To w sumie dość się cenią ![]()
jutro jadę wybierać menu to nam dokładnie wszystko policzy ![]()
Jak dostawałam oferty to w przedziale 270-300 zł . Jedynie trochę taniej było jak obiad serwowany do stołu jako jeden rodzaj .
To ja mialam serio wielkie szczęście
placilam na chrzest 130 za talerzyk , tylko rosol , 2 danie (ziemniaki, kilak rodzajow surowek , kluseczki , kilka rodzajow miesa ) dodatkowo mielismy swoje ciasta i 2 kupilismy u nich , w cenie tez kawa i herbata , wiadomo tort tez swoj i nie robili problemow. Co prawda jedzenia nie zostalo za duzo , wiec wlasciwie bylo tak “na styk” ale na szczescie sie przygotowalismy i goscie , ktorzy przyjechali z daleka i po sali jeszcze do nas jechali mieli jeszcze jedzonko u nas w domu .
Strasznie dużo. Ja 80 zł zapłaciłam za rosół, polędwicę wieprzowa w sosie, ciasto i nielimitowane kawa, herbata i soki
No naprawdę ceny kosmiczne i to za taki obiad . I jeszcze nie ma , że indywidualna sala . Tylko w restauracji, gdzie może być kilka takich obiadów okolicznościowych. A jak się chce salę dla siebie to od 30 osób . W jednej restauracji powiedzieli , że od 20. A my mamy 14 osób ![]()
No ja takie też w saucy miejscach dostałam ale kurczę odrzuciłam ![]()
@asiam1 Z tego co pamiętam to za sam obiad bez wyboru mięs wychodzi 60 zł a z wyborem 90
i do tego wlansie doliczają dodostkowo za kawy soki tort i coś jeszcze na stół
A tort musi by od nich ? Czy mozecie miec z jakiejs innej piekarni czy “pani od tortow” ? My moglismy miec ciasto i tort swoj , bez dodatkowych kosztow
Mogę ! Ale już wolę zapłacić jednemu
i ciasta na wychodne i tort będę też chciała mieć od tej sali
Kumam kumam , ja mam wyprobiwana pania od tortow a ciasta robilam ja i moja mama wiec dlatego nie bralam wsyztskiego od nicb , zreszta ta sala chyba nie robi tortow . A myslalas juz o dekoracjach ?
Z dekoracji rezygnujemy bo ci nasi goście na to nie spojrzą a fotograf bedize tylko na samej mszy więc zdjęci z sali to tylko z grubsza
Takie ceny jednak teraz są obecnie, u nas też było 270zl i był w tym dwudaniowy obiad (trzy rodzaje mies) ciasto, zimna płyta plus dodatkowy ciepły posiłek na kolację jeszcze, kawa i herbata oraz soki ![]()
My na chrzest tez mega ograniczylismy sie z dekoracjami , fotografa nie mielismy , za to moja przyjaciolka robila po prostu zdjecia telefonem i troche meza siostry
Doskonale to rozumiem , pozniej szkoda tych dekoracji a wiekszosc niestety laduje na smietniku
Marzyło mi się zorganizować imprezę dla całej rodziny takie małe wesel na 60 osób ale po przegadaniu z nimi to jednak nie przyjechali by, mieszkamy 2 godny drogi od siebie niby nie wiele s jednak więc ribimy dla samych bliskich . U mnie wszyscy goście baliby się wyciągną telefon najszybciej ![]()
![]()
Kurczę te ceny za chrzciny to tyle samo co za wesela (tyle kosztowały jak ja brałam ślub ) a to tylko obiad i podwieczorek. Trochę przesadzają. To jestem ciekawa ile teraz kosztuje talerzyk na wesele ![]()
No ale chociaż zimna płyta i ciepły dodatkowy posiłek był w tej cenie . Jak patrzyłam takie z kolacją to cena za talerzyk była 400 zł prawie .
@MamaMalychStopek ja miałam wesele w 2022 r. i płaciłam niecałe 400 zł z poprawinami to teraz pewnie na tej sali z 600 zł
.
Jej, no 400zl to już w ogóle szaleństwo jak za przyjęcie z okazji chrztu ![]()
![]()
Na wesele to na pewno teraz to zawał murowany jak powiedzą jaka jest cena ![]()
![]()
![]()
Na pewno , dlatego coraz więcej par decyduje się na małe wesela .
Ja placilam 260 za talerzyk za samo wesele , plus 100 za poprawiny , napoje swoje , ciasta swoje , tort i alkohol wiadomo . Oni tylko jedzonko
A macie już ogarnięte te chrzciny? Mogę Ci polecić fajny hotel na to i sądzę że taniej ![]()