U mojego męża wapno też zazwyczaj lekko pomagało , on akurat jest alergikiem, córka niestety odziedziczyła te skłonność po nim ciężko mi dobrać produkty do jej skóry.
Mi alergolog mówiła że większość leków można, nawet jak ulotka mówi że nie
najlepiej skonsultować się faktycznie z lekarzem, bo te ulotki jeśli chodzi o kp to zazwyczaj i tak odsyłają do zaleceń ![]()
A to dziwna wtedy ta reakcja… trzeba na prawdę uważać.
@SylwiaMK mi przeważnie jak wyszły jakieś krosty na czole , to jak wypiłam wapno to pomagało
Nawet nie wiedziałam że tak jest , ja myślałam że to pomaga .
A jak u ciebie ? Jest coś lepiej?
Krosty mi trochę zeszły , nie wiem czy nie mam tego na tle nerwowym. W poniedziałek mam wizytę będę coś więcej wiedziała
A brałaś jakieś tabletki ?
Daj koniecznie znać jak będziesz po lekarzu co ci powiedział na to
Wzięłam na alergię i wapno sama jestem ciekawa co to było
To może chociaż lekarz coś ci więcej powie w poniedziałek
Tak jak pisze @Karolina24 wapno z kwercytyna i Alertex jakiś bez recepty w aptece i w aptece radzę popytać. Też kupić sobie jakieś płyny do kąpieli hipoalergiczne. A może długo na słońcu przebywałaś?
Ja miałam kiedyś alergię to musiałam długo szarym mydłem się myć aż w końcu ustąpiło
Tylko skoro długo to w sumie nie masz pewności czy to od mydła czy od czasu ![]()
No właśnie ciekawe co mi pomogło ![]()
![]()
Odwołali mi wizytę , musiałam przełożyć . Ale na szczęście już mi zniknęło a bynajmniej porobię sobie jakieś badania
Tyle czekałaś i jeszcze odwołali., dobrze że chociaż przeszło . Ja też muszę iść do lekarza i zrobić jakieś wyniki , żeby nie iść prywatnie bo tak wszędzie chodzę prywatnie to ile kasy idzie na to
Ja całą ciążę chodziłam prywatnie , no trochę finalnie kasy poszło ![]()
Wszędzie składki się płaci , a co do czego to i tak prywatnie się idzie…
Na uczulenie to warto brać tabletki typu clatra z tego co wiem
Dobrze że zniknęły , mi dopiero po tygodniu
i to jeszcze po wapnie i leku na alergię ![]()
A wiesz od czego ci wyszły ?