Święta zbliżają się wielkimi krokami… lada dzień Mikołajki, a później Boże Narodzenie… i najprzyjemniejsze cchwile dla Dzieci - prezenty!
Czy macie jakieś sprawdzone pomysły na ciekawe, kreatywne i nietuzinkowe prezenty dla Dzieci? Fajnie by było, gdyby nie były za miliony monet Linki bardzo mile widziane;-)
Czekają mnie zakupy dla Córki (w lutym skończy rok) i dwóch Dziewczynek w wieku 2 i 3 lat… podpowiecie coś?
mój chrześniak ma 2 lata i 4 m-ce i dostanie rowerek biegowy myślę że to dobry prezent nie tylko dla chłopca. Syn ma prawie 16 m-cy i jeszcze myślę nad prezentem… Jednym z moich typów są drewniane klocki. Są też książeczki z czytającym długopisem (ponoć rewelacja). Kolejnym ponoć ekstra wynalazkiem są klocki magnetyczne. U nas np. świetnie sprawdzają się stolik edukacyjny, garnuszek na klocuszek i wszelkie inne sortery oraz książeczka interaktywna. Tutaj http://motheratorka.pl/10-pomysow-na-prezenty-pod-choinke-dla/ jest sporo pomysłów na prezenty dla roczniaków
A tutaj Mamotoja.pl | Mamotoja.pl dla starszych dzieci. Może coś Cię zainspiruje.
BabaYaga u mnie w rodzinie sprawdzają się takie samochodziki na których dzieciaczki odpychaja sie nogami, nie wiem jak to dokladnie opisac moj chrzesniak i meza chrzesnica dostali na 1 urodziny i byla frajda bardzo długo
Wg mnie świetnym prezentem jest koń na biegunach, ale taki jak byly kiedyś - drewniane ja nie mogłam sie powstrzymać i na synka już czeka
Iza u nas też około roczku jeździk był hitem zresztą córka do tej pory a zaraz skończy 4 lata śmiga po domu . Poza tym dla rocznika fajne sortery ,mula , ogólnie edukacyjne. Ja np lubię zabawki Fisher Price ale to już wyższa półka cenowa lecz są wykonane z dobrego materiału i pomimo częstych upadków trzymają się jak nowe . Ostatnio zakupiłam laptop dwujęzyczny Fisher-Price Gadający Laptop Dwujęzyczny V7000 - Ceny i opinie - Ceneo.pl i najlepsze jest to że i dla roczniaka i dla 3 latka będzie ok bo tam są muzyczka oglosy , liczenie , i po angielsku też.
Z fajnych też proponuje Fisher-Price Muzyczny Pingwin Dmuchany Z Piłeczkami M4046 - Ceny i opinie - Ceneo.pl też super zabawę będzie mieć coreczka .
A dla 2 i 3 latka to np magiczny piasek , ciastolina tylko to z tych zabaw co pilnować niestety trzeba. Tablica magnetyczna , są takie zestawy magnesów co się uklada rysunki z nich ( kiedyś kupiłam bodajże w Pepco ) http://allegro.pl/drewniana-duza-tablica-edukacyjna-wielofunkyjna-i7044136220.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=plaean_dziecko&ev_adgr=Dziecko&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=EAIaIQobChMI3uqD5InY1wIV5zLTCh272wqhEAQYHCABEgKk4fD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CLmu8vCJ2NcCFZ7Nsgod-K0MGA też fajna zabawa . Zależy też czy dziecko lubi takie rzeczy czy woli jakieś misie lalki.Moja np uwielbia takie plastyczne rzeczy.
Zależy czym dziecko się interesuje. Różnie bywa. Mój mąż kupił swoje
U chrzesniakowi prezent za ponad 100 bo to jakiś transformers a on to lubił i dostał a akurat chyba ten model mu się nie spodobał i z tekstem “wujek co ty mi kupiłeś…” i oburzony. Dzieci teraz mają tak dużo że nic je nie cieszy i nie wiadomo co kupić i to jest przykre… A zabawki dla niektórych pozamiwnialy się w tablety komórki i laptopy… moja mała na szczęście nie ma jeszcze za dużo zabawek bo głównie ma gryzaczki a tak poza tym bardziej od zabawek interesują ja takie rzeczy jak chusteczki, opakowanie po chusteczkach, opakowania z szamponów płynów do kąpieli itd… Proste domowe rzeczy
a co do takiego rocznego myślę że warto dla takiego dziecko zrobić albo gdzieś kupić tablce interaktywna chyba najlepsze co Może być. A takie dziewczynki to nie wiem lalki jakieś, ponny itd zależy co lubią. Albo ubranka bądź po prostu pieniążki
Dla roczniaka fajne są pchacze czy garnuszki sortery, może bębenek lub cymbałki
A dla 2-3 latki to pewnie lalka jakaś ELSA;-) ja akurat mam chłopca to my kupiliśmy już czołg i całą armię
zestaw hihi
Jeśli chodzi o zabawki dla dziewczynek to będę bardziej biegła za kilkanaście miesięcy
Ale jazda dziewczynka pewnie marzy o Barbie … Choć faktycznie ciężko teraz dzieciaczki zadowolić też nie jestem zwolennikiem kupowania wielkiej ilości zabawek i gadżetów tym bardziej
U nas w rodzinie ostatnio hitem jest ta krówka - ma ja chrześniak męża i chrześnica mojej siostry - Skoczek pompowana krówka do skakania - fioletowa
Mamy bęben, cymbałki i są to jedne z ulubionych zabawek… tuż obok pokrywek do garnków, dekielków do słoików i klamerek do prania Najprostsze zabawki są najlepsze!
Taki jeździk-samochodzik też jest zaparkowany w pokoju pod krzesłem i coraz częściej jest w użyciu
Zobaczę te układanki magnetyczne.
Lalek wolałabym uniknąć… a raczej iść w kierunku czegoś nietuzinkowego.
Dzisiaj kupiliśmy małolatom w wieku przedszkolnym rewelacyjne zestawy doświadczalne - są np. do baniek mydlanych, kryształów, elektryczności, fabryki mydła lub świec, chemii w kuchni - w dużym skrócie
*EDIT: Oczywiście WSZYSTKO POD KONTROLĄ RODZICÓW! I odpowiednio dostosowane do wieku Dziecka. My wybraliśmy bańki mydlane i botanikę dla 6-latków. Pozostałe raczej dla 8-latków, bo dużo substancji chemicznych…
Synek na pierwsze urodzinki dostał nocniczek z fisher price taki tron i jak sika to.gra bardzo super prezent i do dzisiaj korzysta syenk z tego nocniczka a ma prawie 4latka, o dostal tez rowerek biegowy tylko zaczal na nim jeźdZić na 3latka bo byl on od 3+a byl jesZcze za malutki…na dwa latka dostał namiot taki duzy…rowniez czesto sie w nim bawi lub sie do niego chowa jak bawimy sie w chowanego a czasem w domu zastępuje bramke jak gramtmy w pilke albo rzucamy.do niego pilke z odlegloscj i super przydatny;-) i klocki lego duplo 2+i bardzo czesto uklada z tych klockow a na 3latka dostał duzo klockow drewnianych , i auta na pilota co bardzo sie znich cieszy oraz smieciarka i koparka bardzo go interesuja takie pojazdy budowlane;-)
BabaYaga mój synek, gdy miał roczek bawił się bardzo różnymi rzeczami. Po pierwsze, wszystko co manualne, czyli na przykład farbki do malowania dłońmi i wielka rolka papieru z Ikea. Rolkę rozwijaliśmy na podłodze (korzystaliśmy z takiego podajnika i rolki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10149350/), słoiczki od farbek miały szeroką średnicę, więc maluch z łatwością maczał w nich rączki i przygoda z malowaniem gotowa Świetną opcja jest także wodna mata do malowania z TOMY: https://asplaneta.pl/pl/p/Tomy-Aquadoodle-Mata-Wodna-Super-Colour-Deluxe-XXL-72373/23095055?gclid=Cj0KCQiA6enQBRDUARIsAGs1YQihS9jq6W91Ro7mMMpy0ByIDv3CuziLPDhC7gN_ruRJ32Jih6pkeD0aAst_EALw_wcB. Dzieciaczek ma super zabawę, a wszystko w idealnym porządku i nie ma obaw, że podłoga / ściana / ubranka się zabrudzą
Na długo zajmowały nas także kolorowe stemple oraz oczywiście PlayDoh. Ale my jesteśmy ogromnymi fanami PlayDoh - pierwszy zestaw dostaliśmy właśnie na roczek. Potem skompletowaliśmy naprawdę pokaźna kolekcję
W tym wieku interesowało naszego synka także wszystko co gra, świeci, jest elektroniczne. Bardzo lubił swój sorter Garnuszek na klocuszek: https://www.ceneo.pl/52290451;pla?se=CUhiK9iN_HRDOcbNrO-6ifUL_WUc7rQs&gclid=Cj0KCQiA6enQBRDUARIsAGs1YQhNdcB37ifWVtcLIYIZzcGcX9Fqw9Q9cqm-giW2kqpzblTy89BUxtAaAux7EALw_wcB#tab=spec. Furorę robiła także sucha fontanna z piłeczkami: https://jokomisiada.pl/product-pol-12947-Playskool-Interaktywna-FONTANNA-SLONIK-ZA2299-uniw.html?gclid=Cj0KCQiA6enQBRDUARIsAGs1YQiz8S7RrNMpEO-CdDHY8X-cmrfnuvDewVx-PIgRh6tENLt4wZf6nPkaAoyCEALw_wcB. Godzinami wpatrywaliśmy się w piłki
Ale też na długo posłużyły nam klocki magnetyczne Geomag: https://www.smyk.com/klocki-magnetyczne-geomag-gbaby-sea-8274.html i nasz niepozorny hit - jajeczka Tomy: https://www.smyk.com/tomy-jajeczka-z-dzwiekami-zabawka-interaktywna.html?gclid=Cj0KCQiA6enQBRDUARIsAGs1YQhGd60ZQHVZBLT6O7z-SGL7qu5ej72ggqT-buWyJeiQApSjdt2DS10aAmJDEALw_wcB. Oczywiście polecam także konika na biegunach, jeździk (ale jak widzę już masz) i duże domki do malowania, ale to już maluch powinien chodzić: https://extramama.pl/p/210/7026/malownicza-zagroda-tektorado-domki-i-zamki-zabawki-z-kartonu-prace-reczne-sztuka-i-rzemioslo-zabawki.html?gclid=Cj0KCQiA6enQBRDUARIsAGs1YQgfsncOWLHq2Nmjw2qXvkhlNQlelLIYhj96ZFS_O6OFUYadFRvHIkcaAhxOEALw_wcB (nasz pierwszy kupiliśmy, gdy Miki miał 14 miesięcy).
Dla dwuletniej i trzyletniej dziewczynki polecam oczywiście PlayDoh. Są takie z księżniczkami (dekoruje się suknię księżniczki), kucykami, albo takie, jak ja lubię, czyli np. ciasteczkowy potwór, kino, cukiernia itp. Ponadto bratanicy męża zawsze kupowaliśmy manulane zabaweczki, gdy była w podobnym wieku (ona też to najbardziej lubiła) typu Sznurki i dziurki, zestawy dla dzieci do robienia biżuterii (takie z dużymi elementami), także stemple, malowanki, pierwsze gry typu Hop Hop Frog, kręgle, interaktywna karotka: http://www.empik.com/lisciani-giochi-karotka-laboratorium-20w1-gry-edukacyjne-lisciani-giochi,p1050827535,zabawki-p. Na pewno dla dwulatki to jeszcze wcześnie, ale trzylatka powinna już być zadowolona. Duże domki do malowania także się sprawdzą Pacynki są świetnym pomysłem, a zestawy doświadczalne, o których piszesz także są rewelacyjne
Dla roczniaka najlepszy będzie z niewymienionych przez Ciebie zabawek konik na biegunach, Syn jak miał roczek i do tej pory uwielbia bawić się kubeczkami układa je w jedną i drugą stronę kubeczki fisher price - Szukaj w Google
lubi układać aktywne klocki http://pewex.pl/produkt/210669-fisher-price-fp-aktywne-klocki-74121-zabawki-dla-niemowlaka.html
Młody lubi się też bawić mulą Produkty - IKEA
U nas bardzo fajnie sprawdzają się wszelkiego rodzaju sortery i te tanie i droższe nie ważne. Młody uwielbiał trafiać odpowiednim klockiem do dziury.
Zabawka Arka Noego Dumel Discovery Zabawka Edukacyjna Arka Noego 31880 - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Dla dwulatka wydaje mi się, że będą dobre Lego Duplo bądź zestaw PlayDoh.
A może taka kuchnia kuchnie dla dzieci - krainaEKOzabawek.pl oststnio były w Lidlu.
My również mieliśmy aktywne klocki (takie same) - synek bawił się nimi, ale jakoś bez rewelacji. Za to Mula totalnie się nie sprawdziła… Niestety bo ja uwielbiam zabawki tego typu i jestem absolutną fanką zabawek drewnianych. Właśnie! Do swojej listy dorzucam drewniane klocki W każdym razie Mula zajmowała sporo miejsca i tylko się kurzyła, ale jak wiadomo każdy maluszek jest inny
mój synek uwielbiał lego Duplo zestaw z policjantem i więźniarką do tej pory tym się bawi - ma już 4 lata - a szczeniaczkiem uczniaczkiem np., nie był wcale zainteresowany nigdy dostał gdy miał roczek - podobnie zero zainteresowania prawie konikiem na biegunach …
Ola przybij piątkę! Również jestem fanka drewnianych zabawek Lidl miał teraz super wybór - mamy już zakupionego konika na biegunach, sorter zolwik, i gwiazdki, ktore układa się na kijki dobierajac kolorami i ilością
poczeka rok, ale co tam
No i w ciąży kupilam kilka zabawek drewnianych do ciągnięcia na sznureczku
Iza też się przeglądałam tym zabawkom, ale jednak nic nie kupiłam i teraz żałuję… Ale może za rok albo za pół roku będą podobne w sprzedaży
Fajne drewniane gryzaczki dla takich smyków jak nasze ma też w ofercie firma Lullalove. My mamy taki z uszkami królika - Alek jest na etapie zjadania piąstek i wszystkiego, co zbliży się do jego buźki i taki gruzak z materiałowymi uszkami sprawdza się obecnie świetnie
My ostatnio szaleliśmy w Lidlu, bo były super zabawki drewniane. Obkupiliśmy się i rozdzielamy między poszczególnych mikołajów drewniane klocki zawsze są na czasie, pobudzają kreatywność i są zabawką która dziecku starczy na długo pod względem wieku. najchętniej kupiłabym synkowi konia na biegunach, ale jeszcze za malutki
dla roczniaka to fajne są wszelkie pchacze czy pchacze z możliwością siedzenia i odpychania się. My ostatnio na 1 urodziny kupiliśmy Fisher Price siostrzyczkę szczeniaczka Fisher-Price, Siostrzyczka Szczeniaczka, zabawka interaktywna z 3 Poziomami Nauki - smyk.com, zabawka bardzo fajna i małej się bardzo podobała. Ciekawy też z Fisher Price jest tablet maluszka. Dla chłopca z firmy Wader są też takie duże pojazdy. Kupiliśmy taki synkowi znajomych (betoniarkę od 1 rż) to był przeszczęśliwy. Fajne są też takie kostki jak np. Produkty - IKEA.
Oczywiście Lego Duplo też jest dobrym rozwiązaniem. pierwsze zestawy od 18 miesiąca są, ale można kupić na wyrost. Dla dziewczynki wózek dla lalek i lal, jak zaczyna chodzić to będzie to dobra pomoc w nauce chodzenia.
Dla roczniaka też coś takiego Smoby Cotoons Stolik dla dziecka (SM-211067N) - Morele.net. Wszelkie sortery, puzzle drewniane.
Dla starszych dzieci wszelkie puzzle, ciastoliny play doh. Są też takie kuchnie/sklepy jak np. Smiki, kuchnia, zestaw do zabawy - smyk.com, albo mniejsze wydanie jak np. Smiki, metalowy zestaw do herbaty - smyk.com.
Dla dziewczynlki zawsze lalka barbie znajdzie uznanie
Jeżeli droższy prezent to np. rowerek biegowy czy hulajnoga
Ola nie zaluj, bo te zabawki co roku są, tak mi sprzedawczyni mówiła i śmiała się że jeszcze będzie czas sie obkupić no niestety ja nie mogłam się powstrzymać
chrzesnicy męża kupilismy sorter drewniany- ma 15 miesiecy i super sie nim bawila
Oj ja w tym roku to szalałam i w Lidlu i Biedronce. A tak poza tym klocki drewniane 100 sztuk dopiero teraz dojechały do biedronek i kosztują 40 zł więc warto. W Lidlu cena ta sama a klocków chyba 50. Oczywiście kupiłam w Lidlu bo w biedronce nie było zgodnie z gazetka ale jak dojechały to nie mogłam się oprzeć i kupiłam również. Tak jak Wy jestem fanką drewnianych zabawek. uważam że są ponadczasowe i trwałe.
Jeśli chodzi o szczeniaczka uczniaczka to mojemu młodemu nie przypadł do gustu. Jakoś nie za bardzo do tej pory chciał się nim bawić. Teraz od kilku dni jest trochę lepiej ale i tak ma lepsze ciekawesze dla niego zabawki.
Głównie trzeba się skupić na zainteresowaniach. Córa uwielbia malować, także w tym kierunku pójdziemy. Ma bardzo dużo zabawek i przyznam, że to nie lada wyzwanie wymyślić coś kreatywnego. To co u nas się sprawdziło super, zwłaszcza po lecie zabawy w piaskownicy to piasek kinetyczny. Ale fakt, trochę jest z nim bałaganu, no ale córę zajmuje na długo.