Pokrzywka bez wyraźnej przyczyny - czy ktoś miał podobnie?

U mojego męża wapno też zazwyczaj lekko pomagało , on akurat jest alergikiem, córka niestety odziedziczyła te skłonność po nim ciężko mi dobrać produkty do jej skóry.

Mi alergolog mówiła że większość leków można, nawet jak ulotka mówi że nie :joy: najlepiej skonsultować się faktycznie z lekarzem, bo te ulotki jeśli chodzi o kp to zazwyczaj i tak odsyłają do zaleceń :see_no_evil:

1 polubienie

A to dziwna wtedy ta reakcja… trzeba na prawdę uważać.
@SylwiaMK mi przeważnie jak wyszły jakieś krosty na czole , to jak wypiłam wapno to pomagało

Nawet nie wiedziałam że tak jest , ja myślałam że to pomaga .

A jak u ciebie ? Jest coś lepiej?

Krosty mi trochę zeszły , nie wiem czy nie mam tego na tle nerwowym. W poniedziałek mam wizytę będę coś więcej wiedziała

1 polubienie

A brałaś jakieś tabletki ?
Daj koniecznie znać jak będziesz po lekarzu co ci powiedział na to

Wzięłam na alergię i wapno sama jestem ciekawa co to było

1 polubienie

To może chociaż lekarz coś ci więcej powie w poniedziałek

Tak jak pisze @Karolina24 wapno z kwercytyna i Alertex jakiś bez recepty w aptece i w aptece radzę popytać. Też kupić sobie jakieś płyny do kąpieli hipoalergiczne. A może długo na słońcu przebywałaś?

Ja miałam kiedyś alergię to musiałam długo szarym mydłem się myć aż w końcu ustąpiło

Tylko skoro długo to w sumie nie masz pewności czy to od mydła czy od czasu :smiling_face:

No właśnie ciekawe co mi pomogło :speak_no_evil::see_no_evil:

Odwołali mi wizytę , musiałam przełożyć . Ale na szczęście już mi zniknęło a bynajmniej porobię sobie jakieś badania

Tyle czekałaś i jeszcze odwołali., dobrze że chociaż przeszło . Ja też muszę iść do lekarza i zrobić jakieś wyniki , żeby nie iść prywatnie bo tak wszędzie chodzę prywatnie to ile kasy idzie na to

Ja całą ciążę chodziłam prywatnie , no trochę finalnie kasy poszło :pensive:

Wszędzie składki się płaci , a co do czego to i tak prywatnie się idzie…

Na uczulenie to warto brać tabletki typu clatra z tego co wiem

Dobrze że zniknęły , mi dopiero po tygodniu :face_with_peeking_eye: i to jeszcze po wapnie i leku na alergię :sweat:

A wiesz od czego ci wyszły ?