Pierwsze oznaki ciąży – jak je rozpoznać?

U mnie bóle piersi. 

U mnie rwa kulszowa  , bo okazało się że macica sie powiększa i uciska... A tak to brak miesiączki. 

W pierwszej ciąży na początku nic oprócz oczywiście braku miesiączki.Poźniej zaczęły się mdłości i wymioty.W drugiej ciąży bolały mnie piersi przez jakiś czas.

W drugiej ciąży pojawiły się mdłości oraz senność . Pierwszą oznaka brak miesiączki. 

A czy któraś miała taka sytuację że mimo ciąży miała miesiączkę? 

PattMaz nie ja nie miałam.takiej sytuacji. Ale.slyszalam o takim przypadku

Moja koleżanka była w ciąży ,ale miała plamienia, a myślała ,że to miesiączka.Wydaje mi się ,że jeśli ktoś ogólnie miał problemy wcześniej z miesiączką to np.takie plamienia mogą wprowadzić w błąd.

Mi "śmierdziało " mięso... Przy dwóch ciążach. I zrobiłam test i był pozytywny. Żadnych innych oznak ciąży 

Mam znajomą co dopiero pod sam koniec ciąży dowiedziała się że faktycznie w niej jest. Miała problemy ginekologiczne, więc miesiączki mocno nieregularne, czasem tylko plamienia, na to że zajdzie w ciążę dawali jej minimalne szansę. Zawsze była trochę grubsza, więc nawet z tym się nie zorientowała. Ciąża bezobjawowa. Gdyby nie fakt że akurat miała kontrolę u swojego lekarza pewno dopiero podczas porodu by się zorientowała.

To ja już wiedziałam od początku,że się udało. Czułam lekkie bóle brzucha i piersi. Test tylko potwierdził

Ja wiedziałam jak miesiączka zaczęła mi się spóźniać. Zrobiłam test dla pewności i się potwierdziło 

U mnie to prostu spóźniła się miesiączka, pierw myślałam że to przez stres 

To ja zawsze już wiedziałam,że to ciąża nim się okres spoznil. No dobra z córką tak nie było to się okres spoznial,ale przy chłopakach testy już robiłam przed miesiączką 

U mnie zawroty głowy i mdlosci 

Mi spóźniał się okres, miałam objawy jak przed okresem-ból podbrzusza i piersi, utrzymywało się to tak już 2 tygodnie. W końcu po kilku dniach spóźnienia zrobiłam test-wyszedł dosłownie po 10 sek pozytywny. Teraz jestem w 6tyg i dalej mam takie same objawy-ból piersi i podbrzusza-nic poza tym.

u nas to przeczucie chyba było, przed okresem zaczeły boleć mnie delikatnie piersi, ale na okres tez tak było, po prostu oboje jakoś czuliśmy że to to i  zrobiłam tes 2 kreska była bardzo blada, w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam kolejne 2 i kreska juz była wyraźna ;)

U mnie też tylko spozniajacy się okres ☺

U mnie spóźniający się okres a po jakimś czasie dopiero mdłości 

U mnie pierwszy objaw to wstręt do alkoholu i ból piersi/nabrzmiałe piesi 

wstręt do alkoholu do dobrego odruchu ;p hahaha