Jestem w pułapce bo żeby nie płakali to muszę siedzieć w kuchni
nie przejdę do łazienki … ale teraz wymyśliłam że mogłabym wychodzić przez pole do łazienki, przez pralnie bo ma okno tarasowe ![]()
To by był wakacyjny bynajmniej jeszcze maluch ![]()
![]()
Hahaha to dobry pomysł uciekać przed własnymi dziećmi ![]()
ale cóż trzeba sobie radzić
Moja siostra tak lubi …. Albo podrzuca na cały dzień albo ucieka zostaeiajac z kimś…. I to nagminnie …. Już moja mam się uchyla jak może bo to nie są odwiedziny ze jest z dzieciakami siostry 2/3h tylko ta jej przywozi na cały dzień i znika
Hahaha dobry plan ![]()
no ale na dłuższą metę to może być wkurzające jednak
Plan dobry ale jak już własne babcie uciekają to coś jest nie tak. Ja nie daję to się pchają by zobaczyć bo to takie sporadyczne jest ![]()
No mój mały teraz jest codziennie z mamą jak pracuję tyle że ona o tym wie haha i sama się na to zgodziła. Ale jak byłam na zwolnieniu od czerwca to czasem go brała do siebie na 2-3 godzinki bo mówi że jej się tęskni za nim ![]()
Mi się marzyło by moja mama się opiekowała młody ale miała 2 lata temu jak byłam w ciąży wypadek i wybiła bark i złamała rękę i teraz jest
Mniej sprawna i jeszcze doszły kolana i w
Sumie nie dałaby rady dzień w dzień przez 4 dni i 8h dziennie…… Uważam że żłobek to dobra alternatywa tak z perspektywy czasu
No jasne że tak skoro nie jest sprawna to ciężko by jej było zajmować się jeszcze dzieckiem. Żłobek nie jest zły. Mój też idzie do przedszkola od września więc mama będzie z nim tylko 2 godziny dziennie
Poza tym nie chciał się deklarować bo też siostra ma dzieci i czasem ja potrzebuje (nawet częściej niż czasem)
Moto co innego. U mnie brat nie ma dzieci więc są tylko mojemu do tego tak jak teraz wakacje to moja córka też się małym trochę Zajmie ale oni się za bardzo biją we dwoje więc ktoś starszy musi mieć nad nimi opiekę ![]()
mały w ogóle siostry nie słucha i cwaniak nawet mówi że nie musi jej słuchać bo ona nie jest babcią ani mamą ![]()
cwaniaczek
Hahahaha no to jest madralinski faktycznie ![]()
![]()
![]()
My myśleliśmy o opiekunce ale w sumie teraz myślę że aż dziwne że o tym myśleliśmy bo by to było nie realne przy pracy zdalnej
Dobrze, że teraz są te dopłaty do żłobka to chociaż tyle lżej jest. Nie oszukujmy się, ale to był spory wydatek, a dostanie się do państwowego to podobno cud
mój mały też będzie szedł do żłobka bo ja sobie nie wyobrażam nie iść do pracy i nie zarabiać kasy, a moja mama nie planuje emerytury
tez chce pracować i ja ją rozumiem.
Wiadomo, że życie pisze różne scenariusze i każdy w tym wszystkim znajduje swoją drogę i to jest dobre
to super, że mamy w tych czasach tyle możliwości.
Nooo to jest coś. My mamy dopłatę z ZUS i z miasta w którym mieszkam ale żłobek nie jest tani ![]()
A ile dzieci mają ?
Ja jestem ciekawa kiedy zostawię komuś syna bo na razie się nie zanosi
Ma dwójkę jedno 3,5 roku a drugie prawie 2 lata. Podrzuca głównie to starsze dziecko ale jak przywozi o 13 to odbiera po 20 ![]()
To ja ci powiem tylko tyle, moja Man niespełna 6 lat i nie licząc sytuacji, że zostanie gdzieś z babcią i dziadkiem nigdy nie nocowała poza domem beże mnie albo męża.
A to dlatego ,że nie chciałaś czy ona nie chciała :)?
Też odnoscie nocowanka u dziadków polecę Ci książeczkę "Saga i nocowanka " świetny tekst i moja 3 latka ją uwielba , prosty jezyk i życiowe sytuacje ![]()
![]()
@Paulina.K a czemu się nie zanosi? A z tatą swoim zostaje bez Ciebie?
@AnetteSo o to ciekawe, sama nie chciała, czy Ty lub dziadkowie?
Ona nie chce w tym rzecz. Moja mama jej proponuje i z babcią była w kilku miejscach bo byłyśmy razem we trzy w hotelach i jeszcze z babci najlepszą przyjaciółką, ale sama z babcią nie chce. A teraz powiem szczerze że wątpię że moja mama chciałaby po tym jak ostatnio starsza się zachowuje