Pampersy typowo na noc

Dziewczyny czy używanie tych pantsow typowo na noc ? One się czymś różnią od zwykłych?
Używamy pampers premium care albo dady złote ale zwykłe pieluszki. Synek ma 2.5 roczku zakładamy pampersa tylko na noc i czasem się zdarzy że mu gdzieś siusie bokiem wylecą i wszystko mokre. Zastanawiam się czy to wina typowo pampersów czy za dużej ilości siusiu na raz. Zazwyczaj pampers po nocy jest suchy i od razu rano robi siku na nocnik bo ale czasem się jeszcze zdarzy wiec jeszcze wolę mu zakładać do snu

1 polubienie

W sumie to sama rozkminiam czy mojej 7 miesięcznej na noc nie zakładać pantsow nocnych.
Ogólnie one są takie zabudowane i jak testowaliśmy sobie w dzień to chyba jak maluch się przesuwa to ta pieluszka się nie skręca w sensie te skrzydełka. Ja czasem jak zmieniam mojej pieluszkę to widzę że tam boki różnie są i czasem żyją swoim życiem więc może fakt że taki 2 latek już się więcej rusza to jednak może powodować że mu gdzieś przeleci.

1 polubienie

Moja siostra kupowała dla swojego malucha chyba Pampers night pants? Albo jakies inne, muszę podpytać, są trochę grubsze i chłonniejsze niż zwykłe na dzień, ale mimo wsyztsko przy większej ilości siuśków i tak przeciekały więc wróciła jedynie do tych dziennych :laughing:

Tak bo na noc są pantsy tylko z pampersa o chyba jeszcze Huggies ma jak się nie mylę. Reszta firm nie ma typowo nocnych. No właśnie o to mi chodzi bo ogólnie nie za bardzo lubię pantsy i nie wiem czy wydawać pieniądze i próbować czy sobie odpuścić

To sa nocne pampersy :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:?? U nas w dzień i w nocy takie same rozmiar 5 , nie zdarzyło się żeby orzesiusiala :smiling_face:

Moja bratowa kupiła teraz pieluchy rascals w Biedronce i bardzo sobie chwali, są grubsze i na noc super im się sprawdza. Widzę, że piszesz typowo o pantsach - to ja z kolei używałam niebieskich lupillu z Lidla, niegdy mnie nie zawiodły

My na codzień (co prawda przy 10msc bobasie) używamy pieluszek Babydream ale w nocy nam przeciekały więc zakładamy pampers premium care bo sa troszkę większe i dają radę. A młody wierci się bardzo w nocy i nic mu się nie przesuwa. Ale jeżeli to się nie sprawdza to chyba bym spróbowała tych typowo nocnych. Nie zaszkodzi:)

No właśnie chodzi o to że w zasadzie pampers premium care też nas nie zawiodły. Ale wydaje mi się że mały już woła na nocnik od 2-3 miesięcy więc i w nocy pewnie trzyma a dopiero nad ranem robi tego dość sporo dlatego przeciekają bo tak jak by ten pampers nie zdarzył wchłonąć bo jest tego za dużo. @Mimilili nawet o nich nie słyszałam a że w Biedronce są to już w ogóle. Ale może kupię opakowanie na próbę. Piszę typowo o pantsach bo te na noc są tylko pantsy nie ma zwykłych pieluszek

Też ich wcześniej nie znałam, pojawiły się nagle i ponoć są tylko do wyczerpania zapasów. Można kupić w rozmiarze 4,5,6. Ostatnio nawet byla promocja 1+1 gratis to wychodziło po 15 zł za paczkę, żałuję, że na zapas dla młodszej nie kupiłam, bo póki co zakładamy r. 3. A markę pampersów Kolorky znasz? Bo bratowa mówi, że są bardzo podobnej jakości.

My na noc zakładamy pampersy rozmiar większe , i w nocy już dawno nie mieliśmy żadnej wpadki. Ale też jest tak że rano często ten pampers jest suchy i po obudzeniu dopiero syn robi. Ja się zastanawiałam czy teraz jeszcze na dzień nie spróbować raz pantsow, bo w biedronce są 1+1 ale te active

No te rascal to nowość na rynku, z tydzień temu na tik toku co chwile mi się pokazywała ich reklama, baa sama Klaudia el dursi je polecała :sweat_smile: ale nie wiem jak z ich chłonnością (podobno lepsze niż dada), jednak ona pokazywała je już od rozmiaru 1 i ludzie w komentarza pisali, że właśnie można dorwać od 1 :grinning: to @Karcia może warto spróbować na próbę :grinning:

2 polubienia

Nie używam innych na noc , jedynie co to kupuję bambusowe pieluszki ale to wtedy jak mały ma często kupę i pupa jest czerwona żeby ta pieluszka była delikatniejsza . Nie ma u nas na to reguły raz jest mokra ale trzyma się wsuztsko a czasem piżamka jest do przebrania

Zakladalam pantsy night bo wydawalo mi sie ze sa bardziej chlonne… ale i tak przeciekaly, tylko corka byla troszke starsza 3.5roku. Jak sie skonczyl zapas przeszlam znowu na normalne pieluszki, zuzylam paczke bo corka stwierdzila ze ona jest za duza na pieluchy i ich w ogole nie chce :joy:

1 polubienie

Pierwsze słyszę o niej. Nigdy nie widziałam tej marki. Faktycznie były w promocji w Biedronce ale jakoś na nie nie patrzyłam

Czyli przeczekać ten okres :grin: no właśnie dlatego pytam was czy to tylko chwyt że na noc czy są faktycznie lepsze​:sweat_smile:

Ja też biorę takie nie rozmiar większe ale 6 tam jest 13-18 a syn waży 14 kg więc one też są spore

Ja nie używam typowo nocnych, ale używamy pantsow, nie pampersów. Mamy pampers pants i dada złote i oba rodzaje się sprawdzają

ja osobiscie uzywam pants obecnie mojemu 2 latkowi
mielismy problem bo w pewnym momencie kazda noc konczyla soe “powodzią” i nie zawsze byl pelny pampers
probowalam zwykle pampersy pampers czy zlote dada i rozny efekt nawet przy rozmiar wiekszym.
na apce pampers mozna wykonac test i oni wtedy odpowiedzia doapsowuja rozmiar. zaryzykowaliśmy i kupilismy az rozmiar 7 pants pampers jak sugeruje producent i dopiero jest duza poprawa.
wiec czasami faktycznie dobrze chlonne, wieksze mimo ze w dzien normalny rozmiar jest ok i ulozone odpowiednio moze pomoc

Serio pampersy na apce dobrać ? :sweat_smile::sweat_smile: Aż spróbuje

Hejka. Ja nigdy nie kupowałam tych specjalnych na noc, ale też się nad tym zastanawiałam co w nich jest takiego dobrego, że są specjalnie na noc. Może są bardziej chłonne? Ciekawy temat w sumie

1 polubienie