Pielęgnacja niemowlaka - jakie produkty polecacie?

Jakie produkty polecacie, ktore nie wywołują alergii i są w dobrej cenie. Gdzie najlepiej kupić?

Ja używam produktów babydream z Rossmanna i mojego synka nie uczulają. Mają bardzo dobre składy, polecam blog :http://www.srokao.pl/. Tam są opisane składy kosmetyków dla maluszków.

Ja używam aktualnie kosmetyków z linii Eloderm, kupuję je w aptece. Przy pierwszym dziecku miałam kosmetyki z Nivea Baby, kupowałam je najczęściej w Rossmanie albo w Biedronce, bo często były na promocji. Żaden z tych kosmetyków nie wywoływał i nie wywołuje alergii u moich dzieci. Blog srokao.pl również polecam :slight_smile:

polecam różniez zapoznać się z blogiem srokao.pl tam są analizowane sklady kosmetyków itd babydream ma fajne produkty i sklady fajne więc różniez polecam można je dostać w rossmanie.

Ja polecam tak jak dziewczyny serię Babydream z Rossmanna. Mają świetny skład, niektóre są z rumiankiem ale po prostu musisz obserwować czy nie uczulą maluszka moje dzieci nie uczulają i stosuje tylko je, cena co jest dodatkowym atutem chociaż nie jest aż tak ważne jest niska. :slight_smile:
Blok Sroki polecam z całego serca.

Magda266 jest wiele podobnych wątków, warto tam zajrzeć np: https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=6&t=540, https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=6&t=396, https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=6&t=47, https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=6&t=53
Dobrze jest czytać składy poszczególnych produktów, bardzo pomocny jest blog srokao.pl, który również polecam. Produkty z Babydream są bardzo dobre i na prawdę nie kosztują dużo. Wiadomo, że nie każdy produkt z ich firmy jest idealny dla maluszka, ale większość ma bardzo dobry skład.

Zakładałam kiedyś wątek ze składem kosmetyków i zebralysmy tam sporo przydatnych informacji :slight_smile:
Ogólnie fajne kosmetyki są z Rossmana Babydream a do kąpieli Bobini - ceny są niskie a składy krótkie :slight_smile:
Najprostszy kosmetyk do kąpieli to olej kokosowy, na lub przeciwko odparzeniom krochmal do przemywania :slight_smile:

izapodg bobini z tego co kojarzę nie ma za dobrego składu przynajmniej teraz kiedyś może miał to wszystko co jakiś czas się zmieniać potrafi niestety. te z rossmana babydream jak na razie w większości mają ok sklady.

Ja na początku używałam Hipp, w Rossmannie i auchan najlepsze ceny. Nie wywoływaly alergii, ale przy alergii pokarmowej nie nawilżały tak dobrze skóry. Teraz używamy Oillan i Lipikar, najlepiej polować na promocje w Super Pharm. Alergii na nie nie ma, a działają bardzo dobrze. Z babydream używamy pudru i nie narzekamy, bardzo fajny.

ceny kosmetyków można też sprawdzić w aptekach internetowych np. na gemini bądź melissie. Choć ostatnio zauważyłam, że korzystniej czasem jest w rossmannie z aplikacją kiedy są promocje

Jeśli nie ma żadnych problemów skórnych itd, to chyba najczęściej polecaną, z fajnym składem i ceną jest seria babydream.

madzia tak babydream górą:)

Mamusie, ja dla mojego alergika ze skazą białkową używamy “Dermy”. Kosmetyki tej marki są ogólnodostępne w rossmanie. Testowaliśmy rózne Emolium, Nivea, Ziajki itp, itd. Nawet maści robione, za róno sterydowe jak i te bez sterydów, a i tak najlepiej sprawdziły się kosmetyki, ktore odnalazlam w rossmanie i postanowilam zaryzykować, a wszystko po to by ulżyc synkowi. Na szczescie odkad je uzywamy, maluszek pozbyl sie wszystkich czerwonych" plackow" i "kropeczek ". Pozdrawiamy

I nas synek ma AZS i uzywam do Kapieli plyn z dermedic a krem do ciala z eloderm i jestem zadowolona.

Do pupy linomag zielony (w aptece za około 10zl),
Do kapieli nivea 2w1 szampon i żel do mycia ( wiele osób narzeka na zły skład, u mojej nie wywołał żadnego uczulenie ani podrażnień, połówki ładnie schodzily ), w rozstanie duże opakowanie za mniej niż 20zl, nie pamiętam dokładnie ceny,
Twarz i oczka przebywam sola fizjologiczna (apteka gemini 10zl za 50 ampulek po 5 ml) i po kąpieli i czasami rano smaruje kremem aa do twarzy od 1 dnia życia (około 12zl w rossmanie)
Ciało co 2 kąpiel smaruje olejem z migdałów (kapie co 2 dni więc wypada smarowanie co 4 dni) duz a butelka w rossmanie Koło 30 zl, nie zawiera innych dodatków, można to używać też na swoje ciało i olejowanie wlosow-jest swietny

Ja zazwyczaj korzystam z promocji np. z Rossmana. Używam do kąpania płyn do kapieli 2 w 1 z Hipp bardzo dobrze się sprawdza, oliwka z Babydream- zielona. Do nawilżania skóry dziecka używam parafiny, poleciła nam położna i doskonale się sprawdza.

Ja używam zarówno do kąpieli jak i nawilżania produktów z NIVEA Baby. Do kąpieli 2w1 płyn i szampon. Bardzo ładnie pachną. A mleczko bardzo dobrze nawilża skórę.

Wyznaję zasadę by nie używać od początku zbyt wielu kosmetyków. Dopiero jak coś się będzie działo warto wtedy zadziałać. Kiedy pojawiły się krosteczki delikatne lub suchą skóra używałam produktów z firmy Dermedic. Świetnie nawilża masło natluszczajace. Natomiast do codziennej pielęgnacji płyn do kąpieli z Hipp i parafinka.

Każda mama musi sprawdzić jak zareaguje jego dziecko na konkretne kosmetyki. JA nie jestem zwolenniczką zbyt wielkiego natłuszczania dziecka chyba, że jest taka potrzeba bo skóra jest sucha, wrażliwa.

ja przy synku używałam tylko mydełka Bambino. Skóra nie była przesuszona, ani podrażniona. Przy córci, jak się urodzi też mam zamiar używać tylko tego. Chyba że pojawiłyby się jakieś problemy skórne, to wtedy co innego. Żadnych emolientów w razie w nie mam zamiaru używać, żadnych szamponików i płynow do kapieli równiez.