Orzechy w ciąży

Dziewczyny czy jadłyscie orzechy w ciązy?

Jeśli tak to jakie? 

Ja jadlam, czemu by nie? Jadlam wloskie, ziemne i pustacje bo takie lubie od zawsze najbardziej

Ja jadłam pistacje, orzechy nerkowca, ziemne. Włoskich nie lubię. Orzechy są zdrowe, więc można jeść :)

Dziwne pytanie ... jadłam cały czas są zdrowe i pyszne ;)

Orzechy są zalecane w cukrzycy ciazowej. Idealnie zbijaja cukier . Więc smacznego i na zdrowie nie ma lepszej przekąski. Ja mam cukrzycę i jem sporo brazylijskich, włoskich, laskowych, ziarna słonecznika, migdały.

Zresztą zerknij sobie na stronę

https://lupiko.pl/pistacje-w-ciazy

Mozesz sobie poczytać o tym, jakie wartości odzywcze mają pistacje

Pistacje i orzeszki ziemne jadłam..

To może ja utworze wątek czy jadłyście płatki. Jeśli tak to jakie... 

Ja jadłam w pierwszej ciąży i teraz też jem dla mnie to świetna forma na podjadanie między posiłkami czasami jakies orzechy jem, chociaz ciągle mogłabym jeść pistacje 

Anulka, orzechy to silny alergen, a wciąż pokutuje mit o tym, że należy w ciąży unikać alergenów, aby dziecko nie miało potem alergii. Temat więc tylko z pozoru taki błahy.:)

Wiem, że jest alergenem ale nie szkodzi w ciąży wszystkim. 

Czy którejś z Was zaszkodziło bo mi np. Nie 

Ja  w ciąży normalnie jadłam 

Ja jadlam i wszystko jets ok. Moze i alergem ale nie powinno sie eliminowac pokarmow moim zdaniem. Tak samo jak w przypadku karmienia piersią 

pewnie bardziej ma to wpływ właśnie przy karmieniu piersią 

Nikomu nie zaszkodziły także skąd pytanie

Jadłam, kiedyś miałam fazę na orzeczki solone, znaczy zachciankę takie za mną chodziły ::):) i oczywiście, że jadłam.

Mamaninki to u mnie z kolei solone pestki słonecznika

Nie szkodzą, a nawet baaa, są badania ktore wskazują ze dobrze eplywają na mozg dziecka :D 

Czyli w skrócie jesc orzechy!^^

ja nigdy nie słyszałam ze nie można jeść orzechów 

orzechy można jeść w ciąży jak również karmiąc piersią baa nawet jest to wskazane