Pielęgnacja skóry malucha zimą

Zima to trudny czas dla delikatnej skóry malucha. Na zewnątrz mróz, chłodny wiatr i śnieg, a w domu przesuszone powietrze od centralnego ogrzewania. Zastanawiasz się, jak należy w tym okresie pielęgnować skórę malucha i chronić ją przed odmrożeniami czy odparzeniami?

Mu kupiliśmy krem na każdą pogodę z NIVEA bez wody i jest fajny.

my tez ten mamy i jestem zadowolona z niego

latwo sprawdzic ktory krem ma wode - zostawic w zamrazarce jak lod bedzie tzn zawiera wode

krem na kazda pogode jest rewelacyjny jak ktos jeszcze nie wypróbował to polecam

Ja również stosowałam u synka i nadal stosuje krem na każdą pogodę z nivea, polecam!

Może kupię ten Nivea… Bo w sumie Emolium to bardziej leczniczy jest…

Emolium to na wysuszone skore jest i bardziej po domu niz na dwor wiec przed mrozem nie chroni

My na początek kupimy bambino pielęgnacyjny do domu i ochronny na dwór

ale po kapieli i to kapieli emolium sie bardzo sprawdza…dla nas jest super a gdy idziemy na dworek to smarujemy buzke innym kremem ochronnym

bambino jest dobry sprawdza sie ja osobiscie nie narzekam

moja mała po tym kremia miała uczulenie nie kazdemu pasuje

ja mam krem hippa ale ostatnio nie używam bo i tak meksyk przy ubieraniu na spacer, czapce a gdzie tu krem jeszcze?!?!

male dzieci nie lubia czapek to samo miala moja bratowa meczarnia z czapeczka jak narazie my mamy spokoj z tym

Nie wypróbowałam kremu bambino bo my od zawsze stosujemy nivea. Super się rozprowadza i przyjemnie pachnie, a co najważniejsze chroni buźkę przed wiatrem i mrozem.

czerwcowka to w ogole nie smarujesz buzi dziecka???

lepiej uzywam krem do buzki jeszcze w taka pogode , zimnice jak teraz

Ja używam krem bambino. Sprawdza sie rewelacyjnie.

U nas synek dostał alergii kontaktowej od czapeczki. Musieliśmy zmienić na inną, podbitą flanelką

Ja używam tylko emolientów bo mały ma bardzo wrażliwą skórę.