Porady na kłopoty z pęcherzem

Zakażenia dróg moczowych należą do najczęstrzych chorób dziecięcych. Objawy zakażenia różnią się u dzieci w zależności od wieku i często bywają trudne do rozpoznania szczególnie u niemowląt, u których zawsze dochodzi do infekcji całych dróg moczowych. U starszych dzieci infekcja ogranicza się zazwyczaj do zapalenia pęcherza.

na szczęście synek nie miał póki co kłopotów z pęcherzem

u nas też wszystko w porządku

ja za to niedlugo po urodzeniu mialam i tylko picie i jedzenie zurawiny pomoglo

nie pojawaiło się jeszzce u nas nic takiego, na szczęście oby tak dalej.

ja też miałam kilka razy problem z pęcherzem

U nas na szczęście spokój :wink:

u dziewczynek łatwiej o infekcję, na szczęście u nas nie było i mam nadzieję że nie będzie

mam nadzieje ze bedzie z tym spokój

Nie można szaleć infekcje ma każdy i zapalenie pęcherza tez ludzi dopada.

u nas nie było , oby obeszło się bez :wink:

mam nadzieje ze nas nie dopadnie, puki co obylo sie bez.

nie spotkałam się z infekcją dróg moczowych u bardzo malutkich dzieci… myślę że to dość rzadkie bo jednak każdy rodzic dba o higienę i częstą zmianę pieluszek u dziecka

ewe123 całkowicie się z Tobą zgadzam . Grunt to higiena i częsta zmiana pieluch. A z tym bywa różnie szczególnie jak opiekują się Panowie. Nieraz koledzy żalili się , że żona przesadza z tą częstą zmianą pieluch. Albo, że jak się opiekowali to zmienili tylko np 2 razy pieluchę, oczywiście tę drugą przed przyjściem żony, tak aby nie marudziła.

oliwia1126, my też bardzo często zmieniamy, mąż rzadziej, ale średnio i tak mu co 3h wychodzi. Ja częściej, ale tutaj różnie bywa. Ledwo zmieniona pieluszka, bo siku, a tutaj zawartość nr 2 się pojawia.

kłopoty z pęcherzem u małego dziecka to duży problem bo ono nie do końca rozumie dlaczego go boli a cięzko mu to wytłumaczyc

ja jako dziecko nie miałam problemów z pęcherzem, ale teraz zdarza mi się dość często, więc profilaktycznie co jakiś czas biorę tabletki z żurawiną, żeby zapobiegać

moj synek nie mial na szczescie zapalenia pecherza

trzeba pilnowac by nie nawracały się u dziecka problemy z pęcherzem i przeciwdziłać im

mam nadzieje ze ominie nas zapalenie pecherza…