Chusteczki na prawdę mnie zaskoczyły. Sama skorzystałam, bo zaraz po otrzymaniu paczki do testów złapałam przeziębienie i dzięki nim mój nos przeżył to łagodnie.
Aspirator zdał test kiedy cała trójka złapała rsv. Najstarsza córka miała katar stulecia i ten sprzęt zdziałał cuda. Oczywiście używanie nowej zabawki było atrakcyjne i sprzyjało odciąganiu katarzyska, wybieranie nowej melodii idealnie odciągało uwagę od tego znienawidzonego zabiegu
a u maluszków sprawdził się również świetnie, nawet nie wybudził ze snu kiedy udraznialismy w nocy noski. W prawdzie bliźniaki nie miały kataru ale głębiej zalegająca wydzielina która furczała im kiedy spali została odessana tym aspiratorem, co nie udałoby sie poczynić tym który mieliśmy wcześniej w domu.
Uważam że to nowy must have do wyprawki dla dzieci ![]()
@Patrycjaw25 ja już dokupiłam 3 pudełeczka, bo tak samo jak u Was to nasz must have do codziennej pielęgnacji buźki ![]()
Ja dziś robiłam zamówienie na stronie bo jest promka na bidoniki z obciążnikiem-50% moja córka z nich pije , musiałam zrobić zapas
i te chusteczki też są na promce -20% także zapas zrobiony ![]()
@Patrycjaw25 ja kupilam z Twojego polecenia ale zanim promka była. narazie nie robię zapasu bo zobaczę czy mu podejdzie bo nie pamietam czy starszemu ten kupowalam, chyba akurat tego nie
Na dziś zajrzałam bo chciałam zamówienie zrobić a tu miła niespodzianka i myślę kurcze biorę odrazu kilka,
no pewnie na początek lepiej kupić jedną sztukę bo jeśli nie podejdzie to co później zrobić z resztą,
u nas się akurat przyjął.
@Patrycjaw25 ja po doświadczeniach z starszym wole po jednym
on co prawda z roznymi sojie radzil ale na rozne mial fazy ![]()
Ja to też tylko kupuje coś w większych ilościach tylko jak to używamy , a jak nie to wolę jeden kupić na sprawdzenie ![]()
Moja przygoda z aspiratorem zakończona hmmm lekko niepomyślnie bo córki się boją ![]()
![]()
jedna wibracji i nie weźmie go do ręki a druga nawet nie da sobie włożyć do noska i musiałam się siłować
mnie zachwycil , ma 3 końcówki , 9 trybów , lampkę która zmienia intensywność światła ale niewielką różnica między tymi zmianami. Młodszej odciągał ładnie katar
melodyjki sa klasyczne , ale ich nie włączałam ![]()
Łatwo się czyści koncowki i Łatwo montuje i demontuje
szczoteczka wszedzie wejdzie i dobrze wyczyści.
Chusteczki sa u nas top przy katarze, nie podrażniają bo sa miękkie jak puszek , nie trą noska, sa tak miękkie, że aż mi ich w ogóle żal wyciągać z opakowania ![]()
Chusteczki bambusowe - rewelacyjne, mięciutkie, delikatne, świetnie sprawdzają się w użyciu zarówno na sucho jak i mokro (i nie tylko u Maluszków, bo sami z mężem chętnie podkradamy
) Dodatkowo nie rozdzierają się, nie zostawiają żadnych puszków czy kłaczków jak np waciki ![]()
Sprawdzą się do noska, pupki czy też do wycierania podczas rozszerzania diety ![]()
Spróbowaliśmy raz i już tylko do nich wracamy 🩵
Aspirator - jest cichy w użyciu, jedynie delikatnie wibruje, ale nawet ma melodyjki dla odwrócenia uwagi, co sprawia że usytuowanie staje się przyjemniejsze dla Maluszka i Mamy
dodatkowo posiada lampeczkę żeby łatwiej było działać w nocy, 9 poziomów ssania, można ustawić odpowiedni wg swoich potrzeb, łatwo się go czyści, do zestawu dołączona jest szczoteczka, jest mały i poręczny, zabieramy go zawsze na wyjazd. ![]()
Jedyne czego mi brakuje to jakiś futerał/woreczek do transportu ![]()
Ale ogólnie wg mnie ekstra sprzęt i nam się sprawdza top! 🩵
Czytam wasze opinie i się zastanawiam nad jedna rzecz czy w momencie odciągania noska zdarza wam się że gluty przedostają się do tej rurki ssącej ?
Nigdy mi się nie zdarzyło żeby tam przeszły
ten pojemniczek w którym się one gromadzone wydaje mi się że jest na tyle szczelny, że nie widzę zbytnio tutaj możliwości żeby te gluty aż tam przedostały się do tej rurki ![]()
Też mi się nie zdążyło ale my nie mieliśmy nigdy dużego kataru. Raczej takie pojedyncze gluty, ale nawet na taką suchą wydzielinę dawałam sól fizjologiczną do noska i nic nie weszło do rurki
U nas też faktycznie bez większego kataru, ale wydzielinę zazwyczaj rozrzedzamy wodą morską i nawet wtedy nie przedostawała się nigdzie dalej ![]()
ja co prawda nie Canpol ale mam bardzo podobny,
tylko ze dalam do niego końcówki canpol bo sa dużo lepsze niz oryginal
zanim jego mialam to odciagalam katarkiem do odkurzacza ktory wpinalam w silnik laktatora i tez nie bylo problemu
Oooto super wiedzieć bo właśnie używam aspiratora do odkurzacza i czasem tam wlatują. A jak z maca ciągnąca? Radzi sobie przy dużym katarku?
jak i tamten tak i ten wycisgaly, radzily sobie
obecnie duze gile wyjmuje i to nie na najwyższej mocy nawet