Dziewczyny Ratunku!
Moze wsrod Was jest jakas Gwiazda organizacji. Przedstawiam Wam dziuple…
Dziupla to krolestwo 5cio latki i panuje tam przeogromny balagan. Mloda wyciaga sobie lozeczko i wozek i tam sie bawi🫣 w pokoju ma kosze na zabawki i inne bzdury, ale nie… wciska to tam… nie moge na to patrzec. Dziupla ma szerokosc 1.2m i glebokosc 1.0m moze macie jakies pomysly jak jej ta przestrzen zorganizowac???
I prosba numer dwa obok dziupli ma szafke z grami i w sumie ze wszystkim… nie umiem jej tego ulozyc zeby to mialo rece i nogi i zeby ona sama potrafila zadbac o porzadek. Macie jakies pomysly, rady etc??? Blagam bo oszaleje z tymi szafkami ![]()
Moze kupic w action takie plastikowe zamykane pojemniki na te zabawki w dziupli
a w tej szafce tez mozna kupic organizatory i piwkladac te mniejsze gry, puzzle ![]()
Hmm może pudełka przełożyć do dziupli a lale i misie sadzac na półce
jakoś wytłumaczyć że nie wygodnie im tam jak tak leżą coś w ten sposób bym kombinowała, gry na jedną półkę…
Szkopuł w tym, ze ona tam sie bawi albo zamyka jak sie zezlosci. To jest dosc mala przestrzen wiec jak jej dam tam jakies pudelko to i tak wyciagnie go poza bo bedzie jej nie wygodnie
tlumaczenie ze powinny lale mieszkac gdzies indziej odpada… juz probowalam… jestem za dojrzala na zabawe lalkami i nie znam
sie na tym gdzie im wygodnie bo to sa “dzieciece umiejetnosci”… szach mat…
To powiem ci że masz córkę z charakterem ![]()
Widzę to i pierwsze co myślę to pudełka!![]()
![]()
W tej szafie na górze bym zrobiła półki i na nich pudełka o coś takiego i na dole zostaje miejsce żeby sobie tam mogła siedziec
Plus ja bym trochę zabawek pochowała i rotowała😀
A może zamiast dziupli w szafie chciałaby np tipi ? Ewidentnie potrzebuje miejsca żeby się schować i bawić, ja w dzieciństwie miałam takie miejsce pod stołem ![]()
Jeśli na tipi nie ma miejsca to faktycznie najlepszym rozwiązaniem będzie to co napisała @Wesola95 ale wtedy ciężej jej będzie dostać się do zabawek
A jakbyś porobiła przedziałki z pilśniowe czy z pleksi na tych regałach ?
Hahaha tak zwany pierdo… No nie wiem co ci poradzić. Jak kupisz pudła to myślę że i tak nic a pudłach nie będzie. U mnie niestety to samo co książki uloze to za 30 min Jet to samo. Także łącze się w bólu
Powiem ci tak jak mi powiedziała moja córka - mamo naucz się z tym żyć. To mój bałagan i jestem w nim szczęśliwa ![]()
To słowa mojej 7 latki. I naprawdę ma mnóstwo pudeł , kuferków , miejsc do przechowywania i nic. Kompletnie nic nie pomaga. Ma ten syf choćby nie wiem co . Mam tylko nadzieję , że z tego wyrośnie bo już więcej prócz nadziei nie zostało . Ostatnio też był temat dot. bałaganu u dzieci i dziewczyny podawały różne metody. Jednak wydaje mi się , że jak dziecko ma w sobie nutę syfiarza
to ciężko z tym coś zrobić ![]()
![]()
Nuta syfiarza - jak to brzmi ![]()
![]()
Jak to pocieszy to mi tata zawsze powtarzał, że w moim pokoju jest brud syf kiła i mogiła, a teraz jak do nas przychodzi to ciągle gada, jak tu czysto i pięknie, a ja wsyztsko muszę mieć pochowane w pudełkach
wiec jest nadzieja i z tego można wyrosnąć!![]()
![]()
W sumie jak byście zajrzały do szafy mojej nastolatki ![]()
tam to dopiero jest armagedon ![]()
Ja ciągle powtarzam córce , że tu syf kiła i mogiła
albo , że dziada i baby tu brakuje. Ogólnie to jej pokój nazywamy - czarna dziura . Bo tam wszystko ginie , ale i wszystko można znaleźć
czasem strach tam wejść czy uda się wyjść bo może lawina zabawek i czort wie czego jeszcze na ciebie zleci albo się w nich zakopiesz.
Córka uwielbia robić „mikstury” , wlewa do pojemników wodę , wsypuje co się nawinie. Czasem jak znajdę jakiś pojemników to już powstaje tam nowe życie ![]()
![]()
To ona ma rzeczy a szafie ? W szafie u mojej nastolatki jest mało co. Wszystko leży obok ![]()
![]()
![]()
na szczęście ma szafę w drugim pokoju i nikt tam nie wchodzi a rzeczy które nie wiadomo gdzie poloUc zanosi się do tamtego pokoju
@MojeM1 nutę syfiarza haha lepiej bym tego nie ujęła. Myślę że każdy z nas ma taką nutę ale niektórzy umieją z tym walczyć ![]()
![]()
@Hedwiga weź tam jakaś zaslone powieś i nie będziesz tego widziała ![]()
![]()
![]()
Hmm my mamy taką dziuplę w piwnicy ![]()
i w sumie mąż zrobił takie wąskie półeczki od góry, to coś można upchnąć, a na dole została przestrzeń że można sobie tam wejść i coś jeszcze na dole trzymać ![]()
Więc u góry półeczki na coś co Twoja Córka rzadziej sięga np, niżej to łóżeczko, wózek i przestrzeń żeby sobie mogła tam posiedzieć w samotności ![]()
Te szyny do montażu kupowaliśmy bodajże w Castoramie, a te półki to chyba wziął z jakiejś szafy starej, ale ogólnie takie półki różne na wymiar można zamówić właśnie też w Castoramie
Może faktycznie każdy ma nutę syfiarza …. Więc moja córka ma całą gamę lub kompozycję syfiarza
ja też nie lubię sprzątać
ale po prostu wiem , że muszę i trzeba to zrobić. Jak pytam firmę czy jej nie wstyd jak przychodzą koleżanki to mówi , że nie. Powinny ją akceptować taką jaką jest ![]()
Albo mówi mi - taką mnie urodziłaś to taką masz ![]()
Szafa jest wysokosci 1.3 wiec pudelka u gory odpadaja bo bedzie glowa obita.
@Karcia tak wlasnie to jest ![]()
![]()
tam sa drzwi(troche jak schowek na miotly Harrego Pottera) wiec moge je zamknac, ale czasem musze sprawdzic czy nic do jedzenia nie zostalo…
@MojeM1 Jeeezu po kim te dzieci sa takie madre
moja corka mi mowi ze to jest jej krolestwo… i ona ma do tego prawo …
@Wesola95 zmiejszenie ilosci nic nie da, bo jak czesc schowam to zaraz beda bardzoooo potrzebne. A ze nie mamy jeszcze zabudowy zrobionej pudlo byloby dostepne ![]()
Mi mama mowila ze “tylko na:poop: i rozjechac rowerem” ![]()
Na chwilę obecną tak ale coś się nie domyka więc nie otwieram ![]()
![]()
![]()
a może przydałby się rotacja Zabawek? U nas się sprawdza. Syn zapomina jakie ma zabawki i jak zmieniamy je co jakies czas ro jakby miał znowu nowe ![]()