Owłosienie w ciąży

Dziewczyny wiem , że teraz szaleją hormony i prędzej czy później się to zmieni ;) przed ciążą depilowałam się laserowo. W ciąży się boje. Używam domowego philips lumea , lekarz mówi mi , że to nie zaszkodzi dziecku. Ja wolę nie ryzykować. Teraz pojawiły się u mnie ciemniejsze włosy niż zawsze :( muszę  się częściej golić , ponieważ bardzo rzuca się to w oczy i przeszkadza mi to gdy na nie patrzę. Czy wy lub ktoś z waszego otoczenia miał podobnie ? 

Kolor ciemniejszy włosów nie jest dlatego , że „odstawiłam„ depilator. Już kiedyś miałam takie przerwy i nie było tak mocnego koloru. W poprzedniej ciąży też tak nie miałam. Plis jest taki , że brwi też mam ciemniejsze i nie muszę używać kredki ;) 

Myślę że nie masz się czym martwić , trzeba to przeczekać . Przy pierwszym dziecku byłam wręcz załamana tym że włosy rosły ciemniejsze i duzo grubsze mam wrażenie , nawet pojawił mi się „wąsik „ gdzie nigdy nie miałam . jak urodziłam i już nie karmiłam wszystko wróciło do normy . Teraz mam drugiego dzieciaczka i sytuacja się powtórzyła ale ja się nie przejmuje , używałam lumea bo siostra ma ale nie sprawdziło się to u mnie . Raz na kilka dni mam wosk w użyciu i jakos mozna to wytrzymać ;)

Przeczekalabym i zobaczyła co będzie po 

Każda ciążą inna napewno hormony maja na to duży wpływ ja np w ciąży z synem miałam bardzo mocne brwi i super trzymała i łapała mi henna natomiast w ciąży z córką wręcz odwrotnie 

Hormony robią swoje jednak. Musisz to przetrwać. Plus że jest zima i nosi się długie spodnie hahahah

Wiem , że muszę to przetrwać, ale jak patrzę na ręce to szok. 
Oj prawda. W ciąży jest sporo zmian hormonalnych. Po porodzie zafarbowałam włosy taką farbą jak zawsze. Zamiast blond wyszły zielone , była rozpacz i śmiech 

To pewnie przez hormony, więc nie przejmuj się, powinno samo minąć. Dużym plusem są teraz długie spodnie i rękawy więc można to zakryć jeśli Ci to przeszkadza. 

Też bym się obawiała przed takim goleniem w ciąży. Przed ciążą też używałam lasera, a teraz tylko maszynka.

Co do owłosienia to zapewne sprawka hormonów.

Ja w sumie nie zauważyłam, żeby zmienił mi się odcień włosów. Ale wydaje mi się, że muszę się częściej depilować, to jedyna zmiana w sumie. 

U mnie nie było takiego problem, ale wiadomo każda kobieta jest inna. Hormony też robią swoje. Spróbuj na czas ciąży używać zwykłej maszynki. 

Magdalena maszynki używam , ale przyzwyczaiłam się do niegolenia ;) laserem wystarczy raz na jakiś czas i spokój ;) a maszynką jednak częściej i czasem są podrażnienia ;( mimo , że często je wymieniam , kremuje skórę dzień po goleniu. Jak kremuję zaraz po to już całkiem robią się krostki  

Ja też używam głównie maszynki, ale bałabym się użyć tego laserowego depilatora w ciąży jednak. 

laserów nie można używać w ciąży