Co tam Mamusie nie było nas długo tutaj
U nas teraz był cieżki okres nocki nie przespane ledwo żywa wstawałam mała zabkuje na raz jej wyszły 4 czwórki i 4 trójki i jeszcze płacz bo tata musiał wyjechać w delegacje i teraz cały czas mamoza chociaz kocham te jej tulenie sie do mnie ale czasem potrzebuje chwili zeby odetchnać macie jakieś rady jak przetrwac ten okres?
Ale z plusów Moja córeczka pieknie zaczeła mowic ma juz 14 miesiecy i mowi np. “Co” “tak” “nie” “to tam” “to ja”
I wiadomo tata,mama,baba, bobo
Oraz zaczełyśmy powolutku przyzwyczajać ja do nocniczka jak narazie robi siusiu przed kąpaniem sie i za kazdym razem bijemy brawo:smile:![]()
Etap nocnika to dla mnie koszmar- jedno z najgorszych zadań dla rodzica
u nas jak podstawiłam nocnik to super załapał siku, w sumie od razu. Ale ile umęczyliśmy sie z kupą… chyba dopiero przed 3cimi urodzinami udało sie go przekonać do tego żeby robil kupe w tym nocniku albo na nakładce do toalety…. W brzuchu kolojny bobas a na samą myśl o odpieluchowaniu robi mi się slabo ![]()
![]()
A na takie przemęczenie nie masz do pomocy babci? U mnie wiem, że mama będzie przyjeżdżać do pomocy w każdej wolnej chwili
ale jestem jedyną córką ktora ma dzieci więc też nie ma innych wnuczków do wyboru ![]()
Ściskam mocno
doskonale Cię rozumiem… Ja mam dwójkę dzieci – starszy synek w lutym kończy 2 latka, a młodszy ma 2,5 miesiąca. Dają nam nieźle popalić
młodszy jest totalnie nieodkładalny, a starszy wszedł chyba pełną parą w bunt dwulatka i aferki są na porządku dziennym. Staram się brać dzień po dniu i pamiętać, że to tylko etap (chociaż w trakcie bywa naprawdę ciężko). Dużo tulenia, odpuszczania i chwile tylko dla siebie, nawet te 5 minut – to naprawdę pomaga.
Oj ja też pamiętam ten etap buntu, byłam już załamana i nie wiedziałam co robić, a później przyszedł bunt 3 latka i stwierdziłam, że ten poprzedni wcale nie był taki zły
ale tak jak piszesz wszystko kiedyś mija i pomału i dziecko i rodzic się do tego przyzwyczaja
Hej, w tym miesiącu powstaje wątek za wątkiem, odświeżane są tematy sprzed kilku msc, idzie się pogubić, 3/4 dni temu powstał taki do pogaduszek odnośnie samopoczucia :
![]()
Totalnie rozumiem tą „ miłość „ do odpieluchiwania tragedia
u nas siku do toalety na dobre zadziałało dopiero jak kupiliśmy taki malutki pisuar przyklejany do ściany . Mam syna który stanowczo chce sikać jak tata ! No i nie będzie siadał na nocniku bo JEST ZIMNY ![]()
![]()
@Wesola95 też miałam właśnie wrażenie że na podobny odpisywałam post …
@MamaMaji1 dokładnie tutaj możesz pisać o swoich emocjach, dołkach , radościach ![]()
@Efektdomi o to jeszcze kupki nie probowała robic siku jak narazie robi ładnie i sie cieszy ale kupki jeszcze nie chce robic. My wlasnie mieszkamy z Moją mamą i pomaga mi zebym sobie odpoczeła ale wiadomo w nocy musze sama sobie radzić ale zawsze moge liczyc na pomoc babci ![]()
@roksana99 to u nas teraz jest totalna mamoza nawet jak ide na ubikacje to moja córka idzie zemna nie chce byc sama a teraz zaczeła chodzic to wszędzie jej pełno.
I mam wrazenie jakby robiła jakiś bunt roczniaka jak cos jej nie pasuje udaje ze placze i mowi do mnie co za kazdym razem z jednej strony to urocze ale z drugiej szkoda mi jej ze sie tak denerwuje
@Wesola95 oj to nie zauważyłam ze juz jest taki wontek
Ale dziekuje ze mi pokazalas
O jej , no ale te małe istoty to jednak mają różne pomysły , najważniejsze że dałaś radę z tym pisuarem i jakoś poszło ![]()
Bardzo polecam ! Przyczepiasz na odpowiedniej wysokości , myje się szybciutko