Dziewczyny, czy używałyscie do karmienia piersią specjalnych poduszek? Może radzilyscie sobie inaczej? Ja przy pierwszy dziecku miałam Tiny Star, i przez pierwsze tygodnie ciężko się jej używało, bo była na mnie za mała w obwodzie
może macie jakieś fajne do polecenia?
Bardzo żałuję, że nie zabrałam ze sobą juz do szpitala, musiałam podkładać kołdrę i nie było to wygodne rozwiązanie. Mam poduszkę z Bonjour Cherie, dokupiłam później dodatkowy pokrowiec w Ikea, bo podczas karmienia brudziła się trochę poduszka. Dla mnie jest super. Synek ma zaraz 9 miesięcy, jest już na mm i nadal używamy np. podczas wieczornego karmienia. A przy początkach kp jak potrafił jeść 40 minut to było super ułatwienie, często też podkładałam poduszkę podczas drzemek kontaktowych i wtedy czułam że bobas jest bezpieczny i sama zasypiałam na siedząco😂
Ja mam kurę z La millou i kiedyś w Biedronce były to zakupiłam i obie się dobrze sprawdziły.
U nas z Ikea, twarda, duża dziecko stabipnie na niej leżało, neurologopeda nam je poleciła , bo córka ciągle się krztusiła i nie miala odpowiedniej pozycji przy innej mojej poduszcze ,takiej spłaszczonej i miękkiej
Mozesz dokupić do niej poszewkę w króliczki ,ja dokupiłam bo mleko mi pryskało więc czesciej musiałam prac poszewki ![]()
Ja nie pomogę bo nie używałam lepiej było mi na normalnej poduszce dziecko kłaść
U nas się sprawdziła Mothethood, która była dość twarda i druga, którą miałam to Cebuszka - zupełnie coś innego; wypełniona w środku kuleczkami (mozna je uzupełniać) ja ich miałam dość mało więc formowałam sobie poduszkę tak jak w danym momencie potrzebowałam
Ja miałam ale taka średnia była, ostatecznie skończyła jako kokon dla małej ![]()
Żałuję że nie miałam jakieś w szpitalu bo tam było mega niewygodnie karmić, w domu to już na luzie poduszka większa i puchata i tyle ![]()
Super, dzięki za polecajki
Ja przy pierwszym nie miałam , przy drugim chciałam sobie taką kupić poczytam jakie polecacie
Ja używałam na początku pewnie jako niejedna tej poduszki do spania, ale dziecko zaczelo brac pierś tylko jak ja byłam wygięta, wręcz zwieszona nad nią, inaczej puszczala, nie mogłam się wyprostować ani oprzeć bo krzyczała i puszczała pierś
Ja przy pierwszym dziecku nie miałam, ale tez nie karmiłam piersią wiec była zbędna . Jeśli tym razem uda sie karmić piersią to będę rozważała zakup . Wiec poczytam polecajki ![]()
Ja miałam właśnie tiny star i uwielbiałam ją, teraz dziecko już się na niej nie mieści i starszak przywłaszczył siebie do zabawny
Ponoć dobra po poduszka do karmienia musi być twarda, żeby dziecko się w niej nie zapadało
ja miałam Tiny star właśnie i była super
Przy pierwszym dziecku miałam poduszkę do karmienia, ale nawet nie wiem z jakiej firmy, bo była pożyczona. Nie używałam jej jakoś długo. Może z miesiąc czy dwa. Myślę, że dla drugiego dziecka mimo wszystko kupię, bo na te pierwsze tygodnie może się przydać. Do szpitala nie brałam żadnej poduchy, ale to akurat nie był problem, bo były tam poduszki ciążowe, które też dobrze się sprawdzały przy karmieniu.
Hej, ja może nie karmiłam jakoś super długo, ale przy pierwszym synu miałam kurę babci Dany i nie wyobrażałam sobie karmienia bez niej. Teraz planuję kupić Neno Tula, bo w Preglife uruchomili kod rabatowy na cały asortyment neno, więc przy okazji zakupu laktatora, zamówię od razu tę poduszkę.
Ja do szpitala też nie brałam bo bałam się, że przyniosę na niej do domu jakieś szpitalne patogeny, po szpitalu wszytko prałam w wysokich temperaturach, bałam się że jak tak potraktuje ta poduszkę to się zniszczy, no i zanim by wysychała to też czas, a karmić trzeba na już tu i teraz
Ja mam babymam i jest fajna. Dość spora
Ja nie umiałam używać ![]()
ale ja też długo nie próbowałam KLP, więc nie jestem miarodajnym przykładem ![]()
Kura babci dany mi się sprawdziła ![]()
Tiny Star super twarda i wysoka. Może tylko mi tak brzuch wolno schodził że się w nią nie miescilam ![]()