Pielęgnacja twarzy na co dzień

Jaką pielegnacje twarzy na codzień polecacie? Potrzebuje czegoś w miare szybkiego, nie mam zbyt wiele czasu na nakładanie maseczek itp

Ja używam tylko żel do mycia twarzy i krem  

Przede wszystkim łagodny żel do twarzy, np. z aloesem i dobry krem nawilżający. Peeling enzymatyczny raz w tygodniu, retinol po odpowiednim wprowadzeniu już codziennie na noc.

Poza tym polecam wybrać się raz na jakiś czas na dobre oczyszczanie twarzy, daje mi o wiele więcej niż oczyszczanie domowe:

https://instytut.bielenda.pl/oferta/kosmetologia-pielegnacja-twarzy-i-ciala/wodorowe-oczyszczanie-skory-twarzy/

Chodzę ostatnio na wodorowe w instytucie Bielendy. 

Ja do twarzy nie używam zbyt dużo kosmetyków nie mam z nią jakoś problemów jakaś tam pianka do mycia twarzy bądź żel krem na dzień na noc raz na jakiś czas Może nałożyć maseczkę ale przez to że nie mam z nią dużych problemów to też nie widzę jakieś spektakularnej poprawy po nałożeniu takiej maseczki więc nie jest to dla mnie jakieś konieczne bywa że robię delikatny peeling w okolicach koło nosa bo tam czasami zdarza mi się przesuszenie skóry ale to tylko raz na jakiś czas Natomiast jeżeli chodzi o takie pilotowanie twarzy na co dzień to po prostu przemywanie czystą wodą ta pianka jakiś delikatny krem i gdy jest bardzo dużo upał Tak jak teraz po prostu staram się unikać jakiegokolwiek makijażu tak aby nie męczyć daj buzi dodatkowo i właśnie gdy czuję w ciągu dnia że twarz jest zmęczona spocona delikatnie ochlapuje się chłodną wodą żeby ją troszkę ożywić

ja używam żelu do mycia twarzy z soraya , z bielenda expert mam płyn do demakijażu i do tego potem przemywam twarz wodą różaną też z bielenda expert. Potem krem do twarzy czy na dzień czy na noc 

Szczególnie teraz gdy mamy upalną pogodę należy pamiętać o tym aby dać tej naszej skórze twarzy jak najczęściej odpocząć od makijażu jakiś ciężki kosmetyków No i też nie zapominajmy o tym aby na twarz szczególnie właśnie w takie dni nakładać krem z filtrem

Ja używam teraz od dłuższego czasu kosmetyków z Dermedic Normacne mam z tej serii żel do mycia twarzy , krem oraz tonik i myje twarz żelem potem oczyszczanie tonikiem i na koniec nakładam krem :) mogę Ci polecić bo to jest super set i dużo dziadostwa mi po nim też zeszło dodatków ma fajny skład i nie uczula ani nie powoduje podrażnień a to u mnie bardzo ważne bo wiele innych produktów je powoduje 

Ja w lecie to mało się maluje. Podkłady nawet do pracy nie nakładam . Jak już to krem bb. Ale to też nie zawsze 

Ja najpierw zmywam twarz tonikiem potem robię peeling twarzy a na końcu maseczka 

Zawsze warto jakiś delikatny krem nałożyć nawet pod makijaż :) 

to się w ogóle nie maluje tzn tylko kreska na powiece, szminka i pod okiem na moje cienie daję korektor 

No ja teraz też się nie maluje robię sobie hennę i czasami maluje rzęsy poza tym jak są takie upały to skoda się topić więc nawet nie sięgam po korektor bo skóra totalnie by nie miała czym oddychac 

Ja np kreski nie maluje w ogóle poprostu raz ze nie umiem tego robić 2 to w ogóle ona do mnie nie pasuje i nie podoba mi się tzn u innych tak ale nie u mnie 

Moja pielęgnacja na lato to henna brwi i rzęs:) peeling twarzy co 3 dni maseczki jakieś regenerujące po upalnych dniach ;) a rano płyn micelarny i krem z UV ,kreska i pomadka

Jeżeli chcemy prawidłowej pielęgnacji to tutaj nie obejdzie się bez kremu na dzień, przed makijażem powinno się oczyścić buzię , posmarować kremem i dopiero wtedy makijaż. ja zawsze myje buzie żelement do oczyszczania , później tonik,  krem pod oczy , serum i krem na dzień . Wydaje się duzo ale to nie trwa dłużej niż 5 minut

Taka pielęgnacja to chwila moment tak naprawdę. 

Mamabyc rozumiem mi się np.u innych podoba tzw kocie oko , ciemne makijaż,a nie potrafię sobie tego zrobic 

Ja tak samo nie używam makijażu w takie dni, chyba, że na jakieś większe wyjścia. ale ostatnio znalazłam super szminkę z maybeline, no cały dzień trzyma się na ustach Mega jest

Ja wcześniej robiłam też laminację rzęs też super sprawa wyglądają jak wymalowane ale w ciszy zabieg nie jest zalecany niestety więc póki co na większe wyjścia się tylko maluje takto nawet mi się nie chce w takie upały 

Mamaem chyba mamy tę samą:D ja ją uwielbiam taka w pędzelku ? 

https://www.hebe.pl/maybelline-pomadka-do-ust-lover-15-5ml-000000000000310646.html?gclid=Cj0KCQjwxIOXBhCrARIsAL1QFCYywFQzLaxjenLPlgLyRAirrIGNL67N0CyDjqhUOQ3ls8IbD1OdTbEaAhw9EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

ja mam trzy z tych odcieni, no i jst mega bo sie długo trzyma na ustach :)

Mazia tak dokładnie ta, właśnie kupiona w Hebe bo cena też mega jest akurat.