Polecajki zabawek

Chciałbym żeby w tym wątku mamy polecały zabawki z jakimi ostatnio się spotkały, nowości, szczególnie że jesteśmy już po świętach i Mikołaju więc może macie coś fajnego co można zarekomendować lub zabawki których nie polecacie. Piszcie markę, wiek dziecka, cenę może komuś się przyda przy wyborze prezentu na urodziny.

My naszej córce kupiliśmy, umywalkę z termoobiegiem wody więc nie muszę się martwić o ciągle lanie wody w łazience czy kuchni. Umywalka kupiona na allegro za 70zł ale widzę że cena się zmienia

Ja polecam klocki dla małych dzieci my mamy kolejkę świetna zabawka i duże puzzle córka lubi je układać  

nowa kolekcja zabawek Babieboo z Canpola jest super dla dzieci 0+

U nas hitem są kontrastowe zabawki - szeleszczący miś z mom's, mały zainteresowany, wodzi za nim wzrokiem :) 

Córcia ma 5,5 miesiąca i obecnie hitem jestem są szeleszczące kontrastowe zabawki. Uwielbia książeczkę z Canpola tą: https://allegro.pl/oferta/canpol-ksiazeczka-sensoryczna-pluszowa-gryzak-bear-11466062816?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_toy_pla_pmax&ev_campaign_id=17996298429&gclid=Cj0KCQiAtvSdBhD0ARIsAPf8oNm0ai6LkIZGaCDTx2-Hf0etlhi7t7WxPUB9v1USaK8fiHBJWIrXYoQaAmRTEALw_wcB

Dałam córci ją jak miała 3 miesiące i do dziś jest to dla niej hit, potrafi leżeć i godzinę nią szeleścić.

Trochę mniej, ale też bardzo lubi misia szeleścika z Hencz Mom's Care

Wczoraj dostaliśmy tą książeczkę od Canpol Babies Boo to było od razu mega zainteresowanie, aż całą sobą ruszała z zadowolenia i zaciekawienia.

Na święta córeczka dostała kilka zabawek z Fisher Price z kolekcji LinkiMals - są fajne, super jest to że się łączą i razem śpiewają, rozmawiają ze sobą. Córcia ma bobra łosia i leniwca. Bóbr i łoś są małe i tylko świeci im na brzuszku kółeczko, ale za to leniwiec jest duży, też ma świecące kółeczko na brzuszku i jeszcze rusza głową i klaszcze rękami.

Córeczka dostała też kulę Kręcikulę z VTech, na mikołajki nie była nią za bardzo zainteresowana, a teraz widzę że jest duże zainteresowanie. Kula kręci się dookoła i kawałek się porusza, śpiewa, mówi, wydaje odgłosy zwierząt. 

Córeczka dostała jeszcze siostrzyczkę szczeniaczka uczniaczka (dla chłopców jest szczeniaczek uczniaczek) i również bardzo się jej podoba. Zabawka ma 3 poziomy aktywności i w zależności od poziomu śpiewa inne piosenki. 

Ale nie planuję córci kupować już grających zabawek. Stawiam bardziej na te sensoryczne. Teraz chcę jej kupić z czu czu starter malucha 

Julia, łał . Muszę o tym pomyśleć bo moja córka też ciągle by lała wodę . Do umywalni nie dostanie ale potrafi odkręcić przy wannie wodę . Tylko jedno mnie zastanawia . Nie jest za bardzo nachlaoane w pokoju ? :D 

Ja polece zabawki vtech, wszystkie mówią po polsku. Dla najmłodszych radosna owieczka, grająca książeczka rymowanki przytulanki. Dla dzieci stawiające pierwsze kroki kula spryciula, bam bam w kształty gram, raczkujący miś tuptuś. Dla dziewczynki od 1+ koszyczek sortowniczek, dla chłopca skrzynka majsterkowicza. Interaktywne książeczki pierwszy słownik przedszkolaka i wielki słownik zwierząt dla 2latka. Mają duży wybór dla chłopców tut tut autka wywrotka, ambulans, spycharka, straż pożarna oraz garaże i wieże. My też bardzo lubimy Zręczny Padzik polecam, zabawki są wytrzymałe i dobrze wykonane. Zaskoczyło mnie to że w zabawkach były odrazu baterie w zestawie :)

my mamy z vtech książkę o zwierzętach jest super 

tak to prawda nowa kolekcja z canpola jest rewelacyjna - Babieboo

Ja nigdy nie przepadałam za zabawkami grającymi typu laptopy edukacyjne dla dzieci. U nas grające książeczki to takie grube kartonowe z obrazkami, gdzie z boku są przyciski wydające różne dźwięki (auto, pociąg, zegar, bębenek itp.).

Dla maluchów które uczą się zmysłów fajne są książki z gumowymi elementami które są przeznaczone do dotykania przez dziecko oraz książki Czytamy razem, gdzie w tekście wybrane słowa są zastąpione obrazkami. Dzieci mogą samodzielnie 'czytać' lub układać własne historie do tych małych ilustracji.

też mamy takie sensoryczne, jakieś zwierzątka są a tam w środku gumowe elementy do dotykania różnych struktur 

Paula u mnie córka też dostała dwa te linkimalse - leniwca i łosia a w domu mamy zółwia i fajnie że ze sobą się łączą i odpowiadają sobie nawzajem, a przy okazji uczą jakiś czynności i słów:p

tak zabawki sensoryczne są bardzo fajne, ostanio właśnie kolejne kupiłam córce i jest zachwycona 

teraz kupiłam właśnie chrześniakowi zabawki z vtech, wydaje mi się, że są godne polecenia. 

Na pierwszy roczek dostalismy wydre z Fisher Price, wiem że zabawka nie jest tania ale chyba bardziej nadaje się dla maluszków od urodzenia, co o tym sądzicie?

Ja również polecam takie puzzle z dużych elementów składające się na przykład z 4 sztuk super sprawa