pamiatkowy-prezent-dla-przyszlej-mamy
No wlasnie często jest tak że zapomina się o matce i zawsze każdy przychodzi z prezentem dla dziecka . A partner , mąż czy coś podarował wam po porodzie ? Nie jest to jakiś przymus ale na pewno przyda się świeżo upieczonej mamie , poniesie trochę na duchu . Ja dostałam od mamy i teściów słodkie aczkolwiek nie wskazane tyle słodkości hehe jeżeli chodzi o partnera to dostałam kwiaty i mi dziękował za syna . Było to bardzo miłe . Kiedyś koleżanką mi mowila że mąż/partner powinien coś kupić ze złota dla żony /partnerki jak urodzi dziecko ale nie słyszałam w moim otoczeniu żeby któraś mama zostala w ten sposób obdarowana . Ciekawa jestem jak u was było :)
Jak urodziłam drugą córkę to akurat za chwilę był Dzień Matki i dostałam od dziewczyn (a bardziej od męża ;-)) sukienkę do karmienia z granatovo - była pięknie firmowo zapakowana i mega się ucieszyłam, bo sama nie pozwoliłabym sobie na taki wydatek, a to w sumie i przydatny prezent i coś co bardzo chciałam mieć. Sukienkę założyłam od razu w szpitalu i nosiłam jako elegancką koszulą nocną - bardzo mi osłodziła konieczność dłuższego pobytu w szpitalu!
U mnie standardowo chyba można tak powiedzieć od męża kwiaty z podziękowaniem czekały w domu bo w szpitalu nie można było ich trzymać dla córeczki od znajomych dostaliśmy fotokocyk super sprawa :)
Po urodzeniu synka dostałam od męża srebrną obrączkę z wygrawerowanym imieniem i datą jego urodzenia ❤Cudowna rzecz, bardzo cenna dla mnie, którą z uwielbieniem noszę podobnie jak ślubną obrączkę.
Słyszalam o takim zwyczaju, ale raczej wśrod moich znajomych się go nie praktykuje. U nas było szaleństwo, przedwczesny nieplanowany porod, remont mieszkania, zakupy na cito. Dla mnie najlepszym prezentem było zdrowe dziecko( a mogło być różnie) i obecność męża. Żadne prezenty tego nie zastąpią, nawet te ze złota.
Po porodzie to synek dostawał prezenty :)
Ja dostałam od męża łańcuszek złoty z imieniem naszego dziecka i kwiaty. Razem z rodziną udekorowali dom na nasz przyjazd. Balony. Napis
I pokoik synka był ślicznie też udekorowany. Były te zdjęcia synka z pierwszych chwil po urodzeniu. Byłam mega wzruszona i zaskoczona. A jeśli chodzi o prezenty od rodziny czy znajomych oprócz tych typowo dla dziecka to dostałam album pierwszy rok życia maluszka do wpisywania ważnych wydarzeń i wklejania zdjęć. Foto kocyk. Ramkę taką drewniana brzuchatke i bociana.
Ja dostałamlm kwiaty i słodycze.
Od rodziny prezenty dostawał synek,;) a moim prezentem był mąż który, bardzo dużo mi pomagał po CC, i przy synku i to był mój prezent.;-)
U mnie mąż nie kupił mi tego prezentu ze złota, bo ja jestem strasznie praktyczna i nie chciałam. każdy mu mówił, że dobrze tak podziękować za ciążę, za poród i on wie jaka jestem i chciał abym powiedziała co to ma być. Tylko ja złota nie noszę, poza obrączką. A biżuterii przy dziecku też jakoś nie. I tak było gadanie i się to rozmyło. Jednak dla mnie to nie było istotne, bo najważniejsze było zdrowe dziecko. Maż i tak wspaniale się zachował przy porodzie, po w szpitalu był prawie cały czas ze mną, a na nasz powrót wysprzątał mieszkanie.
A od rodziny to prezenty dla dziecka jednak.
Od męża bukiet róż.
Od rodziny było dużo prezentów ,ale dla synka ;)
A macie u siebie jakąś rzecz z artykułu? Ja mam album synka, gdzie się wkleja zdjęcia i daje się opisy do nich. Super sprawa :)
Magicznypazur ja mam kalendarz że zdjęciami co miesiąc z liczba
Plus tworzę fotoksiazke z opisami kiedy co pierwszy raz zrobiła albo np kiedy pierwszy ząbek wyszedł
Album mamy, dostaliśmy od matki chrzestnej synka.Super sprawa.Bardzo miło jest pooglądać i wspominać.
Ja albumy robie sama. Zrobilam zuzi i jasiowi, a w ogole to zaczelam od albumu ze zdjeciami slubnymi. Tak to sie zaczelo.
Jeszcze musze kiedy umowic dzieci na sesje zdjeciowa. Ale tez akurat fotografka lezy w szpitalu.
Ja to zdjęcia mam narazis córeczki w pudełku ozdobnym. Jest ich tyle plus tyle do wywołania że nie widzę sensu pakować do albumu.. musze coś innego wymyślić
Ja dostałam śliczna bransoletke małe stopki i wygrawerowane imiona córek ❤️ śliczna pamiatka która noszę codziennie
Ja naszyjnik taki spersonalizowany z imionami dzieci i darami urodzin podarowałam w prezencie dla siostry
Album w którym można umieszczać nie tylko zdjęcia, ale również inne informacje z życia noworodka :)
Też bym musiała się na taką sesje dziecięcą wybrać, bo dzieci mi dorosną i nie będę miała ani jednej :D