Kiedy i jakie polecacie pierwsze papcie do domu . Syn rok i zaczyna coraz więcej chodzić już
U nas w domu zawsze na boso, ale do żłobka używaliśmy tych kapci z Bobux https://bobuxpolska.pl/soft-sole
Są bardzo miękkie, poleciła nam je sprzedawczyni w sklepie obuwniczym, jako odpowiednie dla takich maluchów. Dla trochę starszego dziecka polecam już trochę tańsze kapcie, ale typu barefoot, podobno nie zaburzają rozwoju stopy ![]()
Maly na boso lub w skarpetach atyposlizgowych. Noe chciał kapci.
W żłobku głównie w skarpetach. Joe chciał nosic.kapci. a zlobek nie wymaga wiec spoko.
Mój syn bardzo nie lubił kapci , do dziś ma też tak że pierwsze co to też ściąga skarpetki . Uwielbia biegać na bosaka
Mloda w zlobku dluuugo uzywala takich
Nozka oddychala nie byly potrzebne skarpetki, ktorymi gardzila
.
Do dzis chodzi na boso, a to byly jedyne butki ktorych nie mogla sciagnac.
Mój chodzi boso cały czas i u mnie i u mamy. Jedynie jak był mniejszy w zimie zakładałam grubsze skarpetki antypoślizgowe. Te attipas też są dobre bo to tylko wygonajacy się silikon na spodzie stopy. Najlepiej ogólnie dla dziecka żeby chodziło boso i kształtowało sobie stopę
u nas jedynie skarpety antyposlizgowe ale i tak zdejmuje
probowalam nawet skarpeto buty jak pokazala @Hedwiga ale często też byly wyrzucone i biega boso
Wiesz co fizjoterapeuci radzą żeby w ogóle nie było. A jak już jak najpóźniej. Moja starsza córka ma 5 lat, mamy nieocieplane schody.
Ogólnie w domu nie jest najcieplej i non stop biega w skarpetkach antypoślizgowych tego typu co są do bawialni czy na trampoliny
Moje dzieci nie lubiły nosić kapci , od razu je ściągali i po pewnym czasie miałam dość „walki” o to. Kupowałam im skarpetki antypoślizgowe , bo bałam się ewentualnych poślizgnięć . Kapcie warto wybierać z wkładką profilowaną
Moje dziecko nie lubi kapci , ja też nie noszę
U nas mimo że córka zaczyna chodzić, to po domu chodzi boso. Ja też chodzę boso, podobno to zdrowe ![]()
U nas córka 1,5 roku chodzi w skarpetkach antypoślizgowych ![]()
U nas fizjo polecała dla syna sandały/kapcie z Dawida. Ale syn ma problemy ze stopami. Teraz w skarpetach albo na bosaka nie chce chodzić
U nas podobnie jak wyżej cała 3 biegała bez kapci ewentualnie skarpetki antypoślizgowe u najmłodszej pewnie będzie tak samo ![]()
Ja chciałam mojej kupić bo już jej chód zamienia się powoli w bieg
i będzie też musiała coś do żłobka mieć ale niestety ma wysokie podbicie a pani w sklepie pokazywała nam takie które ledwo jej wchodziły na stopkę, był płacz, krzyk bo ewidentnie ja cisnęlo. Na razie odpuściłam, chodzi w skarpetkach antypoślizgowych, skonsultujemy się jeszcze z fizjo i wybierzemy coś z jej poleceniabdla małej już docelowo do chodzenia po dworzu i w żłobku.
Takze jeśli chcesz już coś kupić to gdy na prawdę zacznie już chodzić, takie co nie będą blokować czworakowania bo to jeszcze się może zdarzyć i wg mnie najlepiej gdzieś stacjonarnie poprzymierzac i zobaczyć jak dziecko w ogóle się porusza w nich
U nas pediatra powiedziała aby syn jak najwięcej chodził po trawce latem na bosaka to bardzo dobrze wpisywa na płasko stopie ![]()