Pierwsze buty dla dziecka - jakie buciki będą odpowiednie dla niemowlaka?

ciezko z takim wyborem, od niego zalezy uklad nózek dziecka i prawidlowy rozwoj

wybor bucikow jeszcze przed nami

to jeszcze przed nami… ale wszystko z rozsądkiem trzeba kupować

Na start buciki nie beda potrzebne, pierwsze zakupimy na przełom jesień/zima :wink:

nie rozumiem też fenomenu kupowania dzieciom małych adidasków- po pierwsze drogie są, a dziecko wcale ich pewnie nie założy. Znam taka matkę co dała 300 zł za adidaski a dziecko raz ich nie miało na sobie:/

mój syn trochę ich ma, ale dlatego że lubię buty. jednak pierwsze były z usztywnioną piętką.

edzia94 a jak są klapki o zapachu gumy balonowe. Kto wącha klapki. I nie mało kosztują.

no nie o takich co pachną gumą balonową to zupełnie nie wiedziałam:/ masakra

Na butach się nie oszczędza.

usztywniana pięta a starsza kapci nie miała jak uczyła się chodzić bo lepiej na boso

dzieki tej poradzie wybrałyśmy idealne buciki

Przede wszystkim powinny być z naturalnych materiałów i warto skupić się na jakości tych bucików, a nie kupować najtańsze w chińskim supermarkecie. Nie mówię tutaj o oryginalnych adidasach za 200 zł, ale warto przyłożyć się do wyboru obuwia dla dziecka.

Jak już będą potrzebne to zainwestuje w dobre buty

pierwsze dostałam od siostry na sztywnej podeszwie z pełną piętą i paluszkami zapinane od góry

Oliwka1235 :wink: my też mamy zabudowane buciki na twardej powierzchni

Warto zainwestować w buciki

podeszwa nie może być zbyt sztywna zeby stópka mogła prawidłowo pracować, powinno się dać ja rady wygiąć w dłoni

Pierwsze buciki powinny być porządne ze skórki miękka podeszwa i wysoki zapiętek

Przede wszystkim muszą być dobrze wyprofilowane, wtedy dzidzia ma inny komfort :wink: My na swoje musimy jeszcze poczekać ;0

My jeszcze używamy miękkich bucików -skarpetek (5mies maluch), ale czas tak szybko mija, a w temacie doboru jestem laikiem