Organizacja imprezy dziecięcej

Moja siostra cioteczna miała w grudniu taką imprezę i zdecydowanie było wszystkiego za dużo — ponad połowa jedzenia wróciła do domu. Najszybciej zniknęły babeczki i to był strzał w dziesiątkę, więc naprawdę polecam zrobić ich sporo :blush:. Owoce też się sprawdzają, ale warto ograniczyć nadmiar słodyczy, bo potem zostaje.

A jeśli przy okazji szukasz inspiracji na atrakcje czy miejsca, gdzie można spędzić rodzinny czas z dziećmi, zerknij tutaj:Rodzinny weekend w Warszawie – najlepsze atrakcje i sale zabaw dla dzieci

U nas galaretki i takoe deserki z bita śmietaną sie sprawdziły. Muffinki tez dzieci zajadały, czesc robilam z nutella a część z borowka amerykańska.
Ja tez robię szaszłyki owocowe zawsze.

Na słono parowki w ciescie francuskim (ja kroje na takie krotkie kawalki i zawijam, czasem robie oczka z czegos)
Mini pozzerinki z ciasta francuskiego.

Dzieci często jedzą oczami, sięgają bo coś super wygląda, dwa kęsy i zostaje na talerzyku, przyjemnej u nas tak jest. Ale tak jak piszesz najprostsze galaretki to zawsze coś co dzieci wybierają :blush:

Paruweczka w ciescie francuskim. Dzieci zwykle lubią parówe

U mnie hitem imprez dla dzieci są te galaretki :tangerine: zwłaszcza, gdy zrobię je w tęczowych kolorach, bo to robi na dzieciach największe wrażenie. Pomarańcze kroje na pół, miąższ odkładam a do pustych skórek wlewam tężejącą galaretkę. Po schłodzeniu kroję je na łódeczki i zawsze znikają jako pierwsze! :tangerine::rainbow:

2 polubienia

A skórkę wcześniej myjesz czy jak ? Powiem Ci , że wyglądają bajecznie :heart_eyes::heart_eyes: na dzień dziecka nawet można dzieciom zrobić :smiling_face::smiling_face:

Galaretki sprawdza się zawsze , może jakieś ślimaczki z ciasta francuskiego ? Mini hamburgerki też u nas się sprawdzają

Tak tak myję pomarańcze, zanim je pokroję :smiling_face:

1 polubienie