Opuchnięcie po cesarce

Ja bym poszła do lekarza nie ma co ryzykować 

Mam pytanie do mam które miały cesarkę. Czy też miałyście opuchnięcie nad raną po cesarce? Mam dość sporą górkę nad raną po cesarce. Rozmawiałam z położną i tam jest drugi szew, ale właśnie tam mnie najczęściej boli, kuje i cały czas jest opuchnięte.Czy to normalne czy powinnam się martwić ? Z tego co pamiętam to po pierwszej cesarce tak nie miałam i mnie to dziwi.

Zgłoś się do lekarza może się okazać że wdał się stan zapalny lepiej dmuchać na zimne jednak jest to rana i trzeba uważać żeby nie dopuścić do zakażenia :) 

MIskapyśka mimo wszystko lepiej się przejść do lekarza i sprawdzić czy jest okej . Nie ma co czekać tych 6 tygodni jak coś niepokoi lepiej iść szybciej. U mnie były po pierwszym porodzie problemy to do tych 6 tygodni byłam nawet dwa razy 

Położna ma być u mnie na dniach to może podjedzie i jej pokaże 

Ja tak nie miałam. Możesz podjechać do rodzinnego chociaż hak nie masz blisko ginekologa, może też Ci doradzi. Albo chociaż zdjęcie jeśli dobrze widać. Zdjęcie zrób sobie i tak, bo będziesz miała do porównania jak było jak jest

Dobrze, żeby chociaż położna spojrzała. Daj znać co powie 

są momenty że mnie na połowie to bardzo kuje. zadzwonię do położnej i zobaczymy co powie

MA KTÓREGOŚ DNIA PODJECHAĆ

Moja znajoma też tak miała , często narzekała na ból i ciągnięcie blizny 

Mnie ciągnie właśnie tylko prawa strona blizny nie cała. I jak sobie radziła znajoma ? Czy to przeszło ? Czy udała się z tym do lekarza ?

Miska pyska ja teraz po trzeciej Cesar C tak mam nieraz do dzisiaj. Chodząc na szczepienia pierwsze jeszcze przed wizytą u ginekologa pokazywałam blizny rodzinnej i zapewniała mnie że wszystko ładnie się goi. Po wizycie takiej po połogu wej dowiedziałam się od mojego lekarza że po prostu mam zrosty. Też mam to tylko z jednej strony z prawej. Do dzisiaj jak córeczka mnie kopnie Z przewijaka to mega boli. Lekarz powiedział mi że takie zrosty można jedynie wypracować z uro fizjoterapeuty. Jakieś specjalne masaże na to są. czasami tez samo od siebie kłuje ale zaraz przechodzi .

i dodam jeszcze ze mam właśnie takie zgrubienie w tym miejscu nad blizna, w dotyku twarde . I mocniejszy dotyk do dZis boli a minęło ponad 6 miesięcy od Ciecia

Miśka ja też tak miałam, ginekolog mówiła, że tam jest zakończenie szycia i jest mocniej sciągnięte dlatego jest takie uczucie ze ciągnie ta rana i boli, teraz już tego nie odczuwam, z czasem minie:)

Natinka miałaś 3 cesarki?

kurcze, mnie pamietam ze tez ciagnelo sporo czasu, tak poprostu chyba jest i juz

Miałam cesarkę ale nie pamiętam żebym miała takie opuchnięcie. Owszem blizna ciągnęła w miejscu gdzie kończyło się szycie ale po czasie to po prostu przeszło. Ale kojarzę że koleżanka ze szkoły rodzenia miała taki problem, jej się aż siniak zrobił taki krwiak i była z tym na kontroli. 

Ja miałam tylko opuchnięte nogi jak balony ale to przez ciśnienie wysokie aż tydzień dochodziłam do siebie. Rana była ok

Może lato gorąco i dlatego tak miałam 

Miśka Pyśka tak miałam trzy cc i dopiero przy trzeciej właśnie mam to o puchnięcie. Moja koleżanka przy pierwszym dziecku też tak ma i ostatnio byłam u fizjoterapeuty Urologicznego i ona jej powiedziała że to też może być spowodowane tym, że Szyło dwóch innych lekarzy i jeden to zrobił lepiej a drugi gorzej. I tak właśnie jak przypomina mi się cały proces Cc to faktycznie najpierw Szyła mnie rezydentka, a później dokończyl Już lekarz. I nie sądzę że jeśli faktycznie to to samo co ja, że jest to spowodowane przez upały, dlatego że ja rodziłam w styczniu i też to miałam. I tak jak mówię do dzisiaj mi zostało tylko delikatnie mniejsze. Ale ból jest cały czas. Jak lekarz robił mi usg i jeździł mi w tym miejscu, to myślałam że go zabije tak strasznie bolało