Pierwsze urodziny dziecka

Tak coraz wiecej Ignasiów :()

A gdzie zamawialas wszydtko do dekoracji?

Powiem ci że u nas w placówce jest w każdym roczniku przynajmniej jeden Nikodem, kolejne męskie imię którego jest od grama i ciut to jest Kuba u nas w grupie jest dwóch kubusiów a teraz w młodszych rocznikach jest trzech Tymków

@Paulina.K Ja pamiętam jak miałam kolegę w podstawówce Kazika Boże jak ja go uwielbiam

To akurat już któraś osoba z kolei mówi pozytywnie o jakimś Kaziku jakiego znała :wink: to dobrze rokuje :smiley:

1 polubienie

Mi się jeszcze Ludwik podoba i co ciekaw dostatnio w przy godzin był chłopiec o tym imieniu.

Zdzisławy też wracają

Dużo tych starszych imion wraca to prawda :roll_eyes: mi się podobał Franciszek ale ma tak syn kuzynki ktorej nie lubię :laughing::sweat_smile:

No czasem tak jest że ładne imię jest obrzydzone przez kogoś :rofl::face_with_peeking_eye: i trzeba zmienia.

1 polubienie

O Zdzisław dawno nie słyszałam ale dużo imion wraca i dajesz dziecku bo myślisz że rzadkie imię teraz a potem jest bum :rofl:

1 polubienie

Tak samo Zbyszek ! Mam dwie znajome co urodziły Zbyszki :roll_eyes: @usmiechnietaMama ma Mieszko? Dobrze pamiętam ? Też takie imię z tych starszych i wróciło

1 polubienie

O Zdzisława jeszcze nie znam żadnego. Ale teraz rodzice wybierają imiona takie jakie się im podobają. Już nie patrzą na to czy stare czy nie.
@karolina27034 no właśnie jak kogoś się nie lubi to to nie przejdzie też tak mam :rofl::rofl:

1 polubienie

No niestety dużo czynników decyduje o wybierze imienia :laughing::sweat_smile:

1 polubienie

Kazika znam jednego co nie jest dorosły, super imię! Henio, Tadek, Stefan, Ryszard - też wracają i fajnie bo właśnie nie będą same Franki, Antki, Wojtki czy Nikosie :face_with_hand_over_mouth: Stasiów też sporo w moim otoczeniu :grin:

1 polubienie

A skąd zamawiałaś zaproszenia? :slight_smile:

Dzięki :slight_smile: mam nadzieję że nie będzie na nie bum :smiley:

No racja ale po mału kurczę wracają. Kolega z pracy nazwał swoją córkę Stefania (Stefka) :rofl: a syna Józef

1 polubienie

Oo mi się bardzo podoba i rzadko spotykane obecnie

Stefka w sumie ładnie ale mnie się źle kojarzy. Bo partnerka mojego szwagra (której bardzo nie lubię) mówi na wszystkich Stefania :face_with_spiral_eyes::face_with_spiral_eyes: myśli przy tym że jest fajna ale tylko ona tak myśli :rofl::rofl:

1 polubienie

@LawiBlue Mi się źle nie kojarzyła ale moja teściowa ma koleżanki o tym imieniu i mi się że starszymi paniami kojarzy

A to źle czy dobrze że ci się z paniami kojarzy? :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

Ano źle ani dobrze po prostu ze starszymi osobami i nie dałabym tak dziecku na imię…… wiem że kiedyś też będzie starsze ale jednak

I jeszcze jak zacznie się szkoła to już wgl czas pędzi :pleading_face::pleading_face: