Dziewczyny jaki najlepszy i najszybszy sposób aby podgrzać mleko ? Czasami mam wrażenie że trwa to wieczność szczególnie w nocy…
Polecam podgrzewacze elektryczne! Ułatwiło nam to bardzo szczególnie w nocy.
Pytasz o podgrzanie swojego mleka ? Ja swoje podgrzewałam w podgrzewaczu lionello thermup double ale podgrzanie z lodówki trawalo nawet 10 minut, z temperatury pokojowej krócej bo około 6 min. Nie odkryłam lepszego sposobu.
Czasami wyciągałam mleko z lodówki wcześniej ale czasami synek przesypiał dłużej i mleko się psuło
Polecasz jakiś konkretny model ?
Ja właśnie podgrzewam w gorącej wodzie i właśnie czasowo wygląda to podobnie
My mamy podgrzewać Philips, mi się wydaje że to trwa moment, ale nigdy nie mierzyłam ile konkretnie. Syn w dzień jeńców 2.5-3 h więc ja trzymam na blacie i takie nie podgrzewane daje. A w nich to wiadomo, że wszystko się wydaje że dłużej trwa.
W wątku powyżej masz trochę na temat podgrzewania mleka i podgrzewaczy jakie są używane ![]()
To ja w tym czasie co mleko się podgrzewało (już jesteśmy na mm i korzystam z termosu jak to opisywałam w wątku który wyżej @Wesola95 wrzucila ) to dawałam smoczka i w tym czasie przebierałam pieluchę, dla zabicia czasu, bo te 10 min w nocy trwa jak wieczność. W dzień byłam w stanie wyłapać jak synek będzie się budził więc wyciągałam mleko z lodówki i wtedy której się podgrzewało jak już synek się obudził
My używaliśmy i używamy podgrzewaczy z lovi i canpol. Zależy gdzie akurat korzytamy.
My mamy podgrzewacz i w nim wodę w butelce. Cały czas na dobra temperaturę do zrobienia mleka. Nie wyobrażam sobie bez funkcjonować xd
Podgrzewacz stacjonarny w domu , teraz sa takie super , ze trwa to doslownie chwilke .
I akurat jest promka ![]()
Canpol babies Podgrzewacz i sterylizator 7w1 z termostatem i lampką https://share.google/0eJqacmKUPlJLD4JZ
Dodatkowo jest tez opcja sterylizacji.
Ja akurat czesto korzystam tez z funkcji podtrzymywania temperatury . Jak np gdzies wychodze np do sklepu a maz albo babcia zostaja z mala to wkladam, ustawiam temperature i wiem , ze odrazu maja idealna temperaturę
A ma opcję wyłączenia po kilku minutach ? Mam lionello i strasznie długo podgrzewa jedzenie i wiem że podgrzanie np 120 ml wody trwa 8 min to w międzyczasie zaczynam zmieniać pieluchę synkowi i go przebierać to po tym wszystkim woda jest już za gorąca bo po 8 minutach dalej grzeje i muszę później chłodzić wodę ![]()
Ja polecałam już w innym wątku
Zdecydowanie polecam podgrzewacze do mleka. W nich naprawdę można szybciutko podgrzać mleko, można również utrzymać ciepłą temperaturę mleka przez dłuższy czas. Miałam podgrzewacz z Canpol i z Lovi i oba polecam! Może się wydawać, że to zbędny gadżet, ale ja w podgrzewaczu sterylizowane też smoczki czy małe gryzaki, pojedyncze butelki, rozmrazałam pokarm czy przy RD zupki. Słoiczki z zupkami czy daniami to czasem do tej pory podgrzewam w ten sposób, bo jest najszybciej.
Takie urządzenie jest świetne 2w1 zajmuje mniej miejsca. My mamy sterylizator i podgrzewacz osobno też z canpola ale mały blat i taki 2w1 świetnie by się przydał.
Zdecydowanie zerknij na podgrzewacz od canpol babies
ten który ma od razu sterylizator. Totalny hit , ma lampkę , która też jest bardzo pomocna bo w nocy nie musisz zapalać światła. Także polecam z czystym sumieniem
Potwierdzam jest świetny
@MamusiaNM ty go chyba też zamawialas ![]()
Ja mam z lovi i Canpola i świetnie się sprawdzają.
tak jak mowimy o podgrzewaczu canpol 7w1 to tak zamawialam bo tu polecany byl
i jestem bardzo zadowolona
Właśnie kojarzyłam że chyba ciebie namówiłam na niego ![]()