Pielęgnacja wrażliwej skóry niemowlęcia

Na codzień kąpałam dziecko w emolium, więc nie wiem skąd te zmiany. Ostatnio dwa razy wykąpałam synka w krochmalu i wysypka zaczęła znikać. Złagodziła się i wysuszyła. Po kąpieli nawilżam skórę balsamem emolium. 

Rena_cz to super, właśnie się zastanawiam nad jego kupnem bo tu coraz mniej czasu a wyprawka dalej w 100% nie gotowa 

Magda może to były zmiany wywołane jakims produktem który podawałaś i jak nie dałaś to zaczęło znikać

U nas pomagały emolienty. Zdecydowanie polecam markę Dermedic Baby od kiedy kąpiemy Maluszka w żelu z tej firmy skóra stała się delikatniejsza a krostki zniknęły.

Ja też mam z oillan 2w1 i po kąpieli smaruje córeczkę mleczkiem z tej samej serii. Skóra jest mięciutka milusia i super nawilżona. 

Kąpię synka w żelu bobini, po kąpieli smaruję emolium. Synek ma gladziutką i miękką skórę.

My mamy problem ze skórą zaczęło się od suchego miejsca po szczepionce i już dosyć długo się z tym zmagamy . Pediatra przepisała pimafucort i pomaga ale problem powraca . Zapisałam małego do dermatologa zobaczymy czy pomoże . Ogólnie używamy cały czas hippa do kąpieli a do smarowania Ziaja dla dzieci z problemami skórnymi 

U mnie na szczęście nie ma problemu z suchością skóry jako całości. jednak raz pojawiła się taka plama na 1,5 cm na nóżce i była taka sucha. Smarowałam, smarowałam i zniknęła, ale jednak nie było to zaciekawe i dziwne, że tylko w tym jednym miejscu.

Ja co jakiś czas smaruje po kąpieli i wszystko w porządku że skórą 

Ja jeszcze polecam kosmetyki firmy Avene. Nie są tanie ale efekty szybko widoczne.

Ja mam swoje sprawdzone i ich sie trzymam. 

Justynamamajasia jak ktoś ma sprawdzone to juz nie szuka innych

Ja nie szukam i nie chce nowych probowac. 

A u nas zmiennie zależy bo jak synus ma problem ze skórą to używany emolientow jak problem znika to zwykłego płynu do mycia ciała. Zależy mi by skóra też nie przyzwyczaiła się do emolientow przeć ciągle używanie. 

A smarujecie dzieci codziennie?

Ja tak, choć jak syn jest bardzo zmęczony to tylko szybciutko buźkę, kolanka i łokcie, ale nadtępnego dnia bardziej się do tego przykładam.

Megg smaruje dwa razy w tygodniu po kąpieli 

Megg ja smaruje malutka codziennie chyba że przy kąpieli jest już bardzo głodna i strasznie marudzi to wtedy sobie daruje żeby jak najszybciej ja nakarmić 

Ostatnio smaruję często bo po spacerach ma wysuszoną skórę szczególnie na policzkach.

Wcześniej zanim zrobiło się zimno to rzadko smatowalam bo nie było potrzeby.

Ja smaruje codziennie muszę bo niestety azs pełna para okupuje skórę mojego syna. 

Twarz to ja przed spacerem smaruje