Nati my stosujemy ten z canpola dałam mu po 6 miesiącu, ale załapał o co chodzi po dwóch tygodniach :) kubek 360 stopni też jest od 9 miesiąca, a już próbuję mu podawać .
Nati my stosujemy ten z canpola dałam mu po 6 miesiącu, ale załapał o co chodzi po dwóch tygodniach :) kubek 360 stopni też jest od 9 miesiąca, a już próbuję mu podawać .
Nati jak masz ten po 9 miesiącu to możesz spróbować. Jak sie nie uda wtedy kupisz inny. Jednak wiek to tylko sugestia.
a powiedzcie kochane jak jest u was z karmieniem butelką, teraz w wiekszości produktów wypisane ze powinno sie karmić tylko do roku z butelek ze smoczkami nie dłuzej? kurcze tak szybko odstawienie?
Mój syn mleko pił do 2 lat z butelki. Nie chciał nic innego. Mleko było tylko do spania ale z butli
Mnie ten problem butelki ominął na szczęście ale nie wiem... moze w kubku? Chociaz w nocy pewnie latwiej jednak z butelki podać.
Ja do 1.5 roku dawałam butelkę. Do czasu kiedy piła mleko w nocy była butla bo ona przez sen piła tylko mleko, mały to samo
Ja karmilam sama to nie było butli. Jednak w nocy jak dziecko zaspane, to ciężko z kubeczka się napić.
Dziękuję za informację cdziewczyny . Jesteście wielkie . Co do picia z butelki różnie mówią i różne są opinię ja raczej będę podawać butelkę po roku czasu na noc z kaszką
Ja mleka z kaszką nigdy nie podawałam. Kaszkę zawsze podawałam łyżeczką. Mały ma 9,5 miesiąca i mleko dalej pije z butelki, jeszcze nie odstawiam.
A ja daje kaszkę z mm i wypiją z butli.
MamaEm, ja próbowałam podać kaszkę z mm w butelce, to nawet tego nie tknął:) Ale on za kaszkami w ogóle nie przepada.
Właśnie tak, dziecko zaspane to ciężko wypić z kubeczka
Ale jaka tam kaszkę dajecie ?
Ja nie próbowałam i chyba nie zamierzam :/ normalny człowiek po takim posiłku w pozycji leżącej źle się czuje , a co dopiero dziecko
MamaHeli, ja raz dałam trochę kleiku kukurydzianego do naszego Bebiko. Bebiko nawet takie mleka zagęszczane kleikiem kukurydzianym wypuszcza. Nie było chęci jedzenia ze strony dziecka, to więcej nie dałam. Też wolę dać małemu w miseczce. :)
Dokładnie. Bebiko ma mleko z kleikiem ryżowym . Sama nigdy na wlasnar rękę nie próbowałam zagęszczać niczym
Tez nie zagęszczałam ani nie kombinowałam z butlą. Kaszka była na śniadanie bądź kolację normalnie w miseczce.
A dla starszych zwykłej manny nie robilyscie ?
Bo ja to właśnie taką robilam na noc tylko nie pamiętam już od kiedy miala to mala wprowadzone ;/
Ale u nas byl problem bo ona tych bobovity i innych gotowych nie chciała wiec tylko ta zwykla kasza wchodzila w gre;)
Ja dodaje kaszę mannę od 4 miesiąca do mm jedną łyżkę bądż półtorej zeby przeszło przez dziurkę od smoczka..
u nas kaszka nie przeszła u córki w butelce , młody na razie też nie toleruje takiej opcji. Kaszka to do miski i nie wiem czy damy radę inaczej bo szczerze wątpię
Ja miałam czas że podawałam na noc po 4 i 5 miesiącu z hipa do mleka bo miałam mało mleka zazwyczaj już na wieczór ciągalam 100 120 ml a mały zjadał po 160 a po piątym miesiącu 180
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.