Moja ładnie teraz budzi siem tak wstanie to pierwsze co to mówi "mama" a nie płacze
Gabi śpi w rampersie lub spodenki i bluzka z krótkim
PattMaz ja swoją 18 miesieczna córeczkę tak samo ubieram na noc :)
No mój to nie płacze tylko jeczy najlepsze jest to że on śpi oczy ma zamknięte dam mu się napić wody i idzie spać dalej mimo wszystko muszę kilka razy w nocy wstać do niego . Chociaż pochwałę się ostatnio spał całą noc obudziłam się o 6 i czekałam aż stanie byłam w szoku ale kolejna noc już była z pobodka dzisiaj np nie śpimy już od 5:30
Kasia powietrze mam akurat ok zawsze wietrze pokój więc nie wydaje mi się to bardziej zima suche powietrze jak grzejniki chodzą . Ja nigdy nie nawilżam nosa , usuwam kozy jak są żeby się lepiej oddychało i mam problem bo płacze jak coś zbliża mu się do nosa ,a wcześniej takiego problemu nie mieliśmy
Albo maleństwo też może tak nie śpi dobrze bo potrzebuje twojej bliskości trzeba poprobować kilka sposobów cos musi być na rzeczy albo jest za cieplo ubrane i się za bardzo poci w nocy przez co jest też nie spokojne ;)
Zeby w nocy tez dużo dają znać o sobie i dziecko boli i wierci się bądź budzi
Ja zauważyłam że im cieniej moje dziecko jest ubrane tym lepiej śpi.
U mnie na odwrót :) Jak mu zimno to jest dużo pobudek.
Pati to mój syn ma zamknięte oczy i jęczy, to wiem, ze pora karmienia, bo jest głodny, a nie ma siły otworzyć oczu. Zje i dzie slac dalej. A u nas takie pobudki o 5 to codzienność
a to jeszcze godzina 5 to nie ma az takiej tragedii ;) Oj mojej siostry córeczka musiała spać czy zapalonej lampce nocnej takiej malutkiej wtedy spała bardziej spokojniej chyba było jej za ciemno w mieszkaniu i czuła się niebezpiecznie ;)
PattMaz moja tak samo im mniej tym lepiej jej się spi
Kasia a ta pobudka o 5 to juz całkowita, a nie na jedzenie ;) wczoraj zasnął mi o 22.30 tak buszował w łóżeczku.. a i tak wstał o 5
aaaaa oooo to już od rana lecisz na pełnych obrotach ;D A w weekend też ci tak krótko śpi czy jednak jest wyjątek i daje wam dłużej pospac ;) ?
Chyba że spobujesz mi uciąć drzemki w ciągu dnia to dłużej pośpi ;)
U nas takie pomijanie drzemki nic nie dało a było jeszcze gorzej bo mały był rozdrażniony i marudny.Nasz też przez pewien czas budził się o 5 z czasem przeszło i wstawał o 6-7.
To prawda ucinanie drzemki nic nie daje. Moja jak nie zrobi drzemki w ciągu dnia to jest marudna pod wieczór. Zaśnie gdzieś o 18. Niby pospi do tej 6-7 ale z pobudka. Raz obudziła się o 3 w nocy i do mnie "am" więc poszliśmy do kuchni jesc
Moja córka śpi albo w body z krótkim rękawem albo w samej koszulce na ramiączka, kiedy są upały. Przykrywam kocykiem bambusowym. Zdarza się, że się odkopie z kocyka i odkryje ale chyba innego pomysłu nie ma. Jest gorąco więc myślę, że nie zmarznie.
To jak ucinanie drzemek nic nie daję to chyba trzeba to przeczekać albo później kłaść dziecko spać jesli by dało radę ;)
Kasia haha za bardzo nie mam co ucinać, bo spi 2-3 razy po 30min ;) no może mu minie to ;) dzisiaj wstal o 7 :D czasami zaszaleje ;) i nie w weekendy jest to samo ;) śmiejemy się, że z tatusiem do pracy wstaje
Gugus myślę że trzeba to przeczekać że nic na siłę nie ma co zmienić męczyć dziecko
Też myślę, że trzeba dać sobie czas. Ucinanie drzemek wiele nie da, a tylko dziecko zdenerwuje.