Nasze dziewczynki urodziły się w 36. tygodniu ciąży. Ze względu swojego lekkiego wcześniactwa dostały skierowanie do poradni okulistycznej.
u nas córka urodzona w terminie także kontroli okulisty nie wymagała
ja mysłalłam że synek dostanie skierowanie do okulisty bo był dość długo naświetlany i leżał w inkubatorze ale nikt nie zlecił badania oczu
Nam lekarz tez nie zlecił badań
U mnie również synek urodził się w terminie, bardzo przydatna porada.
my jeszcze nie byliśmy u okulisty
w szpitalu zlecili nam od razu badania i dali skierowanie tyle ze żeby się dostać do dziecięcego okulisty tym się specjalizującego podzwoniłam chyba w 20 miejsc i wszędzie nie było terminów w tym czasie w którym zalecają dziecku robić badanie. W ostateczności poszliśmy prywatnie następna wizyta za rok.Wszystko było ok pani na która trafiliśmy była mila i bardzo konkretna.W każdym bądź razie byliśmy z badania zadowoleni.
pierwsza wizyta u okulisty jest istotna nie tylko u wcześniaków
mam nadzieje ze kontrola u okulisty nie bedzie potrzebna
Terminy dostania się do okulisty są bardzo długie
To na pewno bardzo ważne
jesteśmy zadowoleni z lekarki która badała synowi wzrok następną wizytę będziemy mieli jak syn skończy rok
myślę że nie tylko u wcześniaków ważna jest pierwsza wizyta u okulisty, a co do kolejek to niestety my będziemy chodzić prywatnie
my nie musimy isc do okulisty
Moja siostra też ma bliźniaki. Urodziły się w terminie. Jednakże z powodu żółtaczki i naświetlania pediatra zalecił kontrolę wzroku
wczesniaka trzeba badac praktycznie pod kazdym katem
Wcześniaków przede wszystkim trzeba bardziej kontrolować i dbać.
My mieliśmy retinopatie sle juz zanikla
wizyty wyglądają przeróżnie zależy od lekarza, trzeba się przygotować że nie będzie to nic miłego
to musi być nieprzyjemne dla dziecka