Witajcie, to moje pierwsze dziecko, czytam wiele forów w internecie, wiadomo każdy poleca co innego. Dużo jednak przewija się z firmy canpol. Czy możecie polecić takie must have co powinnam kupić dla siebie i noworodka ?
Z canpolu na pewno bardzo dużo poporodowych gadżetów dla mamy się przyda. Podkłady, majtki, wkładki laktacyjne mają świetne. Dla malucha warto mieć na start aspirator. Ja mam ten ustny i daje radę, a na pewno nic się nie przedostaje do ust. Warto zastanowić się nad laktatorem. A z zakupów na później na pewno gryzaki i zabawki do wózka.
To tylko część wątków. Wystarczy trochę pogrzebać
Podbijam wypowiedz autorki komentarza
przy pierwszej ciazy mialam zarowno podklady, podpaski jak i majtki poporodowe z canpola i kilku innych konkurencyjnych firm. Mimo tego, ze wiele mam i poloznych na tik toku czy instagramie poleca jedne i te same produkty, to ja jestem zdania, ze canpol robi najlepsza robote.
Slyszalam, ze w szpitalu nie lubia podkladow z canpola przez warstwe samoprzylepna, jednak mi nikt na to nie zwrocil uwagi. Jedyne na samej porodowce Polozna wybrala inne bo mogla szybciej podmieniac.
Mielismy rowniez kilka zabawek dla niemowlakow i rowniez bardzi sie z nimi lubilam. Np. Zawieszka leniwiec, przypiecie na klips wiec mozna bylo bez problemu przewieszac. Super jakosc bo nawet po praniu nic sie nie odbarwilo, nie wyblaklo.
Wiec ja z takich najpotrzebniejszych rzeczy wymienilabym:
- Podklady
- Podpaski poporodowe
- Bielizna poporodowa
To zdecydowanie moje ulubione must have
Doskonale opisane, u mnie również położne preferowały podkłady własne a na szkole rodzenia mówiły o podpaskach Bella. Miałam paczkę canpol i dla mnie podpaski canpol fenomen!
Do sprawdzonych przykładów pod wyprawkę dla mamy dodam laktator podwójny z canpol. Juz teraz są muszle, które są znacznie wygodniejsze bo nie trzeba siedzieć i trzymać butelek. Aspirator do noska to również mój konieczny punkt. Uratował i ratuje nas z niejednego kataru
Tez korzystalam z tych postow warto tam zajrzec wiele polecajek daja dziewczyny ![]()
Sterylizator parowy do butelek od canpol baby jest świetny, najlepszy mój zakup dla noworodka . Oszczędności czasu i pieniędzy. Przy pierwszym dziecku wyparzałam wrzątkiem , wody szło dziennie ze dwa wiadra …tu wlewasz niewielką ilość i wyparzasz na raz po kilka butelek , smoczków a nawet gryzaki.
Z Canpol mogę od siebie polecić zdecydowanie podkłady poporodowe i podpaski poporodowe z tym że ja ich używałam już domu, majtki poporodowe, dodatkowo podkłady dla ciebie i dziecka, smoczki, zawieszki kontrastowe ( u nas od 3 miesiąca hitem jest ta do wózka), zawieszki pandy z grzechotką czy ta najnowsza z szumem i melodyjką do wózka i nosidełka.
Z marek polecam zobaczyć również rzeczy od bebyono, ich gryzako-grzechotka w kształcie planety, podkłady poporodowe i majtki poporodowe siateczkowe dla mnie najlepsze.
Butelki używałam z Philips Avent bo mała ulewała i potrzebowała czegoś o małym przepływie i dodatkowo z wentylatorami by jak najmniej powietrza łykała.
Jeśli masz mikrofalówkę to polecam woreczki do sterylizacji dla mnie najlepsze z bocioland chociaż canpola też są okej, dla mnie ich jedynym minusem jest to że są wysokie a nie szerokie i ciężko mi się mieści wszystko co bym chciała wysterylizować na raz ![]()
Jeśli będziesz kp lub kpi to laktator od Canpol mi się fajnie sprawdził ja mialam podwójny elektryczny z tym że używałam krótko bo mała była na mm i odrzuciła pierś, gdybym ciągnęła kpi dalej to myślę że zainwestowałbym w muszlowy dziewczyny tutaj polecały ten od Canpol. Plus pewnie tutaj warto byłoby mieć sterylizator.
Żałuję że uległam propagandzie pań z internetu i nie kupiłam butelki do podmywania z Canpol i okładów żelowych ( zakupiłam te od lansinoh i szczerze to nie jest warte swojej ceny
)
ja polecam naprawdę, wszystkie produkty canpol babies, są dobrej jakości, oferta jest ogromna, a ceny przystępne. korzystam tylko z canpol
Postów już na prawdę wiele jest można odświeżyć lub poczytać
Z tego co się orientuję to canpol robi też podkłady bez kleju. Takie pakowane po 25 sztuk
Zgodzę się, zarówno ogromny wybór, jak i ceny są bardzo przyciągające. Ja natomiast jeszcze z Lovi korzystam, butelki mammafeel u nas niezastąpione do tej pory
Słyszałam że są teraz jedne z bardziej polecanych
Miałam butelkę poporodową canpol i szczerze się cieszę że nie przepłaciłam bo to tak prosty mechanizm, że ten lansinoh pewnie działa tak samo ![]()
Dokładnie tak… Ja jak go zobaczyłam później w sklepie na wystawcę był model pokazowy, nie pamiętam dokładnie czy ta Canpol czy jeszcze jakiejś innej firmy ma regulację główki a ta lansinoh nie. Ja byłam bardzo zła na siebie bo kupiłam ich produkty taka odurzona tymi polecajkami influencerek a ostatecznie sprzedawałam większość na vinted za połowę ceny bo nic mi się nie przydało praktycznie.
Nie ma co przepłacać ![]()
Z canpola majtki poporodowe sa mega bardzo polecam, podklady poporodowe rowniez , wkladki laktacyjne musthave przy nawale pokarmu, podklady dla dzidziusia do przewijania jak i dla mamy w pologu . Dla bobasa polecam smoczki uspokajajace z canpol bo maja fajna małą tarczke i nie zatykaja noska a dziecko bez problemu je akceptuje
Oo bardzo sie zgodzę. Szykuje sobie juz rzeczy do szpitala i czekam na przesyłkę od canpol, majtki poporodowe są rewelacyjne.
Tak te 0-2 miesiące smoczki mają maleńka tarczkę.