Cześć, chciałabym poznać wasze zdanie na temat podróżowania samolotem z niemowlakiem ![]()
Mnie osobiście bardzo stresuje podjęcie decyzji co do podróży samolotem z 4 miesięcznym maluszkiem. Nie wiem czego się spodziewać i czy jest to najlepszy pomysł ![]()
Nie podróżowałam wiec nie wiem jak to jest ![]()
Znalazłam na forum taki watek:
Stary ale można go podbic
nie ma tam wiele postoŵ wiec mozna też poczytać sobie.
Ja też nie, ale możliwe że nas to czeka więc też chętnie poczytam.
Raz leciałam i Pani obok miała mniej więcej takiego malucha i o wiele przyjemniej się leciało mi jako pasażerowi z tym maluchem niż ze starszymi dziećmi … które np dostawały GWIZDEK i rodzice totalnie nie reagowali.
Płacz dziecka jest dla mnie okej bo to jedyny przekaźnik malucha a co do starszych no to też mogą się bać czy coś ich boleć itd no ale żeby wpaść na pomysł żeby gwizdek dać dziecku w samolocie no ja bym na to nie wpadła.
A co do malucha to jadł i spał
podróż ok 1,5h więc zależy też pewnie ile czasu
Bardzo chętnie poczytam opinie innych ![]()
My lecieliśmy jak syn miał 6 miesięcy i była to super podróż , mieliśmy jedzonko syn był na cycu większość przespał lot trwał 3 godzinki . Dodatkowo fajne zabawki pod ręką i było naprawdę super ![]()
Ja jeszcze zdania nie mam ale we wrześniu lecimy pierwszy raz z córką, bedzie miala pól roku. Na pewno biorę kilka zabawek, czytalam że na starcie najlepiej zeby dziecko bylo na cycu lub ssalo smoczek żeby uszy sie nie zatkały. Planujemybtez wsiasc jako ostatni zeby jak najkrócej siedziec przed startem. Rozwazam tez zakup sluchawek wyciszajacych dla małej.
Serdecznie polecam Ci grupę - podróżowanie z niemowlakiem i małymi dziećmi na FB tan jest tyle super pro tipów
Sama pewnie bym się stresowała wiec cię doskonale rozumiem, ja przemierzam całą Polskę samochodem i dzieci mają miesiąc i jest to dla mnie stres czy nie będzie dramy podczas podróży do dziadków ![]()
@AnetteSo dzięki za link, pozwole sobie skorzystać ![]()
@Patrycjaw25 jak moja córka miala 2 miesiące to dlugiebpodroze były super, cala droga przespana z przerwa na jedzenie a tez jedziemy kawal Polski do dziadków, teraz juz podrosla i jest troche marudzenia i trzeba zabawiać
Ja również dołączę do grupy, zobaczę co tam jest
Moja dzidzia 3 miesięczna lot 2 godzinny przespała. Nakarmiłyśmy się przed samym wylotem. Ale chyba nikt Ci nie da złotej rady każde dziecko jest inne i inaczej reaguje na różne bodźce. Musisz zaufać swojej intuicji.
![]()
![]()
super ta grupa jest
Powiem szczerze bardzo praktyczna bo i wymieniamy się doświadczeniami o MOP restauracjach ale i hotelach. Szczerze zazdroszczę jak niektórzy biorą dzieci w bardzo dalekie destynacje
Ja wgl pierwszy raz byłam w takim mopie już niestety nie pamiętam gdzie to było, ale pani miała kwiatki wystrojone , sprzątała zaraz po każdym , bardzo pięknie pachniało i była taka uprzejma do każdego .
Ja też, może ten dam
bo wlansie były kwiatki i mega ładnie i czysto ! Raz w takim byłam w Polsce i też nie pamiętam gdzie ale byłam w szoku że u nas tak to wygląda
Potrafi niestety, ale większość jest obskurnych
Ja żałuje , że nie zostawiłam tam sobie pinezki ![]()
@AnetteSo bo niestety ale ludzie nie szanują dużo .
Ale i tak ładniej jak w Niemczech
My tylko wieczorem jedziemy bo synek nie lubi podróżować widocznie jest mu niewygodnie w foteliku🙄
Ja tez rozważam kupno słuchawek ![]()
Tez myślimy nad taką opcją jesli w przyszłości będzie ciężko pokonać trase w dzień