Nivea to mi się kojarzy z kremem się babci mojej ;) nie używam już tego kremu bo teraz jest tyle lepszych kremów i warto poczytać ich skład
Ale teraz jest ta nowa Nivea miceralna i ona ma lepszy i delikatniejszy skład jednak teraz kupiłam jakiś w Rossmanie
taka biała butelka ?
właśnie widziałam w rosmanie i się zastanawiałam czy warto kupić
mamuska ja kupywałam linomag jak sie okazało też z emolientami i nie sa najgorsze krem tylko taki niezbyt ładnie pachnacy;(
Nivea miceralna jest przezroczysta :) no właśnie zastanawiam się nad linomagiem Laura miała z tego olejek do mycia i oliwkę i było w porządku
no tak linomag nie pachnie z był kusząco
Właśnie one nie pachną
Ziaja pięknie pachnie
tak to prawda ziaja ma coś takiego w sobie że pięknie pachną wszystkie produkty
Ja teraz używam Mustele i jestem zadowolona;p
Dziewczyny, jakie plastry/opatrunki sylikonowe/hydrożelowe polecacie na ranę po CC??
Ginekolog polecił mi sutricon i stosuje czasami jak mi się przypomni ale efekt i tak jest
kupiłam o maść i plastry, a zaczęłam stosować 6 tygodni po porodzie. Byłam też u fizjouroginekologicznego i pokazała mi jak mobilizować bliznę, warto też wybrać się do fizjo żeby zerknął czy jest ok
Ja też mam te plastry, i u mnie fizjo mówiła że do tego 6 tyg to można już korzystać z tych plastrów ale tylko na 24h i zdjąć…
Mi ginekolog też tak mówił, że najlepiej na noc zakładać plaster a na dzień smarować kremem. Ten sam plaster bez problemu można użyć kilka razy
Jeśli nie korzystałaś z wizyty u fizjoterapeuty uroginekologicznego to bardzo polecam. Praca nad blizną jest bardzo ważna, fizjoterapeuta doradzi też ewentualne maści na bliznę. Opatrunki można przejrzeć sobie na stronie: Opatrunki specjalistyczne – produkty do leczenia ran | Medycznie.com.pl
Też słyszałam, że plastry sutricon są godne polecenia. Sama stosowałam maść sutricon, chociaż akurat na inne blizny. Jeśli chodzi o żele, to można znaleźć też tańsze odpowiedniki np. Blizan.