Dziewczyny czy u Was się coś takiego praktykuje by wręczać chrzestnym prezent? Zastanawiam się nad tym ale do obdarowania mielibyśmy 4 osoby. Chciałbym żeby prezenty były spójne nie muszą być identyczne. Dajcie znać czy w ogóle byście takiego coś robiły a jeśli tak to podrzućcie jakieś pomysły ![]()
Ja u mojej 3 starszych na komunię zawsze dawałam obrazek z tekstem podziękowania
na chrzciny nie dawałam
U nas nie było nic takiego na chrzcie, jedynie przed dostali prośbę o bycie chrzestnymi i taka harmonijkę zdjęciowa z empiku z prośbą zrobiłam im i chyba winko bo to para była.
raczej nie planuje nic takiego przy kolejnych okazjach, ja nigdy nie jestem za takimi kurzolapami, pamiątkowe zdjęcia coś do zjedzenia/ wypicia okej ale wszelkie dyplomy, ramki, szkła grawerowane magnesy itd to dla mnie coś co jest do zdjęcia i później leży w szufladzie lub szafce i w końcu trafia do kosza. Jeśli już coś chcesz to ja bym postawiła na jakiś box lub koszyk z herbatkami konfitura do syropem, kawka, czymś słodkim itp zależy co kto lubi
Ja nigdy nie dostałam ani na chrzciny ani na komunię, mąż też nie i też nie planujemy nic dla chrzestnych na chrzciny. Dla mnie to zbędny wydatek a później też nie ma co z tym zrobić. Dbam o to żeby nie mieć niepotrzebnych i nieprzydatnych rzeczy w domu więc też nie chce dać komuś prezentu z którym ktoś nie wiedziałby co zrobić.
U nas się czegoś takiego nie praktykuje, ale w sumie teraz to się już dziękuję za wszystko, nawet za to, że goście przybyli na wesele
wiec jakbym już coś miała kupować to dosłownie byłby to jakiś symboliczny drobiazg ;€
Oj taaak, ja nie raz wspominam te prezenty dla gości na ślubie… Jedni znajomi mieli bardzo mało kasy, robili na szybko w knajpce obok usc, ale młoda uznała że ona prezenty musi mieć… Dostaliśmy dwa takie same magnesy z ich imionami i data, które ostatecznie wyrzuciliśmy przy przeprowadzce gdyż ani nie mamy miejsca na trzymanie takich pamiątek, ani miejsca żeby go powiesić.
Sama zastanawiam się, bo mamy mieć roczek i chciałam upiec ciasteczka 1 i ze stempelkiem happy birthday czy dać właśnie w torebeczkach po kilka ciastek i takie zdjęcie ala instax małej z różnych okresów życia czy jednak odpuścić ![]()
Ja nie dostałam ani prośby ani podziękowania
ale widziałam , że teraz są takie fajne ![]()
Ja dałam magnesy na lodówkę. Ale teraz bym nic nie dała bo tak naprawdę to tylko pierdoła która leży i się kurzy. Ja nie lubię ogólnie takich rzeczy więc dla mnie to strata pieniędzy. Ale każdy robi jak chce nie neguje ![]()
U Nass sie dla samych chrzestnych nie praktykuje. Ale ostatnio ze wszystkich komunii czy chrztów wychodzilisny z “czymś”. Magnesy, różańce, slodkosci.
Sami na chrzcie na wychodne dawalismy male magnesy serca i personalizowane krówki m
Ja nic nie dawalam , chociaz widzialam , ze teraz jest taka moda . Tylko pytanie czy jest sens . Magnesy ze zdjeciem na lodowke na przyklad , nie kazdy powiesi , zazwyczaj wyladuje w szufladzie ze wszytskimim i niczym , to samo z bryloczkami . Moze po prostu cos slodkiego ? Jakies merci albo inne ralaello . Napewno bedzie in milo a koszt nie bedzie ogromny
No właśnie ja też nie lubię tego typu rzeczy kurzołapaczy i myślałam i czymś użytecznym albo zjadliwym typu Box herbata/kawą coś słodkiego. Dla kobiet myślałam o bransoletce ale to już by zwiększyło koszta. Ja chrzestną nigdy nie zostałam a mąż dwa razy i nie dostał nic.
@Wesola95 ja myślałam że podziękowania po weselu są takie popularne i sama się skusiłam ale zrobiłam sama breloczki z makramy. Miło mi było jak widziałam później że rodzina miała je przy kluczach
znowu dla świadków też nie mieliśmy podziękowania i potem żałowałam że o tym zapomniałam.
Podziękowanie dla każdego gościa z kolei na chrzcinach akurat uważam za niepotrzebne, ale chrzestnych myślałam wyróżnić. Chociaż przy pierwszej córce nie daliśmy akurat nic ![]()
Mam dokładnie ten sam dylemat.
Ja jeszcze zastanawiałam się czy czasem nie robić takich prezencików z prośbą o zostanie chrzestnym/chrzestną.
Ale jakoś kompletnie nie mam weny aby myśleć nad pomysłem co by miało to być.
Chociaż dla chrzestnej myślałam o bransoletce z naturalnymi kamieniami bo lubi takie rzeczy a dla chrzestnego to nie wiem ![]()
Co do podziękowania to może po uroczystości dałabym ładnie oprawione wspólne zdjęcie i coś słodkiego.
Mój mąż ostatnio podawał i w ramach podziękowań dostał takie drewniane pudełeczko z aniołkiem. W środku jest zdjęcie chrześniaczki z podziękowaniami.
My dawaliśmy dla wszystkich gosci magnes z podziękowaniem za przybycie ![]()
Przy 1szej córce nie dawałam podziękowań , przy 2giej też nie bede nic kupowala ![]()
Ja na prośbę przy pierwszej córce dawałam takie drewniane obrazki gdzie się odkrywalo stopki i pod nimi była prośba. Teraz zamówiłam takie podobne ale dużo mniejsze i mają magnes do przyklejania
U nas czegoś takiego nie ma . Ale chętnie podejrzę jak to u was jest ![]()
Ej, mega fajnie to wygląda ![]()
Ale tak szczerze to ja bym na twoim miejscu przemyślała czy faktycznie coś robić, bo skoro przy pierwszej nic nie daliście a może te osoby też będą /znają się to trochę kiepsko byłoby teraz coś dać no bo czemu ci są wyjątkowi.
Coraz częściej się spotkam z drobiazgami w postaci magnesów - czy to chrzciny, komunia, ślub ![]()
![]()
No masz rację bo chrzesni starszej też będą teraz na chrzcinach bliźniaków ![]()
A no to Prośbę chcesz czy prezent już po Chrzcinach dla rodziców chrzesnnycj :)?