Podziekowania dla gości chrzest

Omatko :open_mouth: przecież to się przyda na komunii i wgl taka pamiętka to jak to sprzedać

Ja to nawet nie wyobrażam sobie kupić taką używaną , ja mam nawet moją świecę ze chrztu :smiling_face:

Swoją ma gdzieś schowana moja mama :laughing:

To u mnie było tak że mąż był chrzestnym u syna siostry więc mu kupowaliśmy i jak teraz jaostra została chrzestną naszego to już wiedziała że trzeba kupić

Tzn wiecie co oczywiście to z dawien dawna przypisana powinność matki czy ojca chrzestnego, ale ja chciałam dziecku kupić takiw jak mnie się podoba i żeby to współgrało ze sobą :slight_smile:

My chyba jak kupowaliśmy to pytaliśmy jakiego typu chcą.

To ja się pierwszy raz dowiedziałam o tym że chrzestni kupują świece , na tej grupie

To prawda kokarda dodaje uroku tej świecy :smiling_face_with_three_hearts:
@Mama.kacperka je też nie wyobrażam sobie kupić świecy używanej :see_no_evil: ale powiem szczerze już mnie nic nie zdziwi jak smoczki używane sprzedają :see_no_evil:

@karolina27034 co kupują? :thinking: bo niewiem czy dobrze czytam rybną grupie? :thinking:

1 polubienie

Że świece i szatkę powinn kupować chrzestnii​:face_with_peeking_eye: Boże co ja tam napisałam :face_with_peeking_eye:

Na tym vinted to już mnie nic nie zdziwi :rofl::face_with_peeking_eye:

Właśnie nie każdemu, u mnie nie było :wink:

1 polubienie

:joy::grin::rofl: też się nad tym zastanawiałam co to może oznaczać :crazy_face:

Dziewczyny też warte zapamiętania jest aby każde dziecko miało swoją świecę do chrztu, a po po kimś. Potem ono idzie też do komunii właśnie z nią :slight_smile:

Nie wpadłabym na to by dać tą samą świecę wszystkim swoim dzieciom :smiling_face:

Dla nie to oczywista wiadoma :laughing:

Też bym na to nie wpadła akurat ale i że do komuni się idzie też nie bo u mnie tak nie było

1 polubienie

Dla mnie też, ale niektórzy to wcale o tym nie myślą :see_no_evil:

Oooo używane :woman_facepalming: nie wiem czy ktoś to kupuje :open_mouth::open_mouth:

Taaa, też mnie to mocno zdziwiło bo jak tak nie miałam