Podpaski wielorazowe

Dziewczyny ostatnio natrafiłam na podpaski wielorazowe i zastanawiam się czy są coś warte.Ceny sa rożne i wąchają sie od 15 zł do nawet 100 zł Są rożne rozmiary pewnie w zależności od obfitości miesiączki,sa podpaski na dzień i na noc,są długie krótkie i  maja piękne wzory.osobiście produkt mnie zaciekawił.Co sądzicie???Uzywałyście???

https://www.ekomaluch.pl/zul_m_Kosmetyki-naturalne_Naturalne-artykuly-higieniczne_Podpaski-wielorazowe-1875.html

https://wielorazowka.pl/produkt/wielorazowe-podpaski/

https://www.betterland.pl/podpaski-wielorazowe/5890-zestaw-3-podpasek-wielorazowych-saszetka-floralie-regular-charlie-banana-4897025613423.html

Nie używałam i jakoś mimo wszystko mnie nie przekonują do siebie... nie wyobraża sobie tego prać.Raczej pozostanę przy tradycyjnym rozwiązaniu.

Mnie też niestety nie przekonuja takie rzeczy;( nie wyobrażam sobie zmiany takich podpasek w pracy zwlaszcza przy intensywnym.krwawieniu;(

Jednak dla mnie to produkty jednorazowe, potem jeszcze to pranie;( nie ja jestem zostanę przy standardowych jednorazowych;)

Też się już kiedyś na takie natrafiłam ale jakoś mnie nie przekonały. Wolę tradycyjne.

Mnie również. Może dlatego że nie jestem zwolenniczką jakichkolwiek podpasek. Wolę ubrać tampony.

Podpaski się czuję. Ja np stojąc koło kobiety ktora ma okres czuje ten specyficzny "zapach" i wiem o tą ma okres. Mi jest ogólnie nie wygodnie no nie lubię :D

Anulka ja ogólnie te w większości używam tamponów mnie te podpaski zaciekawiły ale właśnie wole poznać wasze opinie.Czytalam opinie pod produktem i tam każdy zachwala,że nie przecieka,jest wygodna i ogólnie same.superlatywy...

Co mnie też jeszcze dziewczyny zdziwiło to to że tam laski zalecają 3 szt na okres- dwie na dzień i nedna noc- szok że tak mało....I tu pytanie czy one takie chłonne??? 

Być może. Tylko to pranie mnie przeraża. Na pewno najpierw trzeba by odpłukać i dopiero do pralki lub prać tylko ręcznie ,co wydaje mi się zdecydowanie nieprzyjemne.

A ja się zastanawiał nad majtkami menstruacyjnym i bo słyszałam wiele dobrych opinii 

Słyszałam ale nie używałam póki co mnie nawet nie przekonały, coraz częściej zaczynam się zastanawiać nad kubeczkiem menstruacyjnym :) na pewno po podłogu będę chciała porozmawiać z ginekologiem o wadach i zaletach :) 

Majtki menstruacyjne chyba jeszcze gorsze bo co jak masz miesiaczke ze skrzepami jak masz  miesiaczki krwotoczne No mnie nie przekonują;)

No mnie też nie bardzo to przekonuje. Nie wyobrażam sobie zmiany takiej podpaski np gdzieś na wyjeździe. Schować do torebki? Nie slyszalam ogólnie wcześniej o takich ale nie zdecydowałabym się 

Pati, mnie też ciekawi ten kubeczek. Ta opcja dla mnie brzmi bardziej przekonywujaco.

Mnie również nie przekonują tego typu rzeczy a nawet mnie to brzydzi. Tak jak piszecie co z tym zrobić na jakimś wyjeździe czy w pracy, gdzie schować zużytą podpaskę. Samo pranie to chyba też nieprzyjemna rzecz nie tylko dla nas ale też innych domowników. Jakoś nie wyobrażam sobie wiadra w łazience z odmaczającą się podpaską. 

Aż mi ciary przechodzą normalnie 

Madzia,no właśnie mam to samo. Jestem w stanie zrobić wiele rzeczy, ale akurat to jeśli jest możliwość odpuścić i załatwić to w inny sposób to ja wolę to tradycyjne rozwiązanie. 

Fajnie ,że niektóre z kobiet chcą i lubią takie eko rozwiązania i jak najbardziej to pochwałę ,ale akurat to nie dla mnie.

Ja to nawet się zastanawiam jak to prac bo krew jednak jest ciężka do sprania, więc nie wiem czy takie zwykłe namoczenie by pomogło BN i po takim częstym praniu na jak długo takie majtki by się sprawdziły. 

Moze było by to dobre rozwiązanie dla kobiet który przytrafia się sporadyczne nietrzymanie moczu nizeli okres 

Skoro to jest wielorazowe to może jakoś jest tak skonstruowane że D ssie łatwiej wyprać. Inaczej nie miało by to kompletnie sensu 

Ja styczności z takimi podpaskami nie miałam natomiast osobiście chyba bym się nie zdecydowała tak samo jak nie zdecydowałam się na wielorazowe pieluchy przy dziecku tak i takie podpaski do mnie nie przemawiają nie przemawiają do mnie ich wzorki kolory bo nie o to tutaj tak naprawdę w tym chodzi aby takie podpaski były ładne tutaj chodzi o higienę ja jestem osobą która musi mieć szybko sprawnie i na temat takie wielorazowe zabawy to jednak nie jest moja bajka Zdecydowanie wolę podpaskę którą ściągnę wyrzucę zakładam czystą świeżą nową .Natomiast jeżeli ktoś próbował i i odpowiada mu takie rozwiązanie bije brawo i moim zdaniem bardzo duży plus jeżeli chodzi o ekologię

No to faktycznie jak czytam wasze komentarze to moj zachwyt spada.No faktycznie z tym praniem to trzeba od razu więcej teraz widzę minusów niz plusów. 

Myślę ze ja wole jednorazowe te do mnie nie przemawiają