Dziewczyny czy używanie tych pantsow typowo na noc ? One się czymś różnią od zwykłych?
Używamy pampers premium care albo dady złote ale zwykłe pieluszki. Synek ma 2.5 roczku zakładamy pampersa tylko na noc i czasem się zdarzy że mu gdzieś siusie bokiem wylecą i wszystko mokre. Zastanawiam się czy to wina typowo pampersów czy za dużej ilości siusiu na raz. Zazwyczaj pampers po nocy jest suchy i od razu rano robi siku na nocnik bo ale czasem się jeszcze zdarzy wiec jeszcze wolę mu zakładać do snu
W sumie to sama rozkminiam czy mojej 7 miesięcznej na noc nie zakładać pantsow nocnych.
Ogólnie one są takie zabudowane i jak testowaliśmy sobie w dzień to chyba jak maluch się przesuwa to ta pieluszka się nie skręca w sensie te skrzydełka. Ja czasem jak zmieniam mojej pieluszkę to widzę że tam boki różnie są i czasem żyją swoim życiem więc może fakt że taki 2 latek już się więcej rusza to jednak może powodować że mu gdzieś przeleci.
Moja siostra kupowała dla swojego malucha chyba Pampers night pants? Albo jakies inne, muszę podpytać, są trochę grubsze i chłonniejsze niż zwykłe na dzień, ale mimo wsyztsko przy większej ilości siuśków i tak przeciekały więc wróciła jedynie do tych dziennych ![]()
Tak bo na noc są pantsy tylko z pampersa o chyba jeszcze Huggies ma jak się nie mylę. Reszta firm nie ma typowo nocnych. No właśnie o to mi chodzi bo ogólnie nie za bardzo lubię pantsy i nie wiem czy wydawać pieniądze i próbować czy sobie odpuścić
To sa nocne pampersy ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
?? U nas w dzień i w nocy takie same rozmiar 5 , nie zdarzyło się żeby orzesiusiala ![]()
Moja bratowa kupiła teraz pieluchy rascals w Biedronce i bardzo sobie chwali, są grubsze i na noc super im się sprawdza. Widzę, że piszesz typowo o pantsach - to ja z kolei używałam niebieskich lupillu z Lidla, niegdy mnie nie zawiodły
My na codzień (co prawda przy 10msc bobasie) używamy pieluszek Babydream ale w nocy nam przeciekały więc zakładamy pampers premium care bo sa troszkę większe i dają radę. A młody wierci się bardzo w nocy i nic mu się nie przesuwa. Ale jeżeli to się nie sprawdza to chyba bym spróbowała tych typowo nocnych. Nie zaszkodzi:)
No właśnie chodzi o to że w zasadzie pampers premium care też nas nie zawiodły. Ale wydaje mi się że mały już woła na nocnik od 2-3 miesięcy więc i w nocy pewnie trzyma a dopiero nad ranem robi tego dość sporo dlatego przeciekają bo tak jak by ten pampers nie zdarzył wchłonąć bo jest tego za dużo. @Mimilili nawet o nich nie słyszałam a że w Biedronce są to już w ogóle. Ale może kupię opakowanie na próbę. Piszę typowo o pantsach bo te na noc są tylko pantsy nie ma zwykłych pieluszek
Też ich wcześniej nie znałam, pojawiły się nagle i ponoć są tylko do wyczerpania zapasów. Można kupić w rozmiarze 4,5,6. Ostatnio nawet byla promocja 1+1 gratis to wychodziło po 15 zł za paczkę, żałuję, że na zapas dla młodszej nie kupiłam, bo póki co zakładamy r. 3. A markę pampersów Kolorky znasz? Bo bratowa mówi, że są bardzo podobnej jakości.
My na noc zakładamy pampersy rozmiar większe , i w nocy już dawno nie mieliśmy żadnej wpadki. Ale też jest tak że rano często ten pampers jest suchy i po obudzeniu dopiero syn robi. Ja się zastanawiałam czy teraz jeszcze na dzień nie spróbować raz pantsow, bo w biedronce są 1+1 ale te active
No te rascal to nowość na rynku, z tydzień temu na tik toku co chwile mi się pokazywała ich reklama, baa sama Klaudia el dursi je polecała
ale nie wiem jak z ich chłonnością (podobno lepsze niż dada), jednak ona pokazywała je już od rozmiaru 1 i ludzie w komentarza pisali, że właśnie można dorwać od 1
to @Karcia może warto spróbować na próbę ![]()
Nie używam innych na noc , jedynie co to kupuję bambusowe pieluszki ale to wtedy jak mały ma często kupę i pupa jest czerwona żeby ta pieluszka była delikatniejsza . Nie ma u nas na to reguły raz jest mokra ale trzyma się wsuztsko a czasem piżamka jest do przebrania
Zakladalam pantsy night bo wydawalo mi sie ze sa bardziej chlonne… ale i tak przeciekaly, tylko corka byla troszke starsza 3.5roku. Jak sie skonczyl zapas przeszlam znowu na normalne pieluszki, zuzylam paczke bo corka stwierdzila ze ona jest za duza na pieluchy i ich w ogole nie chce ![]()
Pierwsze słyszę o niej. Nigdy nie widziałam tej marki. Faktycznie były w promocji w Biedronce ale jakoś na nie nie patrzyłam
Czyli przeczekać ten okres
no właśnie dlatego pytam was czy to tylko chwyt że na noc czy są faktycznie lepsze:sweat_smile:
Ja też biorę takie nie rozmiar większe ale 6 tam jest 13-18 a syn waży 14 kg więc one też są spore
Ja nie używam typowo nocnych, ale używamy pantsow, nie pampersów. Mamy pampers pants i dada złote i oba rodzaje się sprawdzają
ja osobiscie uzywam pants obecnie mojemu 2 latkowi
mielismy problem bo w pewnym momencie kazda noc konczyla soe “powodzią” i nie zawsze byl pelny pampers
probowalam zwykle pampersy pampers czy zlote dada i rozny efekt nawet przy rozmiar wiekszym.
na apce pampers mozna wykonac test i oni wtedy odpowiedzia doapsowuja rozmiar. zaryzykowaliśmy i kupilismy az rozmiar 7 pants pampers jak sugeruje producent i dopiero jest duza poprawa.
wiec czasami faktycznie dobrze chlonne, wieksze mimo ze w dzien normalny rozmiar jest ok i ulozone odpowiednio moze pomoc
Serio pampersy na apce dobrać ? ![]()
Aż spróbuje
Hejka. Ja nigdy nie kupowałam tych specjalnych na noc, ale też się nad tym zastanawiałam co w nich jest takiego dobrego, że są specjalnie na noc. Może są bardziej chłonne? Ciekawy temat w sumie