Początki ciąży jak to u was wyglądało?

Krysia12345 wow to musiała być niespodzianka! U nas co prawda starania trwały 2 lata, ale już sobie odpuściłam i akurat w tym momencie zaszłam w ciążę, więc też było to zaskoczenie. Nie zorientowałam się po opóźnionej miesiączce, bo miałam nieregularne cykle i u mnie kilka dni spóźnienia to była norma. Test ciążowy zrobiłam bez większych nadziei, bo na początku cyklu byłam u ginekologa i mówił mi, że mam policystyczne jajniki a z tym ciężko o ciążę.

Miałam ogromne szczęście, w ciąży nie miałam nudności. Na początku byłam bardzo senna. Drzemka łapała mnie nawet w pracy po południu. Chodziłam spać wcześniej, bo byłam padnięta. W drugim trymestrze już energia wróciła, w trzecim trymestrze znów osłabienie i senność.

Ja o ciaży dowiedziałam się tydzień po spodziewanej miesiączce. Miesiączki nie bylo wiec postanowiłam wykonać test ciążowy który wskazał 2 kreseczki. . Wizyta u ginekologa , na usg bylo widac pęcherzyk jednak lekarz kazał przyjsć na koleją wizytę za dwa tygodnie by zobaczyć czy na pewno doszlo do zapłodnienia. Na całe szczęście udało sie :slightly_smiling_face:
Bardzo uciążliwych objawów narazie nie miałam. Na początku bylam bardzo senna i chodziłam bardzo rozkojarzona. Aktualnie odczuwam dużą tkliwość piersi, a także powiekszył sie ich rozmiar , czuje poprostu jakby były obrzęknięte :roll_eyes::slightly_smiling_face:

U mnie od samego początku ciąży miałam okropne nudności. Do tego lekkie bóle podbrzusza, powiększenie i tkliwość piersi.

U mnie przeważało okropne zmęczenie, mogłam spać i spać. Bywały dni, że wstawałam na 8 do pracy, wracałam o 16, jadłam i szłam spać. Budził mnie mąż, który wrócił o 22 z drugiej zmiany. Szłam się tylko wykąpać i znów spałam.
Dodatkowo mdłości no i u mnie praktycznie od razu był większy apetyt oraz ból piersi