Parawan nawannowy

Sama zastanawialam się czy z szybą nie będzie zbyt ciasno. Ale na szczęście nie jest. Wszystko wyglada bardzo dobrze, chociaż nie spodziewałam się takiego dobrego efektu :)

Jestem zadowolona.

Zerknij sobie do Rea:

https://lazienka-rea.com.pl/parawan-rea-lagos-1-fix-70-black-nawannowy.html

Świetnie wygladają takie parawany nawannowe w kolorze czerni. 

Parawan nawannowy - jak to u Was wygląda?

Połączyłam prysznic z wanną w małej łazience i nie chcę uzyskać złego efektu

Myślę że jest to świetna opcja dla osób które nie mogą się dogadać odnośnie tego czy wanna czy prysznic 

myslę ze to dobra alternatywa jak się chce mieć prysznic i wanne, 

ja natomiast wolę wanne wolnostojącą, więc taki parawan odpada

U nas właśnie dlemat wanna czy prysznic 

Propozycja dk mnie się podoba. U mnie na szczęście nie ma tego problemu bo mamy i prysznic i wannę. Jeśli miałabym wybierać to zdecydowanie prysznic.

Pomysł wydaje się fajny. Fajne takie rozwiązanie 2w1

Ja póki co mam tylko prysznic i jakoś żyje ale brakuje mi kąpieli w wannie. Kąpiel jest dla mnie relaksująca. Jak mieszkałam w domu rodzinnym gdzie miałam wybór to na codzien oczywiście prysznic ale przy sobocie , jak miałam czas lubiłam nalać pełna wannę wody, dodać jakies pachnidła i tak sobie leżeć godzinę  i się relaksować 

XYZ ja tez uwielbiam tak poleżeć sobie w wannie:P

Moniczka idealnie też bym chciała wannę ale to tylko na jesienne i zimowe wieczory żeby się zrelaksować

Powiem wam,że jakoś tak nigdy nie mam czasu na długie kąpiele. Wolę szybki prysznic ;) Wanna jest najczęściej użytkowana przez synka. Mój mąż z wanny prawie w ogóle nie korzysta, chyba że kabina się popsuje- czyli raz na 4-5-6 lat.

Ja lubię poleżeć w wannie. Jakoś nie wyobrażam sobie nie mieć jej

Też myśleliśmy nad tym rozwiązaniem bo mamy wannę:) ale jak narazie jest bez

Aktualnie w domu mamy tylko  kabinę prysznicową i czasami żałuję bo mam chęć wskoczyć na dłuższą chwilę wymoczyć się w wannie natomiast kiedyś był taki moment że gdy była w domu wanna niektórzy domownicy czasem mieli ochotę na prysznic i właśnie takim rozwiązaniem było zamocowanie nad wanną rurki i powieszenie takiej zwykłej na klamerkach zasłony prysznicowej wiadomo co jakiś czas trzeba ją wymieniać bo jednak jest to rzecz która dostaje dużo wilgoci nie zawsze dokładnie nam doschnie i na dole tej zasłony po pewnym momencie zbiera się pleśń ale to nie jest problem takie zasłonki to nie jest droga rzecz raz na jakiś czas kupić nową i wymienić fajna sprawa bo z prysznica mogą korzystać jego zwolennicy z wanny na przykład małe dzieci które nie nadają się już do kąpania w wanience taka super opcja dwa w jednym

No to zasłonka też niby spełnia ta funkcję ale parawan jest bardziej estetyczny i trwaly. Tyle że wiadomo to jest większy wydatek zamontować coś takiego 

Fajne są takie harmonijkowe przezroczyste parawany do wanny. Jeden wydatek i jest na długo i nie trzeba wymieniać tak jak zasłonki. Wygląda estetycznie. Ostatnio też widziałam filmik, że są preparaty hydrofobowe, którymi pokrywa się tą szybę, aby nie było zacieków. Uzywałyście może?

Znajomi mają szklana i fajnie to wygląda :)

Wolałabym chyba jednak dołożyć i zrobić szklany taki parawan, Szelągowska ostatnio wykorzystała ten patent w swojej metamorfozie. 

Madeleine trochę pewnie to działa tak jak na szybach w aucie. 

Madeleine, obawiam się ,że te charmonijki raczej trwałe nie są...

Mówisz? Taka składana na pół? To się chyba musi jakoś składać, żeby wejść do wanny