Pieluchy z supermarketów - warte zakupu czy nie?

Lupilu też ma kilka rodzajów pieluch moja znajoma mówi że jej przeciekaja te w paczkach A te w boxie są super z kolei u nas się nie sprawdziły.

Teraz na Pampersy (te oryginalne) jest fajna promocja w Biedronce (trzeba tylko patrzeć na cenę jednostkową, bo są też paczki w których wcale nie wychodzi korzystnie).

Dużo ludzi właśnie narzeka, że Lupilu przecieka i absolutnie na noc się nie nadaje.
Nie zdecydowałam się przez to ich wypróbować.
Ja pampersy zawsze zamawiam, bo wychodzi taniej. Ostatnio w Empiku zamówiłam pampersy 150 szt. rozmiaru 5 za 104 zł.

A ostatnio w smyku był A promocja online na boxy pampersow oryginalnych za chyba niecałe 60 zł się opłacało.

Warto poszukać. Teraz w Rossmanie jest promocja na Pampersy.
Ja zawsze jak juz muszę kupić wrzucam hasło w wujka google i zawsze znajdę dobrą ofertę.

Ja kiedyś nawet widziałam stronkę promobaby tam byly zawsze promocje na rzeczy dla dzieci co gdzie za ile i kiedy.

Moje chrześniaki były na DADA :slight_smile: i do dziś sobie chwalą, biedronkowe pampersy i chusteczki nawilżające, żadnego nie uczuliły, cena warta uwagi, dobrze chłonne, nie odlepiają się z pupy a tym bardziej po skorzystaniu przez dziecko trzymają dzielnie na miejscu :smiley:

Jest też strona mlekoipieluszki, tam są ceny różnych pieluszek i mm, tyle że nie ma tam wszystkich sklepów.

My używamy Dada z biedronki. Szczerze, to nie bardzo widziałam różniącę między fioletowymi, a zielonymi, ale prócz opakowania, coś zmienili w fioletowych i słyszałam opinie, że uczulają. Od rozmiaru 3 przerzuciłyśmy się na zielone i są ok. Chłonne, mają fajny nadruk (ze zwierzątkami).
Gdzieś w ogóle znalazłam informację, że po produkuje je P&G (tak jak i oryginalne Pampersy). Jedna z Mam zamiast nadruku Dada na pieluszkach, miała właśnie Pampers.

My używałysmy i Data i Lupilu i tych z Rossmana, póki nie przyszły upały wszystkie były porównywalne, ale w gorące dni zaczęły się odparzenia, dlatego przeszłyśmy na Pampersy. Ogólnie na noc również wybieramy Pampersy, są dużo bardziej chłonne i pupa się nie odparza. Generalnie myślę, że dużo też zależy od wrażliwości skóry danego maluszka.

My użuwałyśmy pieluszki Pampers, ale niestety nie sprawdziły się. Przeciekały i wypełnienie w środku tak jakby przesuwało się w jedno miejsce. Używałam też pieluszek z Tesco i nie miałam nic do zarzucenia, ale jednak najbardziej lubię pieluszki Dada z Biedronki. Są chłonne, dobrze dopasowane, nie przeciekają no i są znacznie tańsze od pieluszek Pampers.

Pampersy to już każdy musi spróbować i to niestety na swoim dziecku. Jednym będą odpowiadały pampersy a a drugiego maluszka one odparzą. Ja używam pampersa ale tylko dlatego że one mi najbardziej odpowiadają a sama mam to szczęście że moje dzieci mogą nosić wszystkie i nic się nie dzieje.
Pampersy z Dada są jak dla mnie za grube i używałam ich jak młody miał rotawirusa bo są tanie i tak zmieniłam je bardzo często. Z Lupolu wg mnie są bardzo sztywne, z firmy Rossmann chyba najbardziej mi odpowiadały ale zostałam wierna Pampers tym bardziej że jak dobrze się poszuka to można je znaleźć w na prawdę fajnej cenie. U mnie jak dzieci były malusie to kupowałam Premium, teraz córa nosi zielone najczęściej Pantsy bo ubrać ja graniczy z cudema młody jak już był na tyle spokojny i dał zmienić sobie pampersa to aż do odpoeluchowania używałam pomarańczowych. Tylko te pomarańczowe są rumiankowe i nie każdej mamie pasuje zapach bo czy mogą uczulić pewnie też.

A ja miałam okazję wypróbować pieluszek Happy i powiem Wam, ze też są super. Jak skończę obecne pampersy być może skuszę się na zakup tych pieluszek.

A tak, faktycznie, pieluszek Happy tez uzywalismy, zdarzylo sie nam pare razy na nie trafic. I bardzo byly fajne, one chyba maja z tylu na pleckach taka gumke ktora zapobiega przeciekaniu, prawda? No i taki plus ze to polska firma, wiec jak najbardziej warto wspierac, jesli nam podpasuja :slight_smile:

Przez pierwsze dwa miesiące używaliśmy to co dostaliśmy, przeważnie papmpers albo dada. Póki pieluszki były zmieniane dość często nie zwracałam uwagi na to jakie zakładam. Teraz gdy córka ma 3 miesiące i dłużej przesypia w nocy to na noc zakładam właśnie pampersy albo dada tylko te fioletowe, a pozostałych używam w ciągu dnia póki mi się nie skończą.

Z Tesco nie polecam pampersow. Są słabej jakości rzepy nie chcą trzymać mimo że nie były odklejane. U moich dzieci najlepiej sprawdzają się dada. Nawet pampersy nie dawały rady ani te z lidla.

Synek od początku jest na oryginalnych pampersach. Chyba wszystkie rodzaje ich przetestowałam i najmniej odpowiadały mi premium care, najlepsze jak dla mnie active baby, chociaż sleep and play także dobre. Pewno jak zacznę wysadzać go na nocnik, to zakupię pieluchomajtki z Pampers, ale to jeszcze trochę czasu.

MichuNi a ja nie wiedziałam, ze Happy to polska firma…a szkoda.
My kupowalismy dla syna a teraz dla córki pampersy dada.
Głównie dlatego, że pod domem (dosłownie mam pare krokow) jest biedronka i bez problemu mogę kupic pampersy.

A na pampersy pampersa syn miał uczulenie i wysypki dostawał.
Warto kupować takie pampersy, ktore nam najłatwiej kupić. I oczywiście by nie uczulaly dziecko

Tak, o ile sie nie myle to Happy to ten sam producent co podpaski Bella. Takze o ile pieluszki nam podpasuja to warto kupowac i wspierac polskich producentow :slight_smile: Ja je bardzo lubilam - ale nie sa jakos bardzo dobrze dostepne, nie ma co porownywac np. do Pampersow, wiadomo; czy Dada, ktora jest w kazdej Biedronce a Biedronek od groma :wink:

Wlasnie wyszukalam: Toruńskie Zakłady Materiałów Opatrunkowych S.A., ul. Żółkiewskiego 20/26, 87-100 Toruń

Mi znowu Dada nie pasowała jak dla mnie są one za grube i nie są chłonne ale ja je używałam blisko dwa lata temu.
Happy ostatnio próbowałam i kupiłam ale córce nie pasowały i pupa była zaczerwieniona więc odpuściłam.