Płyn na problemy skórne

Cześć. Czy możecie polecić dobry jakościowo/naturalny płyn do kąpieli , żel pod prysznic dla dziecka z podrażnioną skórą ? Z pewnością były podobne polecajki , ale może na rynku są nowe , ciekawe produkty i chciałabym je poznać. A może najlepsze po prostu szare mydło ? Problem z podrażnionymi , czerwonymi , suchymi rączkami. Tylko tutaj jest zmiana , reszta ciała bez zmian. Jednak chciałabym coś i do rąk i do ciała 

edit

założyłam„ dwa podobne wątki, ponieważ wyszedł błąd na stronie. Najpierw dałam jeden wątek , ale pokazało , że nie da się go dodać. Odrzuciło cały wątek. Więc dodałam drugi raz , ale wcześniejszy też dodano. Więc napisałam oddzielnie o kremie i oddzielnie o płynie do kąpieli. Rozbiłam jeden wątek na dwa , ponieważ nie da się usunąć jak już jest dodany.

U nas sprawdził się eloderm  krem aktywny , przy pierwszym dziecku używałam też advantan ale to już na receptę bo steryd ale działa w moment   

Teraz widzę że nie tutaj odpisałam bo zrobiłaś dwa osobne wątki Do jednego tematu 

MammaNK dodawałam wątek i wyszły tak jakby dwa w jednym czasie. Odrzuciło post , dodałam kolejny raz a okazało się , że tamten jednak dodano . Usunąć się nie da. Także słabo wyszło 

W takim razie muszę kupić ten eloderm. Mam nadzieję, że pomoże 

Eloderm w kremie u nas też na początki krostek noworodkowych. Teraz jesteśmy na la Roche Posay i bardzo sobie go chwale

Szare mydło to klasyk, ale warto sprawdzić delikatne płyny dla wrażliwej skóry. 

Emolium polecam 

My używamy cały rodzina Emotopic. Wszyscy jesteśmy alergikami i mamy skórne problemy. 

Linomag próbuj użyć. 

Lek na steryd też miałam dla córki,  ake ważne że jak jest do ciała to nie do buzi , i też ciężko żeby nim rączki smarować bo będą od razu w buzi:((((

Ja polecam La Roche Posay, mają super preparaty i do mycia i do smarowania. Albo jeśli chodzi o balsam po kąpieli to Cetaphil też jest rewelacyjny. 

Polecam ten żel jest świetny. 

oststnio mamy Mixa baby dla synka i pisze a nim że zawiera glicerynę i olej ze słodkich migdałów 

Ostatnio  ktoś  mi mówił  ze ten rossmanowski  płyn z babysream ma dobry  skład. 

Mi dermatolog I położna  mówiła  ze kompiel  w krochmalu  jest  dora  dla skóry  dziecka. My tylko  make stosowaliśmy na odparzenia (jak robiła sie czerwona du***) I pomagał za pierwszym razem

W każdym razie daj znać co pomogło.

Moja córka to już suche palce od ssania :(

Kurde kupiłam  ten płyn na paluszki i muszę się przemoc aby go zacząć używać... minęła jej biegunka  więc paluszek już powoli musi iść w odstawkę... a jak nie będę umiała dać rady sama to będę musiała iść do specjalisty, co niestety widzę się z kosztami :( 

Polecam Emolium i Mixa - są bardzo dobre :)

Pediatra poleciła żeby przez jakiś czas używać wyłącznie szare mydło. I tak robimy. Tyle , że tak naprawdę na rączki pomogła zwykła , najtańsza maść z witaminą A 

Maść z apteki , fajny skład. Smarowałyśmy suche miejsca i poprawa szybko nastąpiła. Prysznice córka bierze krótkie i rączki po myciu mówiłam żeby osuszała ręcznikiem a nie nim tarła.  

ja również polecam Emolium 

Dziewczyny, a czy stosowałyście może do kąpieli maluszka olej ze słodkich migdałów? Jestem ciekawa Waszych opinii

Kompiel  w krochmalu. Stary  ale sposób  najlepszy  wg dermatologa  I położnej.