Dokładnie najlepsze to jak dziecko wychodzi to patrzysz na to dziecko i zastanawiasz się jak to możliwe że on się mieściło w tym brzuchu ![]()
![]()
![]()
@karolina27034 właśnie dlatego po zdjęciach będziesz wiedziała
ale jeśli faktycznie jest opadnięty to: 3… 2… 1… ![]()
Wiesz co to nie jest wyznacznik bo ja mam wrażenie że wcale mi nie opadł. Nie widziałam w ogóle różnicy w dniu porody a wcześniejszymi dniami
Mi wszyscy mówili że do rozwiązania już niedługo bo brzuch mam nisko, a po prostu tak bobas się ułożył. A był ułożony pośladkowo wiec dlatego brzuch był niżej
Nie jest wyznacznikiem, ale jednak jest to fakt że przed porodem bobas układa się niżej i brzuch opada ![]()
Odcisnęłam sobie brzuch na kartce papieru
zobaczę za parę dni czy coś się zmieni ![]()
Nie wiem jak to może wyglądać ale to też sposób ![]()
Ja jestem tych kobiet w ciąży które prawie brzuszka nie ma mają - on wygląda bardziej jakbym się najadła. I jest w kształcie litery B. Moi znajomi i najbliżsi mówią, że po mnie ciąży nie widać ![]()
![]()
Ja tak samo miałam
dziewczyny mi zrobiły babay shower w 9msc I miałam się położyć e balonach to zdjęcia to kazały mi się na bok przekręcić bo na plecach nie widać że w ciąży ![]()
![]()
Ja u siebie też nie zauważyłam żeby ten brzuszek opadł, chyba jeszcze tego samego dnia robiłam sobie zdjęcie czy dzień wcześniej i nie zauważyłam żeby był on niżej niż wcześniej ![]()
Aaaa widzisz, to tego nie wiedziałam. Ja zrobiłam i dobrze w takim razie bo po co się truć antybiotykiem
@karolina27034 A ja miałam brzuch taki typowy przy chłopcu nisko położony. I przy mojej szczupłej budowie był mocno widoczny. Od tyły nie wyglądałam jakbym była w ciąży no nic się moja budowa nie zmieniła. Tylko ten brzuch wystający ![]()
![]()
Wlansie jak jeszcze nie wiedziałam o płci to koleżanki mówiły ze na pewno nosze chłopca bo był właśnie tak nisko ułożony
To u mnie wszyscy widzieli że niby mi opada a ja znowu tego nie widziałam ![]()
![]()
Czytałam jak to wygląda i chyba mam opadnięty bo dużo lepiej mi się oddycha i się aż tak nie męczę jak gdzieś idę ![]()
Ja jedynie co to odczuwałam mniejsza zgagę na koniec jak już się trochę zniżył ![]()
Zgaga to w sumie też mi minęła od tygodnia i się nawet dobrze czuję jak zjem coś o 21 ![]()
a tak tego pilnowałam ![]()
To ponawiam odliczanie ![]()
![]()
![]()
3… 2… 1… ![]()
![]()
Jak byłam parę dni temu pewna tak teraz to już nie
tak bym chciała w przyszłym tygodniu urodzić
mama na urlopie to by mi pomogła ![]()
![]()
O to idealnie byś miała dużą pomoc . To co manifestujemy , żebyś urodziła jak najszybciej ?
A lekarz powiedział , że jakieś symptomy medyczne już są widoczne na zbliżający się poród @karolina27034 ? ![]()