My obcinamy jak synuś zaśnie na cycusiu
My zawsze na śpiąco i zawsze się udaje
Ja obcinanie jak synek śpi . WTEDY jest mi najlepiej
najlepiej jak dziecko już dobrze śpi wtedy mamy możliwość zeby to zrobić na spokojnie
ja na samym początku też obcinałam paznokcie jak synek spał, później tłumacząc udało się opanować histerię które pojawiały się podczas obcinania paznokci
U nas nie było tak źle z obcinaniem paznokci
No u nas tłumaczenie jeszcze nie działa ![]()
mój synek sam wyciąga raczki żeby mu paznokietki obcinac
haha a u nas na poczatku tak bylo teraz juz tak nie ma
Ja zawsze obcinam jak śpi
ja tez obcinałam jak spalo teraz to juz tylko samo daje
córka bała sie obcinacza a teraz sama o niego prosi
tak jak i u nas na poczatku byla tragedia teraz juz sama chce
obcinałam jak Synek spał teraz ma 4 lata i daje obciąć a ja mam wprawę gdzie 10 paznokci obcinam w 2 minuty
U nas narazie nie ma problemu.
Mój synek uwielbia obcinanie paznokci od małego, nie było z tym problemu. Ale znam przypadki, gdzie mamy na śpiocha to robiły bo inaczej nie dały rady
ja wymyślam różne dziwne rzeczy żeby starszemu obciąc , teraz na topie jest " daj mamusia obetnie bo tam robaczki sa " ![]()
U nas histerii nie ma ale synek nie może usiedziec w miejscu więc obcinam mu przez sen
asiulka_26 to też jest oczywiście sposób, ale żeby potem nie było problemu
chodzi o to, ze później może się tego przestarszyć, lepiej obciąć np kilka paznokci świadomie, żeby to widział, potem za godzinę znów kilka, u mnie to bardzo zadziałało i teraz w ogóle nie ma zadnego problemu ani ze starszym, ani z młodszym
przez sen obcinałam przez pierwsze tygodnie życia, bo się bałam, teraz próbuję zamienić to w zabawę.