Opinie testerek (październik 2025) laktator podwójny muszlowy premium SmartSense, wkładki laktacyjne czarne i białe oraz kompresy żelowe na piersi

Czas i na moją recenzje, używam laktatora od powrotu ze szpitala i jak teraz żałuję że nie zabrałam go do walizki!
Pierwsze użycie i pierwsze wrażenie WOW :heart_eyes: Odciąganie mleka nie musi ciągnąć, może byc delikatne i w zasadzie niewyczuwalne. W porównaniu do profesjonalnego szpitalnego kombajnu laktatorowego którego używałam tydzień, laktator od Canpol to masaż dla biustu :sweat_smile:

• Różne tryby i dopasowanie mocy, mój ulubiony to tryb Automatyczny
  • Ogromny plus za lejki w zestawie, które okazały się mi potrzebne
  • Łatwe czyszczenie, nie ma dużo części i zakamarków. Ja traktuje go jak butelki przy mleku matki mogą być sterylizowane co 2-3 użycia. Używam sterylizatora do tych silikonowych części. Ale muszę wypróbować woreczki do mikrofalówki.
  • Niesamowita wygoda, odciągając mleko robiłam obiad, ciasto albo po prostu miałam chwilę dla siebie z herbatą i klikaniem na forum :slight_smile: Sytuacja z dziś: na szybko przez wizytą w przychodni miałam 15min na spakowanie wszystkiego , a w międzyczasie szykowały się awaryjne butelki dla bliźniaków.
  • Skuteczność laktatora- w sesjach 15-20 min pomiędzy karmieniami odciagam po 120-200ml. Mleczko wypija bliźniaczka która przy piersi za bardzo lubi pospać. :slight_smile:
    Uważam, że ten laktator to must have na liście wyprawkowej. Mam satysfakcje z każdego jego użycia i chętnie podchodzę do każdej sesji odciągania dzięki wygodzie jaką gwarantuje. Nie wiem czy jest coś co uwielbiam bardziej z naszego bliźniaczego ekwipunku :heartpulse:
2 polubienia

@Mamaprzygod woreczki super sprawdzają się do sterylizacji laktatora :slight_smile: jedna muszla ze wszystkimi częściami silikonowymi bez problemu mieści się w woreczku :slight_smile:

Dla mnie ogromny plus za to, że laktator tak szybko wysycha. Dzisiaj potrzebowałam go użyć po 1.5 godzinie od umycia i wszystko było suche. Przy poprzednim nawet po 3 godzinach musiałam wycierać go ręcznikiem papierowym.
Co człowiek to opinia, @Wesola95 napisała,że jej się podoba że kazda wkładka jest spakowana osobno a mi się to nie podoba :crazy_face: pomijając fakt, że generuje to więcej śmieci, to ciężko jest mi je założyć w porannym amoku biegania z synem na rękach. Skoro są składane na pol, to jak dla mnie ten woreczek jest niepotrzebny, bo i tak już jest higienicznie. Za to komfort ich użytkowania jest ogromny. Czasem po nocy wkładki są pełne mleka, a jest to zupełnie nieodczuwalne. Na zewnątrz są suche. Chłoną lepiej niż pampersy.

Taak, podtrzymuję to! :grinning: zwłaszcza teraz jak się pakowałam do szpitala i wzięłam tylko kilka tych wkładek wrzuciłam do kosmetyczki, a nie całe opakowanie :grinning:

1 polubienie

Testuję laktator już ponad miesiąc i przyznam szczerze, że jestem naprawdę zadowolona. Mam porobione spore zapasy mleka, co mnie bardzo cieszy. Laktator jest bardzo intuicyjny, po 20 minutach kończy odciągać mleczko, ma kilka trybów pracy i można sobie dopasować do siebie siłę ssania. Bateria wytrzymuje na długo, ładowanie nie sprawia problemu bo jest na USB c która każdy ma w domu, łatwo się go czyści i składa. Cichutko pracuje co sprawia że nie słychać aż tak bardzo tego. W zestawie są takie kapturki do dopasowania na sutki, oraz instrukcja jak sobie dobrać odpowiedni rozmiar. Jest również piękny woreczek w którym przechowujemy laktator. Co do wkładek to przetestowałam już ich bardzo dużo z różnych firm i z ręką na sercu te z canpola są najlepsze, cienkie, dobrze wchłaniają i nie przeciekają. Wkładek żelowych jeszcze nie miałam okazji testować. Zapomniałam spakować je do szpitala, a w szpitalu jak miałam nawał to położne dały mi zamrożone pampersy które przynosiły mi ulgę. W domu częste przykładanie małego do piersi i ściąganie pomogło także żelowe narazie czekają sobie spokojnie. Podsumowując jestem bardzo Wdzięczna za wygraną i z czystym sumieniem polecam ten laktator każdemu kto się zastanawia nad zakupem. Pozdrawiam serdecznie

1 polubienie

bedac w szpitalu sterylizowalam laktator w woreczku canpol w mikrofali bo te woreczki sa idealne rozmiarem do mikrofalowki
a w domu sterylizuje codziennie w strrylizatorze 7w1 canpol

1 polubienie

Ok, w końcu mogę napisać coś o działaniu laktatora!:wink: jestem z niego bardzo zadowolona, bardzo ładnie ściąga mi mleko, najczęściej używam opcji automatycznej bo najlepiej mi się sprawdza, wszystko dzieje się samo i w odpowiednim tempie. Do tego jest poręczny, lekki i łatwy w obsłudze, więc spokojnie mogę go używać i robić coś innego :hugs:Dużym plusem jest też łatwe czyszczenie :wink:

6 polubień

Ale super rozkręciłaś laktacje widzę :flushed: ile na dobę udaje się ściągnąć?

tez uwielbiam ten laktator ale o takiej ilości mleka to moge pomarzyć

Z zazdrością patrzę na te ilości :slight_smile:

średnio na taką sesję co 3/4h ściągam ok 150-180 ml, część od razu leci do bąbelka a część mrożę i robię zapasy :face_with_peeking_eye:
bardzo się cieszę, że tak mi się udało to rozkręcić! Ale to też zasługa CDL ze szpitala, ona mi pomogła, wypiłam jeszcze dwa femaltikery w szpitalu ale nie wiem czy miały jakis wpływ :face_with_peeking_eye:

4 polubienia

To naprawdę super :slight_smile: zazdroszczę :stuck_out_tongue: to przynajmniej coś na plus z trochę dłuższego pobytu :slight_smile:

Wow super :star_struck: mi poustabilizowaniu się rano uda się ściągnąć podobną ilość ale w ciągu dnia czasami 30 ml :sweat_smile:

Jeszcze update do mojej opinii : Wczoraj pierwszy raz używałam kompresów żelowych na ciepło i używałam jednocześnie laktatora, na opakowaniu pisze że zwiększa ilość odciągniętego pokarmu i nie wiem czy to przypadek ale z tej piersi odciągnęłam chyba rekordową ilość. Bardzo przyjemne uczucie ulgi kiedy po nocy tworzą się zastoje. To jest produkt idealny do szpitala Tylko niestety ani mikrofalówki ani zamrażalnika tam nie miałam :see_no_evil:

2 polubienia

Właśnie u nas na oddziale też nie było mikrofalówki i jakiś tatuś oferował się, że kupi :smiley:

1 polubienie

Wow dziewczyny co ten sprzęt dzisiaj zdziałał :star_struck:

5 polubień

O mamooo :heart_eyes: no pięknie! Mowilam nie raz , ze ten sprzęt dziala cuda :grin:
Udaje Ci sie cos mrozic przy blizniakach ? Ciekawa jestem jak to wyglada przy dwojce dzieci

1 polubienie

Wiesz co ja to zostawiam na bieżące zużycie bo rano mają głoda to im dam albo wieczorem tak samo jak się nie mogą najeść z piersi. Wspomagam się też ekspresem kiedy nie odciagne, bo tylko rano mi się uda odciągnąć tak żeby dla każdego była butla :smile: w ciągu dnia nie mam za bardzo czasu odciągać a też nie chce im opróżniać piersi dodatkowo, plus wtedy odciagam może 90-120 w sumie to i tak bym dorabiała mm :smiling_face: ale są takie dni że jedzą tylko moje mleko

2 polubienia

O matko, mleka po korek! :open_mouth:

1 polubienie

o matko, piekne ilosci :heart_eyes:
ja to poki co najwięcej 70 ml naraz więc marnie ale wole chociaż 3 - butelki swojego niz tylko na mm liczyc

1 polubienie

Wow :astonished: ale produkcja!
Jestem w szoku mogę tylko pozazdrościć :heart:

1 polubienie