Kasia niestety ale zgodzę się z michuni dziecko w nosidle ergonomicznym powinno się nosić jak już siedzi nie wspomnę że wisiadla nie powinno się używać A niestety są też popularne A szkodzą dziecku dziecko niesiedzace nosi się w chuscie jeśli już:)
A co do pasa Michuni dobrze określiła że pas stosuje się przy większych dzieciach kiedy to często na rączki chcą na trochę A już np chodzą jest to obciążenie dla rodzica
Ale są różne nosidła i różne dzieci, a do tego wszystkiego różne potrzeby, jednak po części macie rację ale nie mówię tu o długim noszeniu dziecka w tym nosidełku a poza tym wcześniej wszystko było skonstruowane
No i do tych roznych nosidel, roznych dzieci i roznych sytuacji zyciowych stosuje sie zwykle jedna zasade, a czasami robi sie od niej wyjatki. Pisalam o tym swoja droga; oczywiscie, ze sa wyjatki, ale wtedy nie podejmuje sie takich decyzji na wlasna reke tylko konsultuje z doradca noszenia ktory ma w tym temacie wieksza wiedze niz my.
Ale ja wszystko i konsultowałam kochana, nie zrobiłabym krzywdy swojemu dziecku i trzymałam jego tylko od odprawy bo miałam ze sobą wózek. Najlepsza jest chusta dla najmłodszych
Nooo widzisz, to fajnie, skoro konsultowalas i dostalas zielone swiatlo na dana sytuacje to super, ale nie pisz tak ogolnie, ze dzieci w nosidlach sie nosi od 3 miesiaca, bo jakas inna mama moze to zle zrozumiec i kierujac sie Twoim wpisem jednak niechcacy zrobic swojemu maluchowi kuku.
Zgadzam się z Michuni Jelsi piszesz że od 3 miesiąca to napisz że za konsultacja itd bo niekiedy mama zrozumie że można od 3 miesiąca i może zrobić krzywdę dziecku bo znalazła i się sugerowała A są takie mamy które tylko w Internecie lekarzy omijają itd.
lepiej zapytać lekarza i poczytać coś na ten temat, by nie zrobić krzywdy dziecku