Kiedy córeczka miała 2,5 miesiąca, mój partner musiał wyjechać w podóż służbową za granicę. Moi rodzice mieszkają w Niemczech. W Polsce jesteśmy sami, więc pomyślałam, że warto byłoby się wyrwać razem z nim. Nasza podróż miała 800 km. Dużo myślałam przed wyjazdem jak to będzie. Strach i przygotowania trwały jakiś czas przed podróżą.
my również od samego początku dużo jeździmy z mała, co prawda nie za granice ale zawsze, uwielbia jeździć samochodem
Bardzo fajne jest to że często różne środki transportu są coraz bardziej przygotowane na niemowlaków. Samoloty i pociągi mają odrębne pomieszczenia. Wiadomo w aucie w każdej chwili można sie zatrzymać i jest to większy komfort
nasz skarb również dobrze znosi podróże
gdy mój synek był malutki i miał 3 mmiesiące odbyliśmy pierwszą podróż, ktróa przebiegła rewelacyjnie teraz gdy ma już 1,5 roku jest trochę gorzej bo nie przesypia całej podróży więc muszę się natrudzić by umilić mu podróż
podróże z takim maluchem to sama przyjemność
u nas powrót do domku będzie pierwszą podróżą prawie 100 km
jak jechalismy na wakacje to podróz bardzo fajnie przebiegała bo synek tylko spał
jeszcze malenstwa nie urodzilam , ciekawe jak bedzie znosil podroz
gdy dziecko jest malutkie to ładnie śpi podczas drogi , teraz gdy córka ma 14 miesięcy już tak dobrze nie jest. Trzeba ją zabawiać całą drogę
a szczerze przyznam że moja córka nie jest miłośniczką podróży samochodem a mimo to tą zniosła rewelacyjnie
my tak daleko nie jechaliśmy z córcią
fajne są podróże jak dziecko śpi
u nas na szczęście w aucie jest spokój bo mała śpi
Nasza właśnie zaczyna przeżywać podróże
mojego syna pierwsza podróż 4 godzinna wprawdzie była gdy miał 1,5 miesiąca przespał całą drogę w jedną stronę w drugą z przerwą na karmienie nie było najgorzej
synek maił niecałe półtora roku jak pierwszy raz lecieliśmy samolotem niecałe 3 godziny i było wszystko ok
moja miała ponad tydzien jak pojechalismy z nia pociagiem
nie lubie podróżowac z moimi dziecmi, jest to dla mnie stresujace, płacza, wierca sie
mala jak tylko wsiada do fotelika w samochodzie to spi