Nie ma takiej opcji właśnie. Jedynie przez czat ale ja mam zablokowany i wiecie co najlepsze nie mam opcji złożenia reklamacji bo z tego co czytałam mam ograniczone prawa na kocie bo zamówienie jest zawieszone. Kurcze vinted nie postępuje dobrze z użytkownikami. Czas chyba zakończyć współpracę z nimi.
Nie no nie wiem co to może być…
Ale kurde, chłop ewidentnie nie jest ugodowy…
Szuka byle czego aby się przyczepić.
Nawet jeżeli, to podeszwa i nie wierzch buta…
Maskara co za sytuacja. Ewidentnie facet zrobił po złości, że zwróciłaś te buty. Dziwne, że Vinted przez tyle czasu nie rozwiązało sytuacji. Szczerze to nie mam pojęcia gdzie byś mogła to dalej zgłosić. A jak wejdziesz po prawej stronie w profil i centrum pomocy i tam wyświetlają się twoje zamówienia itd to możesz coś tam kliknąć i zrobić czy masz też zablokowane? Bo może tam udałoby się napisać do nich jeszcze.
A co za różnica. Moim zdaniem te paprochy (cokolwiek to jest) nie wpływa na jakość obuwia. Poza tym jak masz to zdjęcie jego z podeszwą też paprockim to masz dowód że to już było. Gość ewidentnie leci w kulki bo wszędzie w każdym sklepie obuwniczym on linę jest dokładnie narysowane jak się mierzy stopę i wkładkę…. i czytając jak kombinuje to na pewno wie jak się
mierzy. Dla mnie jest sprawa ładna. Buty wisiały 3 miesiące i się ich pozbył więc teraz chcę jeszcze na nich zarobić …. Tragedia. Ale karma na szczęście wraca.
Moja szwagierka jak kupuje nawet na allegro to zawsze kręci filmiki z otwierania przesyłki a my jak wysyłajmy komuś coś przez OLX to zawsze
Robimy foty produktu ale i tak zawsze wysyłamy po przedpłacie więc nie ma ryzyka.
Wina jest ewidentnie po stronie Vinted która nie analizuje sytuacji i pozwala na liczne oszustwa przez ta platformę
To właśnie tam toczy się cała sprawa. Są wiadomości które do nich wysyłałam i teraz już 9 dni okno jest zablokowane. Próbowałam przez zamówienie tam pod spodem jest ,napisz do nas, to dostaję automatyczna odpowiedź od bota że sprawa jest w toku i żeby nie wysyłać więcej zgłoszeń. No ja rozumiem że sprawa w toku ale ile można.
No tak. Bo jak by nie patrzeć czy chłop wymyśla czy nie on ma prawo wcisnąć problem z zamówieniem a to vinted jest od tego żeby sprawę rozwiązać a trwa to już zdecydowanie za długo
Tak to wyglada tak samo
vinted leci na botach , tycj sporow nie rozwiązują czesto ludzie , a wlasnie boty .
Mam nadzieje , ze jednak cos z tym zrobia , bo to jakies zarty .
Dlatego ja nie lubie wystawiac na vinted. Co rusz slyszy sie o jakims oszystwie. Przy kupowaniu jeszcze mnie nic takiego jak Ciebie nie spotkalo , ale pewnie to kwestia czasu
Ja kiedyś coś wystawiałam ale potem to poszło przez OLX a mi wlanie ciągle mąż powtarza żebym się z daleka od tej platformy trzymała bo jest tam wiele przekrętów
Faktycznie kiepsko mają to rozwiązane. Naprawdę już tyle negatywnych rzeczy się słyszy o tym Vinted .
A nie ma na vinted możliwości aby do nich ponownie napisać, albo jakaś reklamacja ?
Już wyżej pisała @Karcia ze ma zablokowaną możliwość pisania bo zgłoszenie jest rozpatrywane
Dokładnie. @magdap_96 Nie mam również opcji złożenia reklamacji bo nie mam tego okna. Np jak córka założyła konto i patrzyliśmy u niej to ona może a ja nie. Moje konto ma ograniczone możliwości w tym momencie. To również jest niezgodne z prawem
Szok… nigdy nie miałam takiej sytuacji
Masakra, ale pech ,że trafiłaś na kogoś tak nieuczciwego i cwanego…tylko z robienia problemu on pieniędzy dalej nie dostał
najgorzej że nie masz już możliwości konwersacji z nimi o ile ona miała sens w ogóle bo jak piszesz to są pewnie boty…
Słuchajcie napisałam mu oficjalne pismo że jeżeli do jutra nie kliknie że wszystko ok z zamówieniem to zgłaszam sprawę na policję z artykułu 286kk za oszustwo i że podszywa się pod zawód zaufania publicznego jako że jest prawnikiem. Pieniądze mi już zwrócili ale jemu też
wyszedł na tym tak że ma buty i kasę za nie. Napisał mi jeszcze wiadomość że nie życzy najgorszemu wrogowi takiej kupującej jak ja. I mnie zablokował co za ludzie. Jak można takim być powiedźcie mi. Tracę naprawdę wiarę w ludzi i w dobro. Ale cóż kto się chu… urodził kanarkiem nie zdechnie.
O kurde ale czemu jemu zwrocili kase
za co ?
Masakra szkoda ze cos takiego sie trafia pozniej odechciewa sie kupowac
No właśnie nie wiem za co. On twierdzi że napisał do vinted żeby zwrócili mi pełna kwotę. To ja w końcu nie wiem czy on kliknął że ok z zamówieniem czy napisał że straszę go policja i że prosi o zwrot kwoty dla mnie. Bo pewnie w tedy oni bojąc się policji i że to faktycznie zgłoszę zwrócili pieniądze i jemu i mi. Ale oczywiście nie zwrócili mi kosztów wysyłki ale napisali mi że anulowali transakcje i otrzymam zwrot pełnej kwoty. No i teraz jak chłop dostał też pieniądze to ja im nie odpuszczę. Już złożyłam reklamacje że działają niezgodnie ze swoim regulaminem bo w przypadku anulowania transakcji należy mi się pełen zwrot. Na pewno już tam nic nie kupię ani nic nie sprzedać więc nic nie tracę a pospamuje ich trochę. Ktoś musi mi odpowiedzieć na reklamację i nie może to być bot.
Nie zle poplatane ![]()
![]()
![]()
ale fakt gosciu zyskał ma buty i jeszcze kase
Cale szczescie , ze zwrocili Ci pieniadze . Ja tez nie rozumiem czemu jemu tez … wychodzi wiec na to , ze binted “doklada” do interesu . Ciekawa sprawa. Mam nadzieje , ze typ kiedys trafi na takiego jak on … niech zobaczy jak to jest byc po 2 stronie
Już go zgłosiłam do Cert polska żeby mu konto zablokowali i sprawdzili pod kontem oszustw. Mają jego imię, nazwisko i adres z etykiety wysyłkowej i im mam prawo udostępnić jego dane. Jest to zweryfikowana strona na której można zgłosić oszustwo lub próbę oszustwa w internecie. No nie pozwolę na robienie że mnie idiotki. A może oszukał tak niż większą ilość osób. Nie wiadomo więc niech to sprawdzą. Samo napisanie że jest się adwokatem nie będąc niż jest czynem zabronionym. Chociaż chwilowo zablokują mu konto.noe nic nie zrobią bo ja mam 130 pozytywnych komentarzy i nigdy nikogo na vinted nie oszukałam. Nawet jak sprzedaję ciuszki po małym do dorzucam zawsze jakiś gratis więc każdy zadowolony.
Ludzie coraz bardziej będą odchodzić od vinted , jak tak będzie tyle oszustw, i będą po ich stronie