Pielęgnacja od podstaw – poradnik pielęgnacyjny

Pierwsza kąpiel, pierwszy ząbek, pierwszy katarek... Mnóstwo jest tych pierwszych razów w życiu naszych dzieci, dlatego jako mamy musimy się do tego odpowiednio przygotować. Abyśmy mogły jak najlepiej zadbać o nasze maluszki, warto się zaopatrzyć w odpowiednie akcesoria.

Ooooo taki termometr w smoczku bede musiala zakupic

ja zawsze bałam sie obcinaczek wolałam nozyczki a teraz jak spróbowałam to lepiej i szybciej obcina się niż nożyczkami rewelacja

ja obcinam, ale gdy nie spi bo tak to by sie raczej obudziła.

U nas jak dotąd nie ma problemów zagaduję synka odpowiednio a on się patrzy i śmieje a ja szybciutko obcinam

my obcinamy zawsze pazurki raz dla lali raz dla Madzi córeczka jest tak zainteresowana że nie marudzi

pazurki obcinam nożyczkami i to co dwa trzy dni

ja też pazurki obcinam nożyczkami , takimi obcinaczkami nie umiem

mnie obcinaczki przerażały a to takie proste lepiej niż nożyczki te z campolu obcinaczki są super tamie malutkie i poręczne

raz musiałam obcinaczkami obcinac i potem i tak musiałam pprawiać nożyczkami

ja obcinaczkami , nożyczkami nie umiem i jakoś od samego początku miałam strach przed nimi

to ja znowu wole nozyczkami obcinac paznokcie

a uzywacie pilniczka?

ja też obcinam zaokrąglonymi nożyczkami

ja tez obcinam zaokrąglonymi nożyczkami a pilniczkiem usuwam tylko zadziorki

ja pilniczka pare razy tylko użyłam

Ja już powoli wszystko kompletuje

pilniczka raczej my nie używaliśmy przy malutkim dziecku ale fajnie się sprawdził jak nasza kruszyna miała już ok 2 latek widząc, że ja używałam swojego pilniczka, a mała chciała mi zabrać bo też oczywiście chciała miała swój osobisty, a jest on delikatny i raczej pod opieką dorosłego nie można sobie zrobić krzywdy :slight_smile:

jak dziewczynki były malutkie to nożyczki używałam a raz odważyłam sie obcinaczkami i dla mnie rewelacja

ja synka zagaduję przy obcinaniu paznokci i jest tylko uśmiech na jego twarzy