Niedawno odkrylam mega patent na smarowanie buzi dziecka. Corka 5lat wiec podlapala bardzo szybko, ale mysle ze i mlodsze beda zachwycone.
Otoz jesli macie problem ze smarowaniem dzieciaczka wykorzystajcie do tego pedzel do malowania, wykorzystalam taki do nakladania podkladu, tylko zamiast podkladu poszedl krem jestem zachwycona bo to remedium na moje poranki zwlaszcza kiedy maz musial smarowac buzke.
A wy macie jakies fajne tipy/patenty na pielegnacje u dzieciaczkow?
Moze cos na obcinanie pazurkow?
Ja słyszałam jeszcze o gabeczce do podkładu, muszę spróbować bo u nas krem z filtrem to nakładam w wózku dopiero jak już jesteśmy na dworze bo inaczej jest walka.
Ja od dawna obcinam paznokcie przed telewizorem. Syn na widok nożyczek do obcinania wpada w euforię. Jak byl malutki to robiłam to na spaniu
Ja używam kremu z filtrem jak i na zimę w sztyfcie od mustela także dziecko samo chce się smarować, jest mega wygodna forma aplikacji. Ale @Hedwiga patent z pędzlem też fajny bo dzieci najbardziej lubią to co zakazane i dorośli używają.
Właśnie miałam pisać też o gąbce tylko trzeba wybrać taką miękka jak ma glanshop albo gdy hulu.
Ja też czasem przy smarowaniu się bawię z małą i takie kropeczki z kremy na nosku policzku stawiam i się wygłupiam przy tym ona myśli że to zabawa i się śmieje a ja delikatnie jestem w stanie rozsmarować krem
Mój synek na szczęście trochę przywykł do smarowania buzi, chociaż kiedyś też mu się to nie podobało. Nawet używając sztyftu z musteli było ciężko. Taki pomysł z pędzelkiem na pewno dobry, mój synek też lubi mizianko wszelkimi pędzelkami ale żeby połączyć to z nałożeniem kremu na twarz to nawet nie pomyślałam co do obcinania paznokci to tutaj jest już gorzej, czasem udaje mi się go dorwać do snu, czasem dużo tłumaczę że paznokcie są już za długie, wymyślam jakąś bajeczkę na poczekaniu i mniej więcej do 3 paznokci to działa, później trzeba już szybko kończyć na siłę.
Super pomysł,mój artysta lubi malować to może i po twarzy da sobie rozsmarować krem
A jeśli chodzi o moje patenty to mieliśmy okres w którym synek nie chciał myć głowy pod prysznicem, więc kupiłam mu gogle do nurkowania i nagle polubił pryskanie,mycie, spłukiwanie…Kolejny mój patent właśnie na to parszywe obcinanie paznokci, które nagle w wieku 3 lat przestał lubić,to taki że maluję mu frencha flamastrem na końcówki paznokcia i mówię że musimy wykonać prawidłowy manicure bo mamy spory odrost (widzi jak robię sobie i koleżankom manicure hybrydowy i zawsze się pyta czy też tak może ) i wtedy obcinamy te koncóweczki powolutku,nie od razu na raz cały paznokieć tylko na raty po kawałeczku i piłuje mu pilniczkiem szklanym,a na koniec psikam wodą z pojemniczka i robię masaż paluszków, że niby nakładam serum lub oliwkę
Ja swoje po każdym użyciu myje szarym mydłem, a w pralce piorę raz na tydzień/dwa.
Ważne, żeby była zachowana higiena takich przedmiotów, bo jeśli o to nie zadbamy, to mogą być po prostu siedliskiem bakterii i powodować np trądzik
@Karcia ja też wolę sztyft, ani ja ani dziecko nie jest dodatkowo ubrudzone. @Mamamiski to jak że wszystkim trzeba utrzymywać w porządku,
Ja nawet pędzle od pudru, rozswietlacza też często myje, bo jednak ma styczność z buzią.
Ostatnio też jak byłam prostować włosy to trafiłam na szkolenie dziewczyny i osoba szkoląca mówiła, że czapkę na zimę powinno się zmieniać i prac co kilka dni, bo to ona jest Siedliskiej bakterii. I mimo że umyjemy włosy to jak zakładamy ta brudna czapkę to od nowa te bakterie mamy na włosach
Pomysł faktycznie ciekawy jeżeli dziecko ma z tym problem. Tylko ciekawe czy sprawdzi się u dzieci , które najzwyczajniej nie lubią mieć nakładanego czegoś na twarzy . Czasem dziecko nie chce ze względu na dotykanie buźki a czasem nie chce mieć czegoś nakładanego na twarz. To już może być gorzej. Jednak jeśli jest problem to warto próbować wszelkich opcji
U nas całe szczęście można było normalnie smarować bez kombinacji.
Czy to takie oczywiste, to różnie bywa. Dla jednych tak, a inni by o tym nie pomyśleli. Osobiście znam przypadek kobiety, która zakładała sztuczne rzęsy i przez 3 tygodnie ich nie myła… to co miała na oczach przechodzi ludzkie pojęcie tak samo są osoby, które nie myją np butelek na mleko, tylko wyparzaja bez wcześniejszego mycia
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.