Paznokcie :) tłusta płytka paznokci

A używacie baze i top? Czy wcale? Bo widziałam też taką 2w1 czyli w jednym produkcie baza i top.
Niektórzy mówią, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego
Jednak przemawia do mnie cena. Bo koszt 2w1 to 32 zł a koszt samej bazy 30 zł, koszt samego topu 30 zł. Czyli już jest 60 zł

Ja mam oddzielnie bazę i top. 2w1 nie próbowałam, ale też bym się sklaniala do stwierdzenia, że to może być słabe. W końcu jednak różnią się jednak swoimi zadaniami. Ciężko technologicznie coś stworzyć aby było super i do jednej i do drugiej funkcji.

Ja rzadko maluje paznokcie. Ja to zwykły lakier. Często używam odżywki do paznokci.

U mnie nic nie pomagało nic się nie trzyma nawet odżywkę miałam i miało niby to pomóc ale nic z tego u mnie mówiono że to może mieć podłoże genetyczne po prostu

U mnie siostra robi paznokcie ma cały sprzęt do tego. Ale mi jakoś nie pasuje. U mnie tydzień czasu i hybryda pęka. Jedynie po clarena mi paznokcie trzymają ale jest to droga firma i włoska.

Ważne jest odpowiednie zmatowienie płytki plus dobry odtłuszczacz przy tłustej płytce. Moja koleżanka ma takie paznokcie, że hybrydy zrobi, ale może je z paznokci zrywać jak taśmę, w jednym kawałku. Ja to muszę skrobać i skrobać. To najgorsze w robieniu hybryd dla mnie.

Ja nie robię bo mi wszystko schodzi jedynie lakier ten taki safari się trzyma ale to też góra dwa dni .czasem tylko jeden i też zaczyna odchodzic

Ja teraz to akurat tęsknię za robieniem i pięknymi pazurkami. Jednak, ze względu na chemię przez całą ciążę odstawiłam sprzęt. Plus nie mogę mieć pomalowanych podczas porodu, więc wolę być gotowa.

Rena po porodzie jak będziesz karmić też uważaj bo znam przypadek ze przez żel mleko zmieniło kolor i zapach więc i przez paznokcie coś do mleka może przejść . Szczególnie jak to są te żele chińskie niewiadomego pochodzenia i składu.

To i tak macie dobrze, że u was trzyma. Mi wszystko pęka. Ja przed ślubem to miałam robione i to krótko przed żeby nie popekaly.

Justyna mi nie trzyma nic prócz tego lakieru bezbarwnego ale zakładam że nie widać za bardzo skaz dlatego myślę że trzyma A może być tak że cos tam jednak się dzieje ale to bez różnicy bo bezbarwny to nie widać.

Mi tylko z clareny trzymam i nic się nie dzieję. Ale to są drogie kosmetyki i można je dostać tylko u kosmetyczki. Wiadomo jak jest sama nie sprzeda bo woli żeby to klient do niej przyszedł, a nie żeby tracić klienta zarobek.

Justynamamajasia, jak kosmetyczki mają to gdzieś pewnie da się też znaleźć. Może warto po hurtowniach kosmetycznych poszukać.
Na początku to po porodzie też nie będę robić, bo jednak wolę dzieckiem się zająć, a z długimi pazurkami to na początku zanim się znowu przyzwyczaję może być ciężko. Żele i akryle owszem są odradzane przy karmieniu, ale zwykłe hybrydy podobno można. Co prawda siedząc w domu, to i tak pewnie sobie odpuszczę i będę robić tylko już na jakieś wesele, czy chrzciny. Jednak zmieniając pieluchy nie muszę mieć pięknych paznokci.

Rena czesc hurtownima zastrzeżone kosmetyki tylko do użytku profesjonalnego i nikomu z zewnątrz poza kosmetyczka nie sprzedadzą. Ja akurat cenie sobie takie firmy bo robią tak tylko z naprawdę dobrej jakości kosmetykami.

Możliwe. Firmy clarena nie znam, więc tak napisałam. Bo są takie hurtownie, że nawet indywidualny klient też może kupić. Czasami też ma się znajome kosmetyczki to też można jakoś załatwić.

Są hurtownie co sprzedają hak ma się działalność po prostu nie że tylko kosmetyczki ale ogólnie osoba co ma działalność A są takie co sprzedają też detalicznie tak zwanie

Ta firma tylko sprzedaję kosmetyczce kosmetyki. Jest to firma włoska czyli najlepsza jeżeli chodzi o kosmetyki związane ze skórą czy paznokciami. Oni nikomu innemu nie sprzedadzą. Nawet namiarow się nie znajdzie żeby od tak sobie zamówić. Można znaleźć hurtownika ale on nie sprzeda bo cenią sobie markę żeby była tylko do użytku profesjonalnego.

Nie ma czegoś takiego jak tłusta płytka paznokciowa. Jeśli lakiery Ci się nie trzymają, byc moze są tutaj dwa problemy:

1. Kiepska baza i jakość lakieru - dobrze jest wybierac dobre europejskie firmy, które mają lakiery z atestem hipoalergicznym
  2.  Technika malowania paznokci

Od siebie polecam wypróbowania sobie lakierów od firmy Reforma https://reforma-polska.com/gel-polish-game-over-10ml.html  

U mnie sprawdzają się najlepiej.