Pomocne rady przed porodem

Dokładnie najlepsze to jak dziecko wychodzi to patrzysz na to dziecko i zastanawiasz się jak to możliwe że on się mieściło w tym brzuchu :laughing::laughing::laughing:

@karolina27034 właśnie dlatego po zdjęciach będziesz wiedziała :sweat_smile: ale jeśli faktycznie jest opadnięty to: 3… 2… 1… :baby:

1 polubienie

Wiesz co to nie jest wyznacznik bo ja mam wrażenie że wcale mi nie opadł. Nie widziałam w ogóle różnicy w dniu porody a wcześniejszymi dniami

Mi wszyscy mówili że do rozwiązania już niedługo bo brzuch mam nisko, a po prostu tak bobas się ułożył. A był ułożony pośladkowo wiec dlatego brzuch był niżej

Nie jest wyznacznikiem, ale jednak jest to fakt że przed porodem bobas układa się niżej i brzuch opada :wink:

1 polubienie

Odcisnęłam sobie brzuch na kartce papieru :laughing: zobaczę za parę dni czy coś się zmieni :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Nie wiem jak to może wyglądać ale to też sposób :grin:

1 polubienie

Ja jestem tych kobiet w ciąży które prawie brzuszka nie ma mają - on wygląda bardziej jakbym się najadła. I jest w kształcie litery B. Moi znajomi i najbliżsi mówią, że po mnie ciąży nie widać :face_with_peeking_eye::sweat_smile:

2 polubienia

Ja tak samo miałam :see_no_evil: dziewczyny mi zrobiły babay shower w 9msc I miałam się położyć e balonach to zdjęcia to kazały mi się na bok przekręcić bo na plecach nie widać że w ciąży :joy::rofl:

1 polubienie

Ja u siebie też nie zauważyłam żeby ten brzuszek opadł, chyba jeszcze tego samego dnia robiłam sobie zdjęcie czy dzień wcześniej i nie zauważyłam żeby był on niżej niż wcześniej :wink:

1 polubienie

Aaaa widzisz, to tego nie wiedziałam. Ja zrobiłam i dobrze w takim razie bo po co się truć antybiotykiem

@karolina27034 A ja miałam brzuch taki typowy przy chłopcu nisko położony. I przy mojej szczupłej budowie był mocno widoczny. Od tyły nie wyglądałam jakbym była w ciąży no nic się moja budowa nie zmieniła. Tylko ten brzuch wystający :blush::muscle:

2 polubienia

Wlansie jak jeszcze nie wiedziałam o płci to koleżanki mówiły ze na pewno nosze chłopca bo był właśnie tak nisko ułożony

2 polubienia

To u mnie wszyscy widzieli że niby mi opada a ja znowu tego nie widziałam :sweat_smile::crazy_face:

Czytałam jak to wygląda i chyba mam opadnięty bo dużo lepiej mi się oddycha i się aż tak nie męczę jak gdzieś idę :sweat_smile:

3 polubienia

Ja jedynie co to odczuwałam mniejsza zgagę na koniec jak już się trochę zniżył :smile:

2 polubienia

Zgaga to w sumie też mi minęła od tygodnia i się nawet dobrze czuję jak zjem coś o 21 :face_with_hand_over_mouth::no_mouth: a tak tego pilnowałam :joy:

3 polubienia

To ponawiam odliczanie :rofl::rofl::rofl:
3… 2… 1… :baby::tada:

2 polubienia

Jak byłam parę dni temu pewna tak teraz to już nie :laughing: tak bym chciała w przyszłym tygodniu urodzić :laughing: mama na urlopie to by mi pomogła :joy::joy:

1 polubienie

O to idealnie byś miała dużą pomoc . To co manifestujemy , żebyś urodziła jak najszybciej ?

3 polubienia

A lekarz powiedział , że jakieś symptomy medyczne już są widoczne na zbliżający się poród @karolina27034 ? :grinning: