A może potrafi tylko po prostu nie chcę się nauczyć ten kubek niekapek widzę że jest taki na pograniczu i już trochę jakby kubek dla większego dziecka ale jeszcze trochę jak butelka dla malucha bo ma cumla więc może to będzie fajne przejście ze zwykłej butelki na kubeczek No i ostatnia rzecz wielofunkcyjny podgrzewacz do butelek z termostatem my posiadamy swój podgrzewacz od praktycznie pierwszych dni kiedy maluch jest z nami i naprawdę jesteśmy zadowoleni jest to sprzęt który kolokwialnie mówiąc hula u nas dzień i noc .Nie wyobrażam sobie tak naprawdę życia bez podgrzewacza bardzo cieszę się że będziemy mieli możliwość przetestowania podgrzewacza z innej firmy ale już trochę z innymi funkcjami dzisiaj jeszcze zostanie uruchomiony i zobaczymy jak będzie się spisywał w późniejszym czasie na pewno powędruje do domu dziadków Bo tam również często nasz maluch przebywa i bywa tak że ja czasami ze sobą pakuję swój podgrzewacz co jest troszeczkę uciążliwe wozić go tam i z powrotem Dlatego teraz będziemy mieli fajne rozwiązanie bo właśnie ten będzie mógł nam ułatwiać życie Widzę że ma on bardzo fajne trzy opcje potrafi dezynfekować butelki i różnego rodzaju akcesoria smoczki ma funkcję rozmrażania pokarmu napisane jest że jest bezpieczniejszy niż kuchenka mikrofalowa a to się bardzo ceni bo jednak kuchenka mikrofalowa nie należy do najzdrowszych urządzeń i szybko i równomiernie podgrzewa mleko i obiadki dla mnie już duży plus
U nas dziś miseczka śliniak oraz podgrzewacz przetestowany i talerzyk przetestowany jeżeli chodzi o jakość wykonania produktów rewelacja po prostu sama faktura i ciężkość misek oraz to że są z przyssawkami ogromny plus po raz pierwszy dziś talerze nie wylądowały na podłodze jak to się zdarzało gdy moje dziecko jadło . Podgrzewacz super szybko podgrzany obiadek mój glodomorek nie musiał czekać. Śliniak baba resztki jedzenia lądowały w przegródce a nie na spodenkach .
Te produkty to jakiś sztos !
Karmię piersią i czasami jestem zmuszona pozostawić synka pod czyjas opieka i zawsze był problem jak rozmrozić i podgrzać mleko żeby było okej.. kąpiele wodne, dużo zabawy. Ten podgrzewacz to jest coś niesamowitego. Nie ma teraz najmniejszego problemu aby podać Maluchowi mleczko. Druga sprawa .. zaczynamy rozszerzanie diety więc śliniak pierwsza klasa.. wiadomo jak to je
st na początku, więcej jedzenia trafia poza buźkę �
Idealny zestaw!
Miseczka silikonowa jest rewelacyjna. W kolorze jasnego niebieskiego idealna dla dziewczynki jak i chłopca.
Jest dość głęboka przez co bez problemu możemy podać córce kaszkę bądź jakas zupke. Plusem jest to że zawiera przyssawkę co uniemożliwia zrzucenie jedzenia z fotelika do karmienia.
Talerzyk do rozszerzania diety.
Idealnie się sprawdza przy posiłkach typu kawałeczki marchewki, brokuła, chlebka, naleśnika, kopytek itp.
Ma bardzo ładny kolor i misia na środku talerzyka. Posiada również przyssawki przez co dziecko nie jest w stanie przewrócić talerzyka.
Kubek - córka bardzo chętnie z niego pije. Jest przeznaczony dla dzieci powyżej 9 miesiąca życia. Posiada rączki przez co dziecko bez problemu złapie kubeczek w rączki.
Sliniaczek silikonowy - świetna szata graficzna. Sliniaczek zapinany jest z tyłu co uniemożliwia rozpięcie się podczas spożywania posiłku. Posiada kieszonkę do której może trafić jedzenie, które wypadnie z buzki. Jest bardzo łatwy w czyszczeniu wystarczy przemyć gąbka i gotowe.
Podgrzewacz - bardzo małe urządzenie a jakie praktyczne!
Mozna w nim podgrzewać wodę na mleczko bardzo obiadki czy musy dla dziecka. Ma bardzo ładny szary kolor oraz czytelna skalę temperatury.
Bardzo dziękuję za możliwość przetestowania produktów są świetne!
Zestaw idealny dla malucha który startuje z rozszerzeniem diety;)
Podgrzewacz jest niewielkich rozmiarów, fajnie wyprofilowany i połączony z dwóch kolorów co ładnie sie prezentuje w kuchni, czarny panel wyświetlacza wraz z czerwoną informacją jaka jest temperatura we wnątrz. Panel dotykowy działa bardzo dobrze bez problemów sie przełącza na dany tryb jaki w danym momencie potrzebujemy.
Temperatura utrzymywania wody w podgrzewaczu bardzo dobrze sie utrzymuje i nie ma problemu ze woda jest zbyt zimna lub za gorąca.
Jedyny minut to funkcja dotykowa na panelu przeniosłabym ją na ikonki ;) w pierwszym momencie kiedy włączyłam podgrzewacz myślalam ze nie działa;) intuicyjnie wybierałam ikonki ;D
Podgrzewacz po uruchomeiniu działa 10 godzin po czym sie wyłącza informują nas głośnym pikaniem;) brak wyświetlacza czasowego ile zostało nam jeszcze czasu na prace urządzenia moze spowodować, ze prześpimy wyłaczenie sie urzadzenia;) a woda bedzie po prostu chłodna;)
na szczescie urzadzenie ma funcje hot lub obiadek dzięki której mżna szybko podgrzać wode;)
Śliniaczek silikonowy dla mnie nowosc na rynku ;)
funkcjonalny, łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości podczas posiłków.
Miseczki zarówno jedna jak i druga w przepięknym kolorze turkusu który w ostatnim czasie jest chyba najbardziej porządanym kolorem jeśli chodzi o dodatki dla dzieci ;)
miseczka z misiem jest prześliczna ma przegródki dzięki którym mozna pokarm popocjować lub poukładac w taki sposób aby dziecko miało swobodny wybór na co ma akurat chode
;)
kubeczek przeznaczony jest powyżej 9 miesiaca wiec jeszcze ten etap przed nami kubek wyglada na solidny uchwyty uchwyty na pewno pomogą malcowi w utrzymaniu kubeczka aby mógł swobodnie sie napić bez pomocy mamy ;)
Śliniak wykonany z miękkiego silikonu, super się sprawdzi w pierwszych chwilach rozszerzania diety jak i później. Dzięki kieszonce jedzenie nie ładuje na podłodze. Łatwy w utrzymaniu czystości i na pewno posłuży na bardzo długi czas. Serdecznie polecam nie jest ciężki , więc dziecko nie będzie czuło się niekomfortowo.
Miseczka silikonowa z przyssawką
Super sprawa, jestem bardzo zadowolona , że mamy możliwość testowania, przy pierwszym dziecku nie mieliśmy takiej wygody, jedzenie, wraz z miseczka zazwyczaj lądowało na podłodze. Pojemność miseczki 330ml więc starczy na pewno na długi czas. Świetnie się sprawdzi przy nauce samodzielnego jedzenia. Najważniejsze można w razie czego umyć w zmywarce, chociaż takie produkty, bardzo fajnie myje ręcznie nie zajmuje to dużo czasu. W razie konieczności podgrzania posiłku można nawet miseczkę wsadzić do mikrofalówki.
Talerz z przyssawką również jest bardzo przydatny co miseczka, bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie wielkość talerza, jest super! Spory talerz idealny do rozszerzania diety metoda blw taka też będziemy stosować już nie długo. Ksztalt misia jest bardzo uroczy, można w świetny sposób zachęcić dziecko do posiłków stałych , układając pokarm w przegrodach . Bardzo fajne rozwiazanie nie dość że talerzyk pozostaje w jednym miejscu to idealnie się go myje. Cały czas mam przed oczami pierwszego syna jak rozszerzyliśmy dietę, jak latały dosłownie talerze :D teraz to nam nie grozi. Milym zaskoczeniem jest to, że talerz jest miękki i elastyczny. Mieliśmy naczynia bambusowe niestety kontakt z podłoga często kończył się pęknięciem teraz nie trzeba się martwić :)
Elektryczny, wielofunkcyjny podgrzewacz do butelek z termostatem Easy Natural Canpol Babies jest wygodny i komfortowy w użyciu, niezwykle pomocny w okresie karmienia butelką oraz podczas rozszerzania diety maluszka. U nas sprawdza się idealnie urządzenie typu 3w1 które nie tylko podgrzewa pokarm ale także rozmnaża i dezynfekuje. Równomierne i szybkie podgrzewanie pokarmu dla maluszka mleczka czy dania w sloiczku. W podgrzewaczu możemy zdezynfekowac butelki, smoczki my dajemy także małe gryzaki. Podgrzewacz działa w trzech trybach , pierwszy z nich to tryb butelka, utrzymuje temperaturę stała, do 10 godzin,dzięki czemu mamy gotowy pokarm pod ręką, a dziecko nie denerwuje się, bo szybko dostaje mleko. Tryb drugi to tryb obiadek pozwala na utrzymanie temperatury do 3 godzin i ostatni tryb hot służy do szybkiego podgrzania jak i dezynfekcji para wodna. Bardzo przypadtna rzecz. Co najważniejsze jest wielofunkcyjny, nie trzeba miec wiecej sprzętów, w zupełności poradzic można sobie samym urządzeniem. I cena rynkowa bardzo dobra, zachęcam do posiadania tego urządzenia koleżanki , bo jest bardzo wygodny.
Kubek niekapek idealny w pierwszych dniach rozszerzania diety, nauka samodzielnego picia, dzięki uchwytom dziecku łatwo utrzymać kubeczek w rączkach. Pojemność 220ml Silikonowy ustnik, wymienny posłuży na pewno na dłuższy czas butelka, dzięki możliwości wymiany ustnika.
Elektryczny podgrzewacz Canpol Babies: naprawdę nie wiem jak mogłam przy pierwszym dziecku nie mieć tego urządzenia. Ładny, zgrabny, intuicyjny dotykowy wyświetlacz, bardzo czytelny bez zbędnych opcji, bardzo szybko się nagrzewa. Podgrzewanie mleka to teraz czysta przyjemność, bardzo duży plus za funkcję hot, która ekspresowo rozmrozi pokarm i zdezynfekuje. Funkcja obiadek utrzyma temperature pokarmu stałego do 3 godzin. Na pewno polecę wszystkim.
Naczynia silikonowe: to prawdziwy strzał w dziesiątkę, atrakcyjny wygląd dla malucha: miś z przegródkami spodoba się każdemu dziecku, do tego ułatwi nałożenie różnych pokarmów aby się nie mieszały. Miseczka idealnie sprawdzi się zarówno do zupek jak i mniejszych przekąsek. Jednak najważniejsza opcja to przyssawki. Wypróbowane zarówno na stoliku plastikowym od krzesełka jak i na stole dębowym: w obu przypadkach super trzyma, w końcu posiłki nie będą lądować na podłodze. Kolorek mięty przypasuje zarówno dziewczynkom jak i chłopcom.
Silikonowy śliniak: bardzo atrakcyjny wygląd, praktyczne zapięcie, na plus obecność kieszonki która pomoże zachować czystość, sam śliniak bardzo łatwo utrzymać w czystości.
Kubek: przeznaczony dla maluchów powyżej 9 miesiąca, posiada uchwyty dzięki którym dziecku wygodnie jest utrzymać kubeczek, jest lekki, zaliczył już upadek z wysokości i wyszedł bez uszkodzeń, więc także solidny.
Bardzo się cieszę, że udało mi się otrzymać do testów produkty do rozszerzania diety, ponieważ niedługo rozpoczynamy przygodę z jedzeniem.
Szczególnie spodobał mi się silikonowy, turkusowy talerzyk w kształcie misia z przyssawką. Jego główna zaleta to podziałki, dzięki którym na talerzu można ułożyć różne rodzaje jedzenia i nie będzie się ono ze sobą łączyć. Talerzyk jest dość duży i można go myć w zmywarce, dodatkowo nie trzeba się martwić o zarysowania czy pęknięcia, a dzięki przyssawce dziecko nie zrzuci go na ziemię ani nie rozsypie zawartości talerza.
Do kompletu załączona jest również silikonowa miseczka z przyzssawką w tym samym kolorze co talerzyk. Miseczkę można myć w zmywarce oraz używać jej w kuchence mikrofalowej. Dzięki przyssawce miseczka doskonale sprawdzi się dla malucha przy pierwszych posiłkach i próbach rozszerzania diety metodą blw.
Śliniak silikonowy z kieszonką jest super rozwiązaniem dla każdego dziecka, które próbuje jeść samodzielnie. Kieszonka zapobiega spadaniu na ziemię jedzenia, które nie trafiło do buzi dziecka, a materiał, z którego wykonany jest Śliniaś umożliwia jego szybkie umycie i osuszenie. Śliniak posiada regulowane zapięcie więc sprawdzi się za równo u niemowlaka jak i nieco starszego dziecka.
Przy rozszerzaniu diety doskonale sprawdzi się również elektryczny podgrzewacz, który można wykorzystać zarówno do podgrzania butelki, rozmrażania pokarmu, jak i podgrzania słoiczków z obiadkiem dla dziecka. Podgrzewacz bardzo szybko się nagrzewa i łatwo można ustawić w nim odpowiednią temperaturę. Posiada funkcję dezynfekcji, dzięki której smoczki i butelki pozostają w czystości.
Kubek dla dzieci powyżej 9 miesiąca życia więc z testowaniem tego produktu będziemy musieli poczekać jeszcze trochę dłużej. Kubek ma bardzo ładny różowy kolor więc na pewno spodoba się córeczce. Wygląda na solidny i posiada rączki, dzięki czemu z pewnością dziecko nie będzie miało problemu z jego utrzymaniem.
Bardzo się cieszymy, że otrzymałam produkty do testowania. Ułatwią nam na pewno życie.
Silikonowy śliniak z kieszonką
Śliniak z kolekcji Wild Nature w kolorze niebieskim z piękną grafiką w indiańskie piórka wykonany jest z miękkiego, lekkiego i bezpiecznego silikonu niezawierającego bisfenolu A. Zapięcie jest na dwa silikonowe guziczki, które chronią przed zerwaniem śliniaka przez dziecko, a regulacja pomoże z łatwością dopasować śliniak do obwodu szyi. Wyposażony jest w wygodną kieszonkę, w którą wpadają resztki pokarmu i zapobiegają przed zabrudzeniem ubrania dziecka. Śliniak sprawdzi się w domu podczas codziennego użytku, na spacerze, czy w podróży. Jest łatwy w utrzymaniu czystości. Po każdym posiłku wystarczy przetrzeć go wilgotną szmatką, albo umyć w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu i dokładnie wypłukać oraz myć zmywarce. Jednak nie zaleca się go prać w pralce. Przeznaczony jest dla dzieci powyżej 4 miesiąca życia. Spełnia swoje zadanie a to najważniejsze.
Mamy kilka wersji kolorystycznych:
- Wild Nature różowy,
-Pastelowe różowy,
-Pastelowe niebieski,
- Bonjour Paris beżowy,
- Bonjour Paris granatowy.
-Bonjour Paris bordowy,
-Sweet Cupcake niebieski,
-Yummy Cupcake różowy
Zestaw do rozszerzania diety: talerzyk i miseczka przyszły w kartonowych pudełeczkach z okienkiem, przez które widać całą zawartość. Otrzymaliśmy w kolorze niebieskim, ale można również spotkać je w kolorze różowym.
Silikonowy talerzyk z przyssawką i miseczka silikonowa z przyssawką idealnie sprawdzą się przy rozszerzaniu diety metodą BLW. Posiadają solidną przyssawkę, dzięki której bezpiecznie produkt przylega do podłoża i chroni przed zrzuceniem go ze stołu czy z krzesełka do karmienia.
Talerzyk jest podzielony na 4 przegródki i w każdej możemy podać inną rzecz, wtedy dziecko samo zdecyduje na co ma ochotę w danej chwili, a jedzenie się nie pomiesza. Talerzyk przypomina kształtem głowę uśmiechniętego Misia, który myślę, że zachęci nie jednego niejadka do jedzenia. Jego pojemność to 500ml.
Miseczka jest okrągłego kształtu z wypustką przypominającą falę i pomagającą dziecku wybieranie pokarmu z miseczki. Nada się na zupki, kaszki czy sypkie produkty. Jej pojemność to 330 ml.
Rozmiary miseczki i talerzyka pokażę na osobnym zdjęciu.
Produkty są wykonane z miękkiego silikonu wolnego od BPA i przeznaczone dla dzieci od 6 miesiąca życia. Są łatwe w utrzymaniu czystości. Można je myć w zmywarce ( wg zaleceń producenta w temperaturze 65stC), polewać wrzątkiem i używać w mikrofali. Natomiast nie zaleca się go gotować, sterylizować, używać w piekarniku, kuchence gazowej czy elektrycznej. Przed pierwszym użyciem i kolejnym zaleca się umycie naczyń w ciepłej wodzie z środkiem myjącym przeznaczonym dla małych dzieci i dokładne wypłukanie, nie używając przy tym ostrych i szorstkich gąbek.
Kubek niekapek wykonany jest z materiału niezawierającego bisfenolu A. Kubek idealnie sprawdzi się do nauki samodzielnego picia płynów przez dziecko. Kubek jest transparenty beż żadnych wzorów, dlatego w łatwy sposób możemy kontrolować zawartość płynów. Posiada uchwyty, wygodne do trzymania dla małych rączek. Wyposażony jest w miękki silikonowy ustnik i jego osłonkę, która zapewni jego higieniczne przechowywanie. Jest wygodny i praktyczny. Sprawdzi się w domu, podczas spacerów czy w podróży autem. Przeznaczony jest dla dzieci od 9 miesiąca życia. Jego pojemność to 220 ml. Plusem jest fakt, że możemy dostać wymienne ustniki 56/600 w przystępnej cenie.
Wg zaleceń producenta można go zmywać w zmywarce ( ale bez ustnika i maksymalnie w 60 st C ), przelewać wrzątkiem i używać w mikrofali ( ale bez pokrywki i uchwytów). Jest łatwy w utrzymaniu czystości. Przed pierwszym i kolejnym użyciem należy rozmontować kubek na części i umyć w ciepłej wodzie ze środkiem myjącym odpowiednim dla małych dzieci.
Wielofunkcyjny podgrzewacz do butelek z termostatem
Podgrzewacz EASY&NATURAL przyszedł w kartonowym pudełku. W skład zestawu wchodzi: podgrzewacz, koszyczek, osłonka, miarka i instrukcja obsługi.
Podgrzewacz ma fajny desing, swoim wyglądem będzie pasował do każdej kuchni. Możemy go spotkać w wersji szarobiałej.
Urządzenie ma czytelne tryby pracy łączące 4 funkcje:
- w trybie butelka stopniowo rozmrozimy pokarm i utrzymamy jego temperaturę przez około 10h.
- w trybie obiadek utrzymamy wybraną temperaturę do 3h
- w trybie hot szybko podgrzejemy pokarm
- w trybie hot wyparzymy butelki i ich akcesoria.
Podgrzewacz jest :
-szybki - wyposażony w grzałkę PTC, która zapewnia długą żywotność oraz szybkie nagrzewanie się,
-bezpieczny – posiada automatyczną opcję wyłączenia się, gdy wyparuje woda w trybie hot,
- wygodny i intuicyjny - posiada elegancki duży czytelny wyświetlacz.
Dodatkowy plus za możliwość schowania kabla pod podgrzewaczem. Otwór podgrzewacza będzie pasował do większości butelek wąsko i szerokootworowych oraz gotowych dań w słoiczkach.
Nie wiem jak do tej pory funkcjonowałam np. bez podgrzewacza. Jedno urządzenie, a 4 funkcje. Podobno jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego, jednak w tym przypadku to określenie nie ma racji bytu. Nie posiadam sterylizatora więc korzystam z wyparzania butelek, smoczków. Jest to super opcja dla osób mających małą kuchnię, a sterylizator trochę miejsca jednak zajmuje. Podgrzewam także wodę na mleczko tylko w dwie minuty! Bardzo łatwo się go czyści z kamienia. Wystarczy 100 ml wody i 50 ml octu i po pół godzinie mamy urządzenie jak nowe.
Uważam, że to niezbędne urządzenie w każdej wyprawce.
Jak już pisałam wcześniej testowaniem tych produktów byłam bardzo podekscytowana ja jako rodzic ale później również bardzo zainteresował się tymi produktami mój synek zostały one przez nas sprawdzone chyba pod każdym kątem towarzyszyły nam praktycznie w każdym posiłku w lutym widzimy w nich bardzo dużo plusów ale mamy kilka uwag i spostrzeżeń .Dlatego podejrzewam że moja wypowiedź będzie bardzo obszerna więc do dzieła. Zacznijmy od wielofunkcyjnego podgrzewacza do butelek z termostatem jest to sprzęt który posiada trzy funkcje
* w dość szybkim czasie podgrzewa mleko i inne obiadki dla maluszka
* potrafi również rozmrażać pokarm jest zdecydowanie bezpieczniejszy niż kuchenka mikrofalowa
*umie również dezynfekować butelki cumelki smoczki i inne akcesoria związane z karmieniem maluszka
dla nas bardzo fajna opcja że potrafi utrzymać temperaturę pokarmu całą noc przez co zawsze w razie czego mogę mieć gotową ciepłą wodę tylko do zasypania mlekiem dla synka. Urządzenie doskonale radzi sobie z podgrzewaniem pokarmu niezależnie od tego czy jest ono w temperaturze pokojowej, wyjęty z lodówki bądź nawet z zamrażarki. Posiada dotykowy panel który bez żadnego problemu jesteśmy w stanie nawet bez instrukcji obsługi obsłużyć intuicyjnie ma w sobie kilka różnych trybów na przykład tryb butelka który pozwala na utrzymanie temperatury pokarmów płynnych przez dość długi czas tryb hot który pozwala na szybkie podgrzewanie pokarmu i dezynfekcja parową tryb obiadek który utrzymuje temperaturę pokarmów stałych dużym plusem jest również to że do podgrzewacza pasuje większość butelek wąsko i szerokotorowych oraz słoiczków z gotowymi obiadkami dla maluszków pod podgrzewaczem znajduje się dość długi wygodny i zwijany chowany kabel w zestawie podgrzewacza znajduje się również pierścień dopasowujący koszyczek na butelkę lub słoiczek miarka. Mogę go bardzo serdecznie polecić innym rodzicom na pewno bardzo fajnie sprawdzi się szczególnie w tych pierwszych miesiącach życia dziecka ale również i później Gdy maluch będzie jadł pokarmy stałe jednym słowem jest to rzecz w którą warto zainwestować ponieważ posłuży nam na dłuższy czas
Śliniak silikonowy z dodatkową kieszonką która pozwala nam zaoszczędzić po posiłku czas który musielibyśmy poświęcić na sprzątanie wiadomo że czasem coś przeleci ale jednak większość produktow które dziecku wypadną ląduje w przeznaczonej do tego specjalnej kieszonce . Tak jak już pisałam wcześniej dla mnie bardzo fajną opcją jest to że śliniak możemy na szyi dziecka zapiąć dostosowując odpowiednią dziurke do rozmiaru i wieku maluszka nam fajnie się to sprawdza ponieważ synek się nie złości jednak w przypadku sliniaków wiązanych często nam się zdarzaja male protesty z jego strony tutaj nie mamy takiego problemu szybki klik i gotowe mały nawet nie zdąży zauważyć że Mama zakłada cos na szyję. Ogólnie sam zamysł produktu jest dla mnie rewelacyjny silikonowy materiał z jakiego jest wykonany zdecydowanie ułatwia sprawę po skończonym posiłku wystarczy śliniak tylko przepłukać pod bieżącą wodą i pozostawić to wysuszenia. Mamy również możliwość mycia w zmywarce. Jeśli chodzi o sam wygląd fajny przyjemny niebieski taki może nawet powiedziałabym morski kolor który będzie pasował zarówno dla chłopca jak i dziewczynki fajne komponujące się z kolorem sliniaka szaro-białe obrazki piór delikatne dla oka.
Silikonowa miseczka z przyssawką o pojemności 330 ml przeznaczona do serwowania maluszkom powyżej 6 miesiąca życia głównie zupek i obiadków posiłków bardziej płynnych nam również do przetestowania trafiła się ta opcja w barwach niebiesko-zielonych takich bardziej chłopięcych ale również w przypadku tej miseczki podobnie jak w przypadku śliniaka z czystym sumieniem mogę powiedzieć że ten kolor pasuje zarówno dla chłopca jak i dziewczynki. Ogólnie sam zamysł produktu rewelacja miseczka jest malutka poręczna posiada wygodny uchwyt jest miękka elastyczna pod spodem znajduje się dosyć duża praktycznie na Całą powierzchnię miseczki zamontowana przystawka która po przymocowaniu na krzesełko w którym dziecko je nie ma możliwości przesunięcia się utrudnia również maluszkowi wylanie posiłku badz wysypanie jakiejkolwiek innej przekąski która się w niej znajduje dostępna w dwóch wersjach kolorystycznych niebiesko-zielonej Nawet bym powiedziała miętowej i opcja bardziej dla dziewczynki wersja różowa mi osobiście do gustu bardziej przypadła Miętowa barwa ale obie są naprawdę bardzo ładne
Kolejny produkt to silikonowy talerzyk z przyssawką o dość dużej pojemności bo aż 500 ml. Również przeznaczony dla maluchów powyżej 6 miesiąca życia mi bardzo od razu w oczy rzuciło się że talerzyk jest dość spory jeżeli chodzi o wielkość i dość ciężki co również uniemożliwia malcowi wywrócenie go dodatkowo pomaga w tym przymocowana pod talerzem duża i solidna przyssawka talerzyk również dostępny w dwóch wersjach kolorystycznych Miętowa dla chłopca i różowa dla dziewczynki ale każdy może dla siebie i swojego malucha wybrać taki kolor jaki bardziej przypadnie mu do gustu to właśnie na co zwróciłam szczególną uwagę to to że talerzyk jest dość spory my posiadamy w domu krzesełko do karmienia firmy severno i muszę przyznać że jeżeli chodzi o nasze krzesełko to ten talerzyk mieści się na nim na styk nie wiem jak to będzie w przypadku innych krzesełek ale wydaje mi się że bardzo fajnie by było gdyby firma na opakowaniu gdzieś w widocznym miejscu przekazała informacje odnośnie tego jakie właśnie wymiary ma dany produkt bo znajdujący się w opakowaniu może on tego nie odzwierciedlać ogólnie sam zamysl super kształt głowy przyjaznego uśmiechniętego misia fajne cztery przegródki co pozwala nam na urozmaicenie posiłku maluszkowi I dajemy również opcję wyboru ponieważ sam może zdecydować z której przegródki i jakie produkty ma ochotę zjeść ogólnie u nas bardzo ten talerzyk jak również i miseczka do kompletu bardzo w tym miesiącu się sprawdziła będziemy używać nadal małym minusikiem dla mnie jest to że silikon trochę farbuje Jeżeli umieścimy w miseczce bądź talerzyku produkt taki jak zupa pomidorowa badz spaghetti trzeba pilnować tego aby bezpośrednio po posiłku miseczkę i talerzyk od razu umyc mamy możliwość mycia tych produktów w zmywarce na maksymalnie 65 stopni i myślę że jeżeli ktoś właśnie w zmywarce umyje to te przebarwienia bez problemu zejdą Ja niestety zmywarki nie posiada i właśnie to udało mi się zauważyć że jeżeli myje talerzyki ręcznie to jednak muszę pilnować się z tym aby po posiłkach które farbuja myć je dość szybko
Ostatni produkt który przypadł nam do testowania to kubek niekapek przeznaczony dla dzieci powyżej 9 miesiąca życia o pojemnosci 220 ml z miękkim ustnikiem . U nas również bardzo fajnie się sprawdza muszę przyznać że na samym początku gdy synek próbował z niego pić troszeczkę się dławił bo jednak napój płynie dość szybko natomiast już po kilku chwilach się przyzwyczaił fajne uchwyty po bokach co pozwala dziecku łatwiej chwycić kubek Plusem jest również ten miękki ustnik i Pokrywka przez co zawsze bez problemu możemy kubeczek zabrać ze sobą w trasę
Elektryczny podgrzewacz 3w1 z funkcją rozmrażania pokarmu
Podgrzewacz znajduje się w kartonowym opakowaniu.
Urządzenie składa się z korpusu, koszyka na butelkę/słoiczek i pierścienia dopasowującego. Do tego zestawu dołączono miarkę do wody oraz instrukcję obsługi. W instrukcji zawarto szczegółowe informacje o ilości wody potrzebnej w zależności od wybranego trybu pracy, ilości pokarmu oraz jego temperatury.
Podgrzewacz ma ciekawy kształt i profilowanie, dzięki któremu możliwe jest trzymanie go w jednej dłoni. Jest dzięki temu bardzo zgrabny i poręczny. Dostępny jest w jednej wersji kolorystycznej - biało-szary z czarnym ekranem.
Panel sterowania jest dotykowy i działa bez zarzutów, nie wymaga ani mocnego naciskania ani nie przełącza się pod byle muśnięciem. Jest też bardzo czytelny i intuicyjny, choć bez przeczytania instrukcji można mieć wątpliwość, w którym miejscu należy przełączyć tryb pracy.
Na ekranie znajdziemy następujące ikony:
- butelka, hot, obiadek - odpowiadające trybom pracy
- trzy kropki - służące do zmiany trybu
- plus/minus - sterujące temperaturą
- włącz/wyłącz.
Po wybraniu odpowiedniego trybu przy jego ikonie zaświeci się czerwona dioda a powyżej na ekranie wyświetli się ustawiona temperatura.
Urządzenie na pewno ułatwi codzienność niejednej mamie. Można go używać zarówno do szybkiego podgrzania odciągniętego mleka kobiecego, wody na mleko modyfikowane, utrzymywania temperatury nocą czy do podgrzewania gotowych dań ze słoiczków podczas rozszerzania diety. Sprawdzi się też do wyparzania butelek czy smoczków, zajmując przy tym o wiele mniej miejsca niż typowy sterylizator.
Jego małe rozmiary sprawiają, że można go zabrać ze sobą także w podróż, co jest dodatkowym plusem i przewagą nad innymi urządzeniami do typowej sterylizacji.
Zdjęcia z testowania: https://kawauzolzy.blogspot.com/2022/02/elektryczny-podgrzewacz-3w1-z-funkcja.html?m=1 (zestawiłam go tu także z podgrzewaczem Lovi, z Canpol jest mniejszy i ma minimalnie mniejszy koszyk na butelkę).
Śliniak silikonowy z kieszenią Wild Nature
Piękny i praktyczny. Jest bardzo wygodny, miękki, więc nie przeszkadza dziecku podczas posiłków. Ma wygodne zapięcie na małe guziki, dzięki czemu można go szybko założyć jak i zdjąć jedną ręką. Ma dodatkową kieszeń wyłapującą resztki pokarmu, więc łatwo odzyskać smakowite kąski bądź szybko zebrać do wyrzucenia, dzięki temu jedzenie nie trafia na podłogę i mam o wiele mniej sprzątania. Nam super się sprawdził podczas wizyty u znajomych, gdy dziecko karmiłam w pokoju, trzymając na swoich nogach. Nic nie spadło na podłogę a dodatkowo mogłam go szybko wyczyścić i wytrzeć do sucha. Jak na razie nie mieliśmy problemu z farbowaniem od pokarmów ale zobaczymy jak to będzie podczas dalszego rozszerzania diety. :)
Silikonowy trójdzielny talerzyk z przyssawką Miś
Silikonowa miseczka z przyssawką
Jeszcze nie korzystamy z tych naczyń, ponieważ póki co sama podaję dziecku pokarmy i korzystam ze zwykłej szklanej miseczki. Jednak mogę powiedzieć już, że naczynia tworzą piękny zestaw. Mam wersję turkusową i myślę, że będzie idealna dla chłopca i dla dziewczynki. Talerzyk trójdzielny ma kształt głowy misia co bardzo przypadło dziecku do gustu. Jest dość duży lecz nie ma wysokich brzegów. Dzięki temu na pewno dziecku łatwo będzie z niego pobierać przygotowane kawałki. Miseczka jest głęboka i spora (w porównaniu do miseczek, których używałam dotychczas), więc sprawdzi się również u starszego dziecka, które dostaje większe porcje. Przyssawki dobrze trzymają się blatu krzesełka, myślę, że dziecko nie poradzi sobie z nimi tak łatwo. Naczynia są łatwe w utrzymaniu czystości, można je łatwo umyć pod bieżącą wodą. Na ten moment jednak nie mogę się wypowiedzieć na temat farbowania od pokarmów i przenikania zapachów. Na pewno uzupełnię recenzję po dłuższym testowaniu z dzieckiem.
Kubek niekapek z silikonowym ustnikiem
Ten produkt również czeka na swoją kolej gdyż wg oznaczenia jest przeznaczony dla dzieci od 9 miesiąca życia. Póki co próbujemy z otwartym kubkiem i bidonem z miękką rurką i te nam się sprawdzają.
Kubek niekapek ma szeroki ustnik i dodatkowo do niego zatyczkę, więc nie trzeba się obawiać o zabrudzenia. Jest transparentny, dzięki czemu cały czas mamy szybki podgląd na ilość wypitej wody. Uchwyty są wąskie ale myślę, że dla dziecka bardzo wygodne. Łatwo się go myje.
Z całego zestawu jestem bardzo zadowolona i cieszę się, że udało się go dostać do testów akurat na czas rozszerzania diety, myślę, że już niedługo będzie w pełni wykorzystany. Bardzo dziękujemy :)
Elektryczny podgrzewacz wielofunkcyjny 3w1
Bardzo ładny design , jest niewielkich rozmiarów nie zajmuje dużo miejsca. Wymiary są podobne do podgrzewacza marki lovi.
Posiada dotykowy , intuicyjny panel sterowania.
Można w nim szybko podgrzać obiadki, mleko . Posiada funkcję hot, która za pomocą pary wodnej szybko podgrzewa mleko. Można w nim rozmrażać pokarm jak również dezynfekować butelki/smoczki,
Podgrzewacz utrzymuję temperaturę wody do 10h, a temperaturę pokarmów stałych do 3h.
Dodatkowym atutem jest to, że jak woda wyparuje z urządzenia to ono się po prostu wyłącza. Bardzo szybko podgrzewa mleko czy obiadek i to dla mnie najlepsza zaleta bo głownie w tych opcji korzystam.
Naczynia sylikonowe do rozszerzania diety Canpol Babies
W zestawie do testów otrzymałam miseczkę sylikonową oraz talerzyk w kształcie misia.
Naczynia są wykonane z bezpiecznego sylikonu. Są starannie wykonane, są bardzo solidne. Materiał łatwo się myje, nie zostają plamy od posiłków.
Trzymają się blatu jak sie zmoczy dół .Naczynia są miękkie i elastyczne. Używamy je codziennie .
Sylikonowy śliniak
Miękki elastyczny materiał. Bardzo łatwo się mocuje, nie odpina się. Na mnie trochę na minus jest to, że kieszonka jest dosyć mała i nie wszystko wpada. Mam takie śliniaki, które bardziej się odchylają i więcej tam wleci.
Kubek niekapek
Kubek jest przeznaczony dla dzieci od 9 miesiąca życia . Ustnik jest wykonany z sylikonowego materiału, ma po bokach uchwyty, które ułatwiają dziecku trzymanie w rękach. Łatwo się go myje i czyści.
Podgrzewacz 3w1
Dla mnie super urządzenie. Prosty w obsłudze, zgrabny, z dotykowym panelem sterowania i super designem. Podgrzanie obiadku trwa chwilkę, To co również godne zauważenia można w
Zestaw do rozszerzenia diety
Silikonowe naczynia
Miseczka i talerzyk w kształcie misia
Najważniejsze jest to, że naczynka są bezpieczne dla dziecka. Są wykonane z bezpiecznych materiałów, są miękkie, elastyczne. Ponadto są łatwe w utrzymaniu w czystości, a maluch nie przewróci już talerzyka, ani nie wywypie jedzonka, ponieważ świetnie trzymają sie blatu.
Kubek niekapek
Dla dzieci pow. 9 miesiąca życia. Kubek wykonany z bezpiecznych materiałów o wysokiej jakości, łatwy w trzymaniu dla dziecka, posiada dwa uchwyty i silikonowy ustnik. Ponadto łatwo się go myje.
Silikonowy śliniak
Wykonany z elastycznego materiały. Po zapięciu trzyma się i nie odpina. Ponadto ciekawy wzór :)
Naczynia sylikonowe z przyssawką do rozszerzania diety – w skład zestawu wchodzą miseczka oraz talerzyk w kształcie misia.
Zalety:
Wady:
Silikonowy śliniak – wykonany z miękkiego i elastycznego materiału. Bardzo łatwy w zapięciu i trudny do rozpięcia przez dziecko. Plusem jest kieszonka do której wpadają resztki jedzenia podczas samodzielnego spożywania posiłków przez dziecko. Bardzo łatwy również w utrzymaniu czystości, można go myć pod bieżącą wodą a nawet w zmywarce.
Kubek niekapek – ze względu na fakt, że kubek przeznaczony jest do użytku od 9 miesiąca życia, a my korzystamy z otwartego kubeczka i bidonu z rurką, podarowaliśmy go dziecku kuzynki, która jest nim zachwycona. Łatwy w utrzymaniu czystości, pojemny. Dzięki posiadanym uchwytom i swojej lekkości dziecko nie ma problemu z samodzielnym użytkowaniem.
Elektryczny podgrzewacz wielofunkcyjny 3w1
Bardzo ucieszyłam się z możliwości przetestowania podgrzewcza, szczególnie że zaczęliśmy rozszerzanie diety a podgrzewacz umożliwia nie tylko podgrzanie mleka ale również obiadków. Podgrzewacz składa się z komory grzewczej, koszyka na butelkę lub słoiczek, pierścienia dopasowującego oraz bardzo czytelnego panelu sterowania. Ogromnym plusem jest również załączona do podgrzewcza miarka umożliwiająca wlanie odpowiedniej ilości wody w zależności od ilości pokarmu, który chcemy podgrzać. Tutaj pomocna jest instrukcja zawierająca tabelę wskazującą dostosowanie wody do ilości i rodzaju pokarmu oraz sposobu jego wcześniejszego przechowywania.
Podgrzewcza można używać do:
Urządzenie samo w sobie jest małe, zgrabne, nie zajmuje dużo miejsca i jest łatwe w czyszczeniu. Należy pamiętać aby stosować przegotowaną wodę aby nie osadzał się kamień. Jego pojawienie się jednak nie jest problemem, ponieważ wystarczy wlać do komory mieszankę wody z octem.
Bardzo dziękujemy za możliwość przetestowania tak świetnych produktów! Zadowolona jest tu nie tylko mama, ale również tata jak i nasz maluszek 😊
Podgrzewać jest wielofunkcyjny. Można wyparzac akcesoria, grzać obiadki oraz utrzymywać temperaturę no mleczka . Design jest fantastyczny . Ładnie prezentuje się na blacie w kuchni . Jest bardzo prosty w obsłudze, intuicyjny. Nie trzeba wczytywać się w instrukcje żeby umieć go obsługiwać.
Zestaw do rozszerzania diety jest bardzo bardzo ładny. Przyssawki na talerzyku i miseczce są bardzo przydatne bo maluszek nie straci posiłku ze stolika :) talerzyk ma fajne przegródki i można podać różne produkty a miseczka fajnie zaokrąglona dzięki czemu też się nic nie wylewa. Śliczny miętowy kolor. Kubeczek jest radny, lekki i dzieci dobrze się z niego pije. Ma uchwyty za które łatwo złapać maluszkowi. Jest też zakrętka dzięki której można spakować bidon i nic się nie wyleje. Ślimaczek oprócz tego że jest ładny to jest także bardzo praktyczny. Ma kieszonkę która sprawia że pokarm trafia do niej a nie koniecznie na podłogę . Łatwo się go czyści
Podgrzewacz bardzo szybko podgrzewa pokarm. Utrzymuje też bardzo długo temperturę wody przez całą noc i co też jest bardzo ważne to rozmraża pokarmy.
Naczynia są mega. Bardzo mocno trzymają się tołu lub blatu na krzesełku. Córka nie wyrzuca jedzenia z talerzem ponieważ nie a rady ich odkleić. Naczynia bardzo łatwo się myją.
Kubek najbardziej przypadł córce do gustu, od razu wziełą się do testowania. Jest super picie nie rozlewa się, a córka do dziś zabiera go ze sobą wszędzie.
Sliniak zostaje dla maleństwa, ponieważ u nas córka nie lubi śliniaków i od razu zrywa, ale ogólnie jest bardzo fajny gmowy, ma też regulację długości.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.